ΕΠΕΙΓΟΝ: Κρούσμα του ιού Έμπολα στον Καναδά

Ο Έμπολα είναι μια σπάνια και πολύ επικίνδυνη ιογενής ασθένεια που στο 90% των περιπτώσεων επέρχεται το μοιραίο.


Οττάβα, 25 Μαρτίου
Στον Καναδά έκανε την εμφάνιση της μια περίπτωση ασθένειας, της οποίας τα συμπτώματα είναι παρόμοια με το Έμπολα. Μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CBC.

Η Denise Uerker, εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας της Καναδικής επαρχίας του Σασκατσουάν (Saskatchewan) είπε ότι στο νοσοκομείο του Σασκατσούν εισήχθηκε άνδρας, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τη Λιβερία. Οι γιατροί από τα συμπτώματα του ασθενούς έχουν λόγο να πιστεύουν ότι ο άνθρωπος πάσχει από ιογενή αιμορραγικό πυρετό, ο οποίος μπορεί να είναι ο ιός Έμπολα. Ο ασθενής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ήταν απομονωμένος και επί του παρόντος, δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου. Περίπου 60 άνθρωποι πέθαναν στη Γουινέα από την επιδημία του ιού Έμπολα.

Ο Έμπολα είναι μια σπάνια αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη ιογενής νόσος που μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και οδηγεί στο θάνατο στο 90% των περιπτώσεων. Η ασθένεια συνοδεύεται από σοβαρή κεφαλαλγία, γενική κόπωση, διάρροια, πόνος των μυών, του στομάχου και των πνευμόνων, καθώς και ένα ισχυρό βήχα.

Η θανατηφόρα ασθένεια, η οποία οδήγησε στο θάνατο 60 ανθρώπους στη Γουινέα, καταγράφηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου στις νότιες επαρχίες της χώρας. Σε προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, προέκυψε ότι η ασθένεια μπορεί να έχει ήδη εξαπλωθεί στη γειτονική Λιβερία.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
ИТАР-ТАСС

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'