Σύμβουλος Πούτιν: Η Ρωσία σε περίπτωση κυρώσεων εναντίον της να εγκαταλείψει το δολάριο

ΜΟΣΧΑ, 4 Μαρτίου -РИА Новости. 
Η Ρωσία στην περίπτωση της επιβολής κυρώσεων από την Γερουσία των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να πάει σε άλλα νομίσματα, ώστε να δημιουργήσουν ένα σύστημα ταμειακών πληρωμών, δήλωσε την Τρίτη το πρωί σε συνέντευξή του στο РИА Новости ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ.


"Θα πρέπει να πάμε σε άλλα νομίσματα, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ταμειακών πληρωμών. Έχουμε άριστες εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους μας στην Ανατολή και το Νότο και θα βρούμε έναν τρόπο για να επαναφέρουμε όχι μόνο την οικονομική ανεξαρτησία μας από τις ΗΠΑ, αλλάαπό αυτές τις κυρώσεις θα βγούμε με μεγάλο πλεονέκτημα. Η προσπάθεια να ανακοινώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα στραφεί προς την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, η οποία θα συνεπάγεται τη λήξη της αμερικανικής κυριαρχίας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εάν οι κυρώσεις που επιβληθούν κατά των κρατικών δομών μας, θα αναγκαστούμε να αναγνωρίσουμε αδυναμία της επιστροφής των εν λόγω δανείων που δόθηκαν στις Ρωσικές δομές από τις αμερικανικές τράπεζες. Πράγματι οι κυρώσεις -είναι ένα δίκοπο μαχαίρι και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία μας, τότε κατά συνέπεια, οι υποχρεώσεις των οργανανισμών μας στις ΗΠΑ θα παγώσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις μας δεν θα αποπληρώσουν στις ΗΠΑ τα εταιρικά δάνεια" - δήλωσε ο σύμβουλος.

"Στην περίπτωση του παγώματος των λογαριασμών στις ΗΠΑ των Ρωσικών εταιρειών και ιδιωτών, οι Ρωσικές αρχές θα συνιστούσαν σε όλους να πωλήσουν τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ" , τόνισε ο σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν.

"Οι Αμερικανοί απειλούν τη Ρωσία με κυρώσεις και εμπλοκή της ΕΕ σε οικονομικό και εμπορικό πόλεμο με τη Ρωσία ότι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών μπορώ να πω το εξής:
Τις περισσότερες από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τις υποστούν οι ίδιες οι ΗΠΑ, γιατί αν μιλάμε για τις εμπορικές σχέσεις με την Αμερική, τις κάναμε δεν εξαρτόμαστε .Σε ομόλογα κρατάμε ένα αξιοπρεπές ποσό -πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες τολμήσουν να εφαρμόσουν κυρώσεις εναντίον μας με το πάγωμα των λογαριασμών των ρωσικών επιχειρήσεων και των πολιτών, δεν θα μπορούμε πλέον να δούμε την Αμερική ως έναν αξιόπιστο εταίρο και θα ενθαρρύνουμε όλους να πετάξουν τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, να ρίξουν το δολαρίο ως νόμισμα στο οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι και να αφήσουν την αγορά των ΗΠΑ".

"Οι οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ θα μετατραπούν σε μια οικονομική καταστροφή για την Ευρώπη", ένευσε με τα μάτια του.

" Αν μιλάμε για οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ, γι 'αυτούς θα μετατραπεί σε μια οικονομική καταστροφή, δεδομένου ότι η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου δεν θα μπορεί να αποζημιωθεί για το άμεσο μέλλον, αυτό θα σημαίνει μια αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη, η οποία είναι ευεργετική για τους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ πιέζουν συγκεκριμένα την ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να καλύψουν το κενό του ρωσικού φυσικού αερίου, από τα σχιστολιθικά κοιτάσματα. Νομίζω ότι η οικονομία μας έχει πολύ καλή δυναμική -για να κάνει τη διαφορά, με ενίσχυση της μεταποίησης και να κάνει τη δική μας αυτάρκεια για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις οποίας οι κύριες πηγές πιστοληπτικής ικανότητας δεν θα είναι δάνεια και εσωτερικές πηγές πίστωσης".

Η σημερινή κυβέρνηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γκλαζίεβ, είναι "παράνομη, Ρωσοφοβική".

" Μερικοί άνθρωποι που είναι στην εξουσία στην Ουκρανία σήμερα και διεκδικούν για τον εαυτό τους τη δύναμη της εξουσίας είναι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Είναι εγκληματίες. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές σχέσεις με τους εγκληματίες για να διαπραγματευτούν την επιστροφή του νομικού πλαισίου, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και την εφαρμογή των δεσμεύσεων που ο Γιατσένιουκ Κλίτσκο Τιάνιμποκ με τους Ευρωπαίους υπουργούς δεσμεύτηκαν. Αν επιστρέψουν σε ένα νόμιμο χώρο, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια συνεννόηση μαζί τους για την αποκατάσταση της νόμιμης εξουσίας και αν στην εξουσία παραμείνει ένας εγκληματίας, στη συνέχεια, τότε νομίζω ότι οι άνθρωποι της Ουκρανίας με αυτή την ηγεσία πολύ γρήγορα θα το επιλύσουν."

Μία ανώτερη πηγή στο Κρεμλίνο, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι τα σχόλια του Γκλάζεβ για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ -είναι προσωπικές του απόψεις, οι οποίες δεν ταιριάζουν με τη θέση του Κρεμλίνου. Συνομιλητής του οργανισμού πρόσθεσε ότι ο σύμβουλος του Πούτιν, προφανώς έδωσε τη δική του εκδοχή ως ακαδημαϊκός και όχι ως προεδρικός σύμβουλος.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας προβληματίζεται από τα σχόλια του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Σεργκέι Γκλάζιεβ σχετικά με τα πιθανά μέτρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε στο RIA Novosti κυβερνητική πηγή.

"Κανένας Γκλάζιεβ δεν είναι αρμόδιος να μιλήσει εξ ονόματος της ρωσικής κυβέρνησης, ή ακόμα πιο προφανές είναι απαράδεκτο να προτείνει μέτρα," -είπε μια πηγή της κυβέρνησης.

Επί του παρόντος, η Γερουσία των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας Κρις Μέρφυ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γερουσία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις κατά των ρωσικών τραπεζών και να ενθαρρύνουν τη διοίκηση να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών δημοσίων ιδρυμάτων και των ιδιωτών επενδυτών, καθώς και για την εισαγωγή των περιορισμών της βίζας για τους Ρώσους πολίτες.

Στο Κίεβο στις 22 Φεβρουαρίου υπήρξε μια αλλαγή της κυβέρνησης, η οποία έχει σημάδια ενός πραξικοπήματος. Το Ανώτατο Συμβούλιο εκδίωξε από την εξουσία τον προέδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, άλλαξε το σύνταγμα, τα καθήκοντα που ανατίθενται στον Πρόεδρο και διόρισε Πρόεδρο τον Ολεξάντερ Τούρτσινοφ και προκύρηξε τις προεδρικές εκλογές για τις 25 Μαΐου. Ο Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι παραμένει ο νόμιμα εκλεγμένος αρχηγός του κράτους.

Η Μόσχα πιστεύει ότι η νομιμότητα των αποφάσεων του Ανώτατου Συμβουλίου της Ουκρανίας είναι υπό αμφισβήτηση. Η Ρωσική Ομοσπονδία σημειώνει ότι οι ενέργειές της στην Ουκρανία είναι πλήρως επαρκείς και νόμιμες. Ο Πρωθυπουργός της Κριμαία Σεργκέι Αξένοφ έκανε έκκληση στο Ρώσο Προέδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το αίτημα για βοήθεια στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κριμαία. Από τότε, ο Πούτιν έκανε έκκληση προς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή, η άνω βουλή έδωσε ομόφωνα τη συγκατάθεσή της.

Την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε ότι ο Πούτιν έλαβε γραπτή αίτηση από τον Γιανουκόβιτς να χρησιμοποιήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Ουκρανίας και έδειξε μια φωτοτυπία της αρχικής αίτησης. Ο Τσούρκιν είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
РИА Новости

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα να επιστρέψουν στις βάσεις, μεταδίδει το Interfax …
    From HEIL GAP ( or mind the GAP)
    http://heilgap.blogspot.co.uk/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'