Δεξιός Τομέας: Δολοφονήθηκε ο Αλεξάντρ Μουζίτσκο

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε το ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης της Ουκρανίας Δεξιός Τομέας, Αλεξάντρ Μουζίτσκο, όπως μεταδίδουν τα Oυκρανικά και Ρωσικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα, ο Μουζίτσκο, γνωστός και με το ψευδώνυμο Σάσκο Μπίλι, δολοφονήθηκε στην πόλη Ρόβνο της δυτικής Ουκρανίας, αν και οι μαρτυρίες για το πώς ακριβώς σημειώθηκε το συμβάν είναι συγκεχυμένες, με τοπική ιστοσελίδα να αναφέρει πως ο Μουζίτσκο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε καφετέρια, ενώ ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξάνταρ Ντόνι υποστηρίζει πως άγνωστοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τον ανάγκασαν να βγει από αυτό και τον πυροβόλησαν δύο φορές στην καρδιά.

Στέλεχος του Δεξιού Τομέα ανέφερε σε ουκρανική ιστοσελίδα ότι οι δολοφόνοι του Μουζίτσκο απήγαγαν ακόμα πέντε άτομα, τρία μέλη του Δεξιού Τομέα και δύο πολίτες.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ο Μουζίτσκο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Το υπουργείο υποστηρίζει πως ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών.

Ο Μουζίτσκο ήταν γνωστός στην Ουκρανία για τις αντισημιτικές του απόψεις και την αγριότητά του, η οποία αποτυπώθηκε πρόσφατα και σε βίντεο, όταν επιτέθηκε σε εισαγγελέα, ενώ παλαιότερα είχε απειλήσει βουλευτές με καλάσνικοφ.

Πηγή

Ο Ακτιβιστής του "Δεξιού Τομέα" Αλέξαντερ Mούζιντσκο γνωστός ως Σάσκο Μπίλυ, σκοτώθηκε στην πόλη της Rivne, αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Все" (Όλα).

Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στο καφενείο "Οι Τρεις κυπρίνοι".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , "το σώμα του είναι τώρα λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το καφενείο".

Επισημαίνετε ότι άγνωστος λήστεψε έξι ακόμα άτομα που βρίσκονταν στο καφενείο. Τρεις από αυτούς - οι ακτιβιστές του "Δεξιού Τομέα"

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν ανοίξει ποινική έρευνα εναντίον του Ουκρανού εθνικιστή Αλεξάντερ Μούζιντσκο ονομαζόμενο ως Σάσκο Μπίλυ, κατηγορώντας τον για εγκλήματα. Για βασανιστήρια σε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, έσπασε τα δάχτυλα των αξιωματικοί, τους έβγαζε τα μάτια με διάφορα αντικείμενα, με πένσες τους έβγαζε τα νύχια και τα δόντια, κάποιους τους μαχαίρωσε με μαχαίρι, κάποιους τους πυροβόλησε.


Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
Газета.Ru

Τις προηγούμενες ημέρες ο Μούζινσκο πρωταγωνίστησε στις ειδήσεις με το ροζ σκάνδαλο με τις σαδομαζοχιστικές περιπτύξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'