ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Κριμαίας

Ενημέρωση 23.37
Το έγγραφο θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του, με βάση τη βούληση του λαού της Κριμαίας όπως εκφράστηκε από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 16 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, περισσότερο από το 90% ψήφισε υπέρ της ένταξης της Δημοκρατίας στη Ρωσία.


ΜΟΣΧΑ , 17 Μαρτίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα "Σχετικά με την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Κριμαίας", σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος, η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας.

"Λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των λαών της Κριμαίας εκφρασμένη από το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μάρτη 2014, αναγνωρίζει τη Δημοκρατία της Κριμαίας, όπου η πόλη της Σεβαστούπολης έχει ένα ειδικό καθεστώς ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος < ... > Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει την ημέρα της υπογραφής της" -αναφέρει το διάταγμα.

Ο Πούτιν την Τρίτη στις 15.00 θα θέσει στους βουλευτές της Δούμας στο Κρεμλίνο, στα μέλη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στους επικεφαλής των ρωσικών περιφερειών και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, το αίτημα της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης για την εισαγωγή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Νωρίτερα, το μέλος της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν είπε πώς θα ενεργήσουν σε περίπτωση θετικής απόφασης για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία αναφορικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύμφωνα με το νόμο σχετικά με τη διαδικασία για την αποδοχή και τη δημιουργία νέων ομόσπονδων κρατών στη Ρωσική Ομοσπονδία, η ξένη κυβέρνηση απευθύνει έκκληση προς τη Ρωσία με το αίτημα για την ένταξη της στη Ρωσική Ομοσπονδία και της σύναψης της σχετικής διεθνούς συνθήκης. Ο Ρώσος Πρόεδρος ενημερώνει το ρωσικό κοινοβούλιο και τη κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αν κριθεί αναγκαίο συνεδριάζουν. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να αξιολογήσει τη συμμόρφωση της συνθήκης με το σύνταγμα της χώρας και αν το δικαστήριο θα δώσει μια θετική αξιολόγηση, η διεθνής συμφωνία θα πρέπει να υποβληθεί στην Κρατική Δούμα για την κύρωση της μαζί με το σχέδιο του ομοσπονδιακού συνταγματικού δικαίου, το οποίο καθορίζει το όνομα, την ιδιότητα και τα όρια του ομόσπονδου κράτους. Αν αυτά τα δύο έγγραφα επικυρωθούν, τότε στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συμπληρωθεί το όνομα ενός ή περισσοτέρων ομόσπονδων κρατών.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'