Φυτεύστε Μάνγκο από κουκούτσι

Μεγαλώνοντας ένα δέντρο μάνγκο από τους σπόρους, ώστε να παράγουν φρούτα δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, αν δεν ζείτε σε ζεστό χώρο. Παρόλα αυτά, τα δέντρα μάνγκο είναι πολύ ωραία και ελκυστικά φυτά εσωτερικού χώρου και επίσης που μπορούν να αναπτυχθούν σε αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να στολίζουν τον κήπο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.




Τα βήματα για να μεγαλώσουμε δέντρα μάνγκο:
  1.     Αγοράστε ένα φρούτο μάνγκο από το κατάστημα, αλλά να είστε προσεκτικοί για να επιλέξετε ένα μεγάλο και υγιές .
  2.     Μην αγοράζετε ένα τυχαίο φρούτο μόνο και μόνο επειδή είναι φθηνότερο.
  3.     Μπορείτε να φάτε τα φρούτα, αλλά να φροντίσετε να μην καταστρέψετε το σπόρο.
  4.     Καθαρίστε απαλά το μεγάλο κουκούτσι από το φλοιό του και πλύνετε το με λίγο φρέσκο ​​νερό. Βουρτσίστε το σπόρο απαλά και αφήστε τον να στεγνώσει για μερικές ημέρες.
  5.     Ανοίξτε το φλοιό του κουκουτσιού απαλά χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου. Μπορείτε να ψάξετε για ένα μικρό άνοιγμα στο εσωτερικό εάν κόψετε ένα μικρό κομμάτι γύρω από το χείλος του φλοιού. Ανοίξτε το φλοιό του κοκουτσιού και αφαιρέστε το σπέρμα. Αν παρατηρήσετε μια ρίζα να πηγάζει από το σπόρο, να φροντίστε ώστε να μην τη σπάσετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν η ρίζα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί, θα αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  6.       Χρησιμοποιήστε κάποιες υγρές χάρτινες πετσέτες για να φυτρώσει ο σπόρος μάνγκο. Τοποθετήστε τον σπόρο και τις πετσέτες σε ένα ζεστό μέρος, μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Όταν οι ρίζες είναι αρκετά μεγάλες, τότε το μάνγκο φυτό σας φυτέψτε το σε ένα γλαστράκι 15 εκατοστών και τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο μέρος.
  7.     Βάλτε καλής ποιότητας χώμα (φυτόχωμα) σε ένα γλαστράκι 15 εκατοστών. Βρέξτε το χώμα πριν από τη φύτευση του σπόρου μάνγκο.     
  8.     Κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του χώματος στη γλάστρα και τοποθετήστε το σπόρο κάθετα. Μην ξεχάσετε να καταβρέξετε το χώμα μετά τη φύτευση.
  9.     Μην υπερβάλλετε με το πότισμα του. Αφήστε το γλαστράκι σε ένα ζεστό χώρο για περίπου μια εβδομάδα. Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από τη γλάστρα. Αυτό θα λειτουργήσει ως ένα μικρό θερμοκήπιο. Ο σπόρος θα ριζώσει μέσα σε επτά ημέρες.





Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
http://www.mustknowhow.com/home-and-garden/planting-mango-trees-from-seeds
http://fyta.createforumhosting.com/topic-t4494.html


1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Π0λύ κατατοπιστικό. ευχαριστώ. Τι κάνουμε το γλαστράκι που το τοποθετουμε μετα μτις 7 ημέρες που θα φυτρώσει. Τώρα που χειμωνιάζει κρατάμε το γλαστράκι μέχρι την Ανοιξη μέσα στο σπίτι ?????? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις , εκ των προττέρων/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'