Ο Πούτιν κάλεσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε το συμβούλιο της Δούμας και το Ομοσπονδιακό συμβούλιο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία του πληθυσμού της Κριμαίας από την τυραννία και τη βία. Οι γερουσιαστές εξέφρασαν την άποψη ότι μπορεί να σταλεί στην Κριμαία περιορισμένο άγημα στρατευμάτων.



ΜΟΣΧΑ 1 Μαρτίου - RIA Novosti.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε έκκληση προς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

"Λόγω της έκτακτης κατάστασης για την Ουκρανία, απειλούνται οι ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι συμπατριώτες μας, το προσωπικό του στρατιωτικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται, σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία στο έδαφος της Ουκρανίας (Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας), βάσει με τη παράγραφο "d" Μέρος 1 του άρθρου 102 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχω υποβάλει στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης τη προσφυγή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή", - λέει η δήλωση.
Δεδομένου ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της στο εξωτερικό

Η χρήση των ενόπλων δυνάμεων και άλλων στρατευμάτων σε καιρό ειρήνης γίνεται με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον τρόπο που προβλέπεται από τον ομοσπονδιακό νόμο. Το ζήτημα της δυνατότητας χρησιμοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εκτός της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αρχίζει την εξέταση της ενδεχόμενης χρήσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εκτός της ρωσικής επικράτειας, μετά την παραλαβή της αίτησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που περιέχει το σκεπτικό για την πρότασή της.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'