ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ: Αποτυγχάνει η Επιστράτευση στην Ουκρανία - Μόνο το 1.5% απάντησε στις κλήσεις - Θα χρησιμοποιήσουν το Facebook

ΜΟΣΧΑ, 3 Μαρτίου - РИА Новости 

Τα Στρατολογικά Γραφεία στην Ουκρανία σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για την αντιμετώπιση της χαμηλής προσέλευσης των επιστρατευμένων, προκειμένου να φέρουν τα στρατεύματα σε πλήρη ετοιμότητα μάχης, είπε στο РИА Новости, μια ανώτερη πηγή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας.


"Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σήμερα Κυριακή, 2 Μαρτίου, τα τοπικά στρατολογικά γραφεία έχουν λάβει μόνο το 10% του συνόλου των ατόμων που υπολογίζονται για τη στρατιωτική υπηρεσία της χώρας. Επιπλέον, φυσικό επακόλουθο είναι ότι μόνο το ένα τρίτο των εφέδρων πολιτών έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη." - Είπε.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το ποσοστό συμμετοχής στο Ουκρανικό σχέδιο Κατατάξεως κατά την πρώτη ημέρα της γενικής επιστράτευσης δεν έχει υπερβεί το 1,5% των ατόμων του προσωπικού, καθώς και οι τηλεφωνικές κλήσεις στα σπίτια για τη στρατιωτική θητεία δεν έφεραν αποτελέσματα.

"Στο πλαίσιο αυτό, το Ουκρανικό σχέδιο Κατατάξεως σχεδιάζει καλύτερη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την κινητοποίηση των πολιτών για τη στρατιωτική θητεία", -δήλωσε ο συνομιλητής στο πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί , ο  Ολεξάντερ Τούρτσινοφ -ο διορισμένος προσωρινός Πρόεδρος της Ουκρανίας από το  Βερχόβνα Ράντα (Ανώτατο Συμβούλιο)-είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή. Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξένοφ την Κυριακή δήλωσε ότι η μαζική παρουσία του Ουκρανικού Στρατού στη χερσόνησο της Κριμαίας, "εκφράζει την υποστήριξή του Ουκρανικού Στρατού στην Αυτονομία των Νόμιμα εκλεγμένων αρχών". Αργότερα, ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας Ντένις Μπερεζόφσκι δήλωσε ότι ορκίστηκε υποταγή στη κυβέρνηση της Κριμαίας.

Στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου έγινε μια αλλαγή κυβέρνησης, η οποία έχει σημάδια ενός πραξικοπήματος. Το Ανώτατο Συμβούλιο, ιδιαίτερα, ανέτρεψε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την εξουσία, ενώ ο Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι είναι ο νόμιμος επικεφαλής του κράτους. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την 1η Μαρτίου έκανε έκκληση προς το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή, η άνω βουλή έδωσε ομόφωνα τη συγκατάθεσή της.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
РИА Новости
wikipedia

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφου ενδιαφερονται ολοι το τι κανει τωρα η Ρωσσια στην κριμαια γιατι για σαραντα χρονια δεν ηρθαν στην κυπρο να διωξουν τους τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'