O περίεργος θρύλος του Pope Lick Monster κρύβει ένα Σάτυρο; -Ο Άνθρωπος Κατσικα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ένας αστικός μύθος έχει κυκλοφορήσει στο Λούισβιλ του Κεντάκι για μια φρικτή κατσίκα με κεφάλι ανθρωπόμορφο.
Το πλάσμα αυτό είναι γνωστό ως "Το Τέρας του Πάπα Λικ" (The Pope Lick Monster), του οποίου το ασυνήθιστο όνομα έχει ληφθεί από το Πάπα Λικ Κρικ στη γειτονιά του Φίσερβιλ, τη τοποθεσία ενός τεράστιου σιδηροδρόμου τρίποδου στο οποίο λέγεται ότι το πλάσμα κατοικεί.


Σκηνή από την ταινία "The Legend of the Monster Πάπα Lick " (1988)
Οι περισσότερες αναφορές του τέρατος το περιγράφουν ως ένα εφιαλτικό συνδιασμό μεταξύ ανθρώπου και κατσίκας (ή προβάτου), με χλωμό δέρμα, κέρατα κριαριού και παχιά, μπερδεμένη τρίχα. Αλλά από εκεί και πέρα, οι ιστορίες αρχίζουν να αποκλίνουν - ειδικά όταν πρόκειται για την μέθοδο του πλάσματος να επιτίθεται τους εισβολείς στην περιοχή του. Μερικοί λένε ότι πηδάει από το τρίποδο και κάνει εφόρμηση στα άτομα κάτω. Άλλοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιεί μέθοδο ύπνωσης όπως των βαμπίρ -για να δελεάσει τα θύματα πάνω στις πλατφόρμες. Μερικές ιστορίες προτείνουν ακόμη ότι παίρνει τη λεία του με ένα εύχρηστο τσεκούρι.



Όπως με τους περισσότερες αστικούς μύθους, το ιστορικό υπόβαθρο του τέρατος αλλάζει ανάλογα με το ποιος λέει την ιστορία: Οι ιστορίες της προέλευσης του το περιγράφουν ως ένα τέρας που δραπέτευσε από το τσίρκο, το προϊόν μιας ένωσης ανθρώπινου και κατσίκας ή ακόμη και το αποτέλεσμα ενός Σατανικού Εξορκισμού.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι θρύλοι έχουν δώσει ένα δίκαιο μερίδιο στους κυνηγούς τεράτων στην περιοχή, παρά τους εμπλεκόμενους κινδύνους της πραγματικής ζωής. Όπως αποδεικνύεται, πολλαπλοί θάνατοι έχουν πράγματι λάβει χώρα στην περιοχή γύρω από το Πάπα Λικ Κρικ.
Κανένας δεν συνδέεται ρητά με το πλάσμα, αλλά αφορούσαν αναζητητές συγκινήσεων  που σκοτώθηκαν στο αντίθετο ρεύμα του τρένου μετά την αναρρίχηση πάνω στις πλατφόρμες.



Ενώ το θηρίο έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών παραφυσικών φαινομένων στην περιοχή, μια ταινία μικρού μήκους από τον σκηνοθέτη Ρον Σχίλντνεχτ (Ron Schildknecht)
με τίτλο "Ο μύθος για το τέρας του Πάπα Λικ" έχει συγκεντρώσει την μεγαλύτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης, ιδίως των αρχών που ανησυχούν ότι οι θεατές θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να μιμηθούν το νεαρό ήρωα της ταινίας, ο οποίος σε ένα σημείο κρέμεται επικίνδυνα από το τρίποδο, ενώ ένα τρένο περνά. Αξιωματούχοι της ασφαλείας προειδοποιούν ότι η προσπάθεια αυτή στην πραγματική ζωή θα μπορούσε να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Ακολουθεί μια μικρή σκηνή από την ταινία του Σχίλντνεχτ:


Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.fearnet.com/news/news-article/bizarre-legend-louisville-kys-pope-lick-monster?utm_source=Facebook&utm_medium=Newsfeed&utm_content=pope%20lick%20monster&utm_campaign=reality%20story

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'