Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας - Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με «σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο, κάνοντας λόγο για «ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Σε κατάσταση μάχης έχουν τεθεί τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται πως «διεξάγονται συνεχείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις αεροπορικές βάσεις».

Νωρίτερα το πρωί ένοπλοι κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στην Κριμαία.

Συνεχίζεται η ένταση στην περιοχή της Κριμαίας, όπου τις τελευταίες μέρες στήνεται σκηνικό διχασμού ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές του νέου καθεστώτος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ένοπλοι κατέλαβαν το περιφερειακό κυβερνητικό κτίριο και το κτίριο της Βουλής στην Κριμαία.

Το ίδιο πρακτορείο επικαλείται έναν τοπικό Τατάρο ηγέτη, τον Ρεφάτ Τσουμπάροφ, που σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Μου είπαν ότι τα κτίρια της κυβέρνησης και του συμβουλίου των υπουργών έχουν καταληφθεί από ένοπλους άνδρες με στολές που δε διαθέτουν κανένα αναγνωρίσιμο σύμβολο».

Ο ίδιος ανέφερε πως «δεν έχουν ακόμα καταθέσει κάποιο αίτημα».

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας αποφάσισε το τοπικό κοινοβούλιο της χώρας.

Την ίδια ώρα ο έκπτωτος Γιανούκοβιτς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Epoch Times» κατάφερε να εξασφαλίσει άσυλο στη Μόσχα.

Η κατάσταση στη Ουκρανία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τη στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Πηγή:
РИА Новости

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'