«Σοβαρή Διάκριση» για τα Σουβλάκια στον Στρατό: τα Εξωτερικού Απαγορεύονται, τα Εσωτερικού Επιτρέπονται!

Μια νέα μεγάλη διάσπαση συγκλονίζει τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού: αυτή μεταξύ της πίτας γύρου εσωτερικού και της πίτας γύρου εξωτερικού.

Μη γελάτε, η κατάσταση είναι σοβαρή, η υποκρισία τεράστια, συγκρίσιμη μόνο με την αισχροκέρδεια των επιχειρηματιών που εισβάλλουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους επιτελικούς αξιωματικούς και τους διοικητές των μονάδων.  

Το ζήτημα του φαγητού στον στρατό είναι «μια πονεμένη ιστορία», με ισχυρή δόση διαπλοκής και διαφθοράς, αλλά και μια εξίσου «ακριβή ιστορία», αφού πλήθος οικονομικά συμφέροντα την έχουν στημένη στους φαντάρους καθώς πλήθος σουβλατζίδικα και πιτσαρίες –αμφιβόλου ποιότητας- έχουν περικυκλώσει τις μονάδες. Εννοείτε ότι βάζουν «λυτούς και δεμένους», πολιτικούς παράγοντες και τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες, για να εξασφαλίσουν ότι τα άχρηστα στρατόπεδα δε θα κλείσουν, αλλά θα συνεχίσουν να τους προσφέρουν ως πελατεία χιλιάδες φαντάρους.   

Αυτά στάθμισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντί να βελτιώσει την ποιότητα και την ποσότητα των προσφερόμενων γευμάτων, σχεδιάζει την συγκεντροποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και των κερδών, παρέχοντας τους φαντάρους ως θύματα της αισχροκέρδειας των ιδιωτών Καψιμιτζήδων.

Πως θα γίνει αυτό; Στο ΚΕΝ Θήβας που άρχισε η πιλοτική εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ, ο ιδιώτης τα μετατρέπει και σε ψησταριές, προσφέροντας προς πώληση και σουβλάκια! Ο στόχος του είναι να μπορέσει να επεκτείνει το κέρδος του από κάθε φαντάρο από τα 5 στα 10 τουλάχιστον ευρώ (πανάκριβοι καφέδες και νερό, μικρογεύματα, χαρτί, αλλά και καμιά πίτα το βράδυ με μια μπίρα).

Σύνολο τζίρου μηνιαίως; Υπολογίστε: 2000 και πλέον φαντάροι και μόνιμοι, θα καταθέτουν περισσότερα από 600000 ευρώ στους αφους Κομπατσιάρη.

Αυτή είναι η ανάπτυξη των Αβραμόπουλου-Δαβάκη, του Υποστράτηγου Καμπούρη, Διευθυντή του Πυροβολικού και του Ταξίαρχου Λυμπέρη, διοικητή στο ΚΕΝ Θήβας.  

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΨΜ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Καταρχήν, η παραγγελία φαγητού από έξω  οφείλεται πάντα στην κακοδιοίκηση της μονάδας. Οι διοικητές κάνουν συνειδητά τα στραβά μάτια στην πολιορκία των μονάδων από παπάκια που φέρνουν παραγγελίες σε στρατιώτες και μόνιμο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να μπαίνει φαγητό στα στρατόπεδα. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου, οι παραγγελίες αυξάνονται καθώς τα κονδύλια μειώνονται και το φαγητό χειροτερεύει. Όσοι δεν έχουν, άστο καλύτερα…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πεντάγωνο, όπου οι κάμερες καταγράφουν «τις παράνομες προμήθειες», αλλά κανείς δεν τιμωρείται. Κατά τ΄ άλλα, ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έφερε τανκς, τη Ζ’ ΜΑΚ και την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία να φυλάει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να μην μπαίνει κανείς!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ….

Τώρα όμως στη Θήβα, με την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ βρήκαν την ευκαιρία να απογειώσουν τα κέρδη του ιδιώτη. Μάλιστα, η διοίκηση της μονάδας, εντείνοντας την καταστολή και κατάσχοντας πίτσες-σουβλάκια κλπ. που φέρνουν πίσω στη μονάδα οι εξοδούχοι, αποκαλύπτει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το Μονοπώλιο της κερδοφορίας των αφων Κομπατσιάρη.

Αντί λοιπόν ο Ταξίαρχος Λυμπέρης να βγαίνει στην Αναφορά και να λέει στους φαντάρους «να σταματήσουν να ψωνίζουν από έξω γιατί το ΚΨΜ έχει τα πάντα», καλό θα ήταν να προσπαθούσε να βελτιώσει την ποιότητα και τη ποσότητα των προσφερόμενων γευμάτων.

Ο ρόλος των Αβραμόπουλου-Δαβάκη-Καμπούρη-Λυμπέρη είναι να σεβαστούν τα δικαιώματα μας και να προστατεύσουν το πενιχρό εισόδημα των στρατιωτών, που αμείβονται με 8.7 ευρώ το μήνα.

Αυτή όμως είναι η ελεύθερη αγορά και ο στρατός της. Ένας Στρατός γεμάτος εκμετάλλευση, καταπίεση, κοινωνικές αδικίες και ανισότητα, που με την  εθνικιστική και μιλιταριστική προπαγάνδα αναδεικνύει υποθετικούς εχθρούς, «εθνικούς κινδύνους», απαιτώντας «εθνική ενότητα». Του υπουργού και των βυσμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των αφων Κομπατσιάρη και των μιζαδόρων πολιτικών, με τους απλούς φαντάρους και την λαϊκή οικογένεια που την υποβάλλουν και στην υπέρογκη έμμεση φορολόγηση της υποχρεωτικής στράτευσης.

Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι της Σειράς Ιανουαρίου πρέπει να αγωνιστούν και να απαιτήσουν  να φύγει ο ΙΔΙΩΤΗΣ από τα ΚΨΜ. Οι γονείς πρέπει να διαμαρτυρηθούν σε όλους και με κάθε τρόπο, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την κλοπή των στρατευμένων παιδιών τους και των ίδιων.

Απαιτούμε τιμές κόστους στα προϊόντα των ΚΨΜ και τη δωρεάν προσφορά τους στους συναδέλφους με οικονομικά προβλήματα.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις Κινήσεις Πόλης, να μας συμπαρασταθούν αγωνιστικά και να εκφράσουν μαχητικά την αλληλεγγύη τους, στην κλιμάκωση της προσπάθειας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου –Πολίτη με Στολή.

Οι Αγώνες μας και η ενότητα του κόσμου της εργασίας είναι η μόνη μας Εγγύηση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν έχουν ιερό και όσιο τώρα και ο φαντάρος έγινε καταναλωτική μονάδα-μετά όταν δουν ψωμί θα εξαγοράστουν τα κψμ απο πολυεθνική-ο ιδιώτης θα πτωχεύσει πρώτα βγάζοντας τα εκατομύρια στην καραιβική μεσω οφ σορ αφου στησει και 2-3 για τους πολιτικούς αβανταδόρους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 85-86 που υπηρετουσα στο στρατο παιρναμε 490 δραχμες και το σουβλακι πιτα ειχε 30δρχ.Τωρα με 8.7ευρω και 2 ευρω το σουβλακι...Στις μοναδες που υπηρετησα τρωγαμε ποιοτικα και αφθονα αλλα ακογαμε σε αλλες μοναδες πως λιμοκτονουσανε,δηλαδη ληστευαν τα παντα.Θεμα διοικησης κυριως.Ιδια ακριβως κατασταση το 09-10 με το γιο μου να μου μεταφερει πως αλλου τρωγαν πολυ καλα και αλλου τους καναν νηστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'