Στο εδώλιο τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ Κ.Α. για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τη Δευτέρα ο πράκτορας της ΕΥΠ Κ.Α, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 4.500 απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και στοιχεία που αφορούσαν προσωπικές παρακολουθήσεις προσώπων όπως ο Ξανθούλης. Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, από την ποινική δίωξη για κατασκοπεία που του ασκήθηκε στις 24 Ιουνίου του 2010 «είχε σκοπό να τα παραδώσει σε ξένους αξιωματούχους».


Ο Κ.Α. είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη και φέρεται ως αυτός που έδωσε την εντολή για την πλαστογράφηση της απόδειξης της ΕΥΠ προκειμένου να τον συκοφαντήσει ως αντίποινα για τις αποκαλύψεις του HOT DOC και του koutipandoras.gr για μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.



Στις υποθέσεις που εμπλέκεται ο Κ.Α. υπάρχει έντονο παρασκήνιο προσπάθειας απαλλαγής του. Η ΕΥΠ σε πολλές υποθέσεις του Κ.Α. δεν έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα να βρεθεί το Δημόσιο να μην υπερασπίζεται τον ευατό του, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή του.

Ο εισαγγελέας που διορίστηκε στην ΕΥΠ από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ορίστηκε εισαγγελέας σε υπόθεση που αφορούσε υπερκοστολογημένη σύμβαση για προμήθειες για τον Κ.Α, ενώ δικηγόρος του ήταν ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Εισαγγελέας παρά της σχέση του με τον υπόδικο πράκτορα, δεν ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί και έκανε απαλλακτική πρόταση που κατέπεσε στο δικαστικό συμβούλιο.

Στις υποθέσεις του Κ.Α. συνεχώς εμφανίζονται ως μάρτυρες υπεράσπισης πράκτορες καθώς και πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που είναι υπόδικοι σε άλλες υποθέσεις.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'