Φαρμακονήσι: Η αλήθεια ίσως είναι κάπου στη μέση

Δεν έχει τέλος στην παρανοϊκή χώρα που έχουμε την τύχη να ζούμε, το «αυτομαστίγωμα»… αυτή τη φορά με το θέμα της τραγωδίας κοντά στο Φαρμακονήσι, όπου έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους μικρά παιδιά… Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης περνάει την εικόνα ότι τους βούλιαξε το Λιμενικό Σώμα που έσπευσε να βοηθήσει όταν χάλασε η μηχανή της βάρκας και είχε μείνει ακυβέρνητο, ενώ ο καιρός διαρκώς χειροτέρευε.


Ερώτημα θέσαμε και εμείς από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα για τη θέση του πλωτού μέσου που είχε αποσταλεί, ξεκαθαρίζει διαφορετικά την υπόθεση. Εκτός κι αν επιθυμεί κανείς να τεκμηριώσει ότι είναι πειραγμένος! Όμως, η λάσπη που εκτοξεύεται κατά της χώρας και των υπηρεσιών ασφαλείας μένει! Και υπάρχουν ηλίθιοι που μιλούν για προμελετημένο έγκλημα!

Αλήθεια, ήταν όπως μαθαίνουμε μόλις τέσσερα άτομα πάνω στο σκάφος του Λιμενικού, ο ένας στο τιμόνι; Πήρε φωτιά ο αριστερός κινητήρας του ελληνικού σκάφους, ναι ή όχι; Εάν ναι, θα ζητήσουν συγνώμη όσοι τώρα βυσοδομούν;

Η κατηγορία ότι τους ρυμουλκούσαν προς τα παράλια της Τουρκίας, απλώς δεν ισχύει! Γιατί το είπαν οι επιβαίνοντες; Διότι πιθανόν μέσα στον πανικό και την αγωνία τους έχασαν τον προσανατολισμό τους. Εν σημαίνει ότι οι τραγικοί επιβαίνοντες είπαν ψέματα, είπαν αυτό που πίστευαν, μόνο που απλώς δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά!

Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι το ότι έχει προκύψει ξεκάθαρα το πως έγινε η ανατροπή του ξύλινου πλοιαρίου – σαπιοκάραβου με το οποίο ο Τούρκος δουλέμπορος τους μετέφερε, έχοντας μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις, οδηγία να του βάλει φωτιά πλησιάζοντας σε ελληνική ακτή…

Έπεσαν δύο στη θάλασσα, κι ενώ οι άνδρες του Λιμενικού τους φώναζαν απελπισμένα να μην κινηθούν από τις θέσεις τους ώστε να μπορούν να τους διασώσουν, είτε ενστικτωδώς είτε λόγω αδυναμίας κατανόησης της διαταγής, έσπευσαν όλοι στη μια πλευρά του σκάφους, με αποτέλεσμα την ανατροπή που εξελίχθηκε σε ανείπωτη τραγωδία.

Αποτέλεσμα, οι άνδρες του Λιμενικού, αντί να έχουν να διασώσουν δύο άτομα, βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση, αφού το σαπιοκάραβο βυθίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, παρασέρνοντας στον υγρό τάφο όσους για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν μέσα και δεν μπορούσαν έστω να επιχειρήσουν να κολυμπήσουν…

Αυτή είναι η τραγωδία, η οποία διπλασιάζεται, καθώς οι περισσότεροι υιοθετούν άκριτα τις εύκολες κατηγορίες που εκστομίζονται από διάφορες πλευρές, αποκαλύπτοντας αρνητική προδιάθεση απέναντι στις ελληνικές αρχές που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που υπερέβαινε τις δυνάμεις τους και τις δυνατότητες των μέσων που είχαν στη διάθεσή τους.

Αναμένουμε, σύντομα από την κυβέρνηση Σαμαρά, μόλις διαμορφώσει τελική άποψη για το τι συνέβη, να βγει δια στόματος του ιδίου του πρωθυπουργού και να καταγγείλει τον ανεκδιήγητο Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, που έκανε τόσο βιαστικά λόγο για «υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης».

Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που υιοθετεί άκριτα τις μαρτυρίες των διασωθέντων και καταγγέλλει «σκανδαλώδη έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή την οποία δείχνουν συνοριοφύλακες»! Η Διεθνής Αμνηστία ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους».

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προσωπική ευθύνη να διαμορφώσει άποψη και εάν οι Λιμενικοί έχουν σφάλει να ακολουθήσουν διώξεις. Αν όμως τα πράγματα είναι έτσι όπως φαίνονται από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχει χρέος να καθαρίσει το όνομα όχι του Λιμενικού – Ακτοφυλακής, αλλά την ίδιας της Ελλάδας από τις βαριές κατηγορίες που της αποδίδονται. Ποιος θα μας προστατεύσει;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=265488&catid=3
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις