"Αθωώνει" τον Σακκά ο Τσάκαλος μέσα από τη φυλακή...

Με μια επιστολή του ο φυλακισμένος για τη συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος με επιστολή του καταφέρεται εναντίον των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής και προσπαθεί να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον Κ. Σακκά που πριν από μερικές ημέρες έπεσε και πάλι στα χέρια της αστυνομίας.


Στην επιστολή του ο Γ. Τσάκαλος λέει ότι τα αποτυπώματα του Σακκά σε σακούλα που χρησιμοποιήθηκε από τους “Πυρήνες” βρέθηκαν λόγω της παλιά τους συγκατοίκησης και πως ο νεαρός που έχει συλληφθεί δεν έχει σχέση με την οργάνωση.

Τι λέει ο Τσάκαλος για τα αποτυπώματα Σακκά: 

Οι μπάτσοι ανακαλύπτουν “τυχαία” μετά από 4,5 χρόνια, αποτυπώματα του Κ. Σακκά σε σακούλα με υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού που σχετίζεται με την υπόθεση της Σ.Π.Φ. Όμως, οι μπάτσοι ξέρουν την αλήθεια, απλά δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς τους.

Η αλήθεια είναι πως ο Κ. Σακκάς ούτε είχε ούτε θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη Σ.Π.Φ. Η μόνη σύνδεσή του με όλη αυτή την ιστορία είναι η παλιά φιλική σύνδεση που είχε μαζί μου (καθώς αυτή είναι ούτως ή άλλως γνωστή και στις αστυνομικές και στις δικαστικές αρχές).

Ο λόγος, λοιπόν, που βρέθηκαν (αν βρέθηκαν) αποτυπώματα του συγκεκριμένου ατόμου στις σακούλες είναι ότι εγώ είχα χρησιμοποιήσει αυτές τις σακούλες, παίρνοντάς τες από το κοινό σπίτι που συγκατοικούσαμε με τον Κ.Σακκά. Άρα, είναι πολύ πιθανό να τις είχε ακουμπήσει και ο ίδιος, αφού βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού.

Εγώ, όμως, ήμουν αυτός ο οποίος τις μετέφερε στο σπίτι στο Χαλάνδρι που έμεναν οι δύο σύντροφοι της Συνωμοσίας, Χάρης και Γιώργος, και τις χρησιμοποίησα, χωρίς να γνωρίζω ότι το σπίτι παρακολουθούνταν από την αντιτρομοκρατική, για να πεταχτούν κάποια σκουπίδια που ανάμεσά τους ήταν και κάποια εξαρτήματα από υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού. Γνωρίζω πως κάθε λέξη έχει τη δικιά της συνέπεια και το αντίστοιχο τίμημα. Γνωρίζω πως με την ανάληψη ευθύνης που πραγματοποιώ, η “δικαιοσύνη” θα μου “προσφέρει” άλλα 60-70 χρόνια φυλακής. Πόσο μάλλον τη στιγμή που δεν είχαν στοιχεία εις βάρος μου για αυτή την υπόθεση και για αυτό άλλωστε δεν έχω κατηγορηθεί σε αυτή τη δικογραφία.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'