NYT: "Σε περίπτωση εθνικών εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή θα σαρώσουν" - "KΛIMA ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ"


Με άρθρο τους οι New York Times αποτυπώνουν την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και επισημαίνουν ότι σε περίπτωση εκλογών η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σαρώσουν». Η κυβέρνηση παραπαίει και η δήθεν ενίσχυση της από την εξέλιξη της πρότασης μομφής δεν είναι παρά ευσεβής πόθος, αφού τα μέτρα που έρχονται απειλούν με κατάρρευση.

"Σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α. θα βγουν πολύ ενισχυμένα» επισημαίνει σε άρθρο τους οι New York Times και προσθέτουν πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου».
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις δολοφονίες των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε αυτή του Παύλου Φύσσα και κάνει λόγο για «εμφύλιο πόλεμο μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα», αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και της μη ανάπτυξης.
«Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και οι αυτοδιοικητικές τον Μάιο μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, αφήνοντας την κυβέρνηση χωρίς στήριξη. Αυτό ίσως να προκαλέσει εθνικές εκλογές οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής», σημειώνουν οι NYT.
Και αυτός είναι και ο εφιάλτης της κυβέρνησης. Να πάει δηλαδή σε Ευρωεκλογές χωρίς να έχει λάβει έμπρακτη στήριξη από τις Βρυξέλλες για την ελάφρυνση του χρέους και η τρόικα να επιμείνει σε νέα δημοσιονομικά μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων.
Σε αυτή την περίπτωση η Ν.Δ. θα περάσει τρίτο κόμμα, ήδη παίζει τη θέση αυτή με τη Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί εντελώς, καθώς εκτιμάται πώς δεν θα βγάλει ευρωβουλευτή.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να θεωρεί πώς η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γνωρίζει πολύ καλά πώς οι μέρες της συγκεκριμένης κυβέρνησης είναι μετρημένες. Όσο για τις εκλογές το 2016, ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει αυτό που λέει.
Ο πρωθυπουργός «επένδυσε» στον Ε. Βενιζέλο και του προσέφερε στήριξη ακόμη και στη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά οι ίδιοι του οι βουλευτές των αδειάζουν. Δεν είναι η στάση της Θεοδώρας Τζάκρη που ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η στάση άλλων στελεχών, όπως ο Θ. Μωραίτης και ο Κ. Σκανδαλίδης.
Επίσης, ο βουλευτής κ. Κασσής δηλώνει εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ την ίδια θέση εκφράζουν και άλλοι βουλευτές και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.
Η κυβερνητική συνοχή είναι σαφώς εύθραυστη και απειλείται κυρίως από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που βαίνει προς διάλυση. Έτσι όπως πηγαίνει είναι σίγουρο ότι δεν θα εκλέξει ευρωβουλευτή και παίζεται αν θα μπει στη Βουλή σε περίπτωση εθνικών εκλογών.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν την καταιγίδα να έρχεται από τη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ε. Βενιζέλου από το ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και εκτιμούν πώς μία Εξεταστική Επιτροπή θα σηματοδοτούσε νέες απώλειες.
Είναι όμως αργά για δάκρυα. Μπορεί η κατάρρευση της κυβέρνησης να καθυστερήσει λίγο εν’ όψει και της Ευρωπαικής Προεδρίας, αλλά όταν πέσει θα κάνει μεγάλο θόρυβο…
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'