Στα «μαλακά» ο Γιάννος Παπαντωνίου - H φυγή του στη Νότιο Αμερική...

-«Εγώ δεν είμαι Τσοχατζόπουλος» το μήνυμα που έστειλε ο κ. Παπαντωνίου στον Ε. Βενιζέλο -Πέπλο προστασίας στον κ. Παπαντωνίου και από τους Σημιτικούς

Η αναχώρηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών και Άμυνας κ. Παπαντωνίου για τη Νότιο Αμερική, δημιούργησε κλίμα ανησυχίας στην κυβέρνηση και πυροδότησε φήμες για επικείμενες αποκαλύψεις που τον οδήγησαν να φύγει στο εξωτερικό.
Είναι δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα άντεχε μία νέα υπόθεση Χριστοφοράκου, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε και από στο Μαξίμου.
Τελικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μάλλον ρίχνει στα «μαλακά» τον κ.Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του αφού διακριβώνεται φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην Υπουργός θα πρέπει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με ότι ακριβώς προβλέπεται από τον φορολογικό κώδικα.
Ο φάκελος δηλαδή θα πάει στη ΔΟΥ, η οποία θα κινήσει τις διαδικασίες για την βεβαίωση του φόρου και την υποχρέωση καταβολής του ποσού ενώ και ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του έχουν το δικαίωμα προσφυγής στα φορολογικά δικαστήρια.
Αποδεικνύεται «άνθρακες ο θησαυρός» για όλους αυτούς, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διέρρεαν φήμες για συγκλονιστικά στοιχεία και ευρήματα που έδεναν κατηγορίες για μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αυτό που δεν έχουν συνυπολογίσει κάποιοι είναι ότι ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο
Έχει ευρείες διασυνδέσεις σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Σημίτη.
Πρωταγωνίστησε στην πορεία αλλά και στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Ξέρει από πρώτο χέρι και σε βάθος, πως μπήκε η χώρα στην ΟΝΕμε ποια στοιχεία και κριτήρια αλλά και το αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα αυτά τα στοιχεία.
Σε ανύποπτο χρόνο, ο ίδιος είχε διαμηνύσει στον κ.Βενιζέλο «Εγώ δεν είμαι Τσοχατζόπουλος», ένα μήνυμα με πολλαπλή ανάγνωση.
Ο κ. Παπαντωνίου υποψιαζόταν ότι θα αποτελούσε θύμα πολιτικής ανθρωποφαγίας και ότι ευχαρίστως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα τον έριχνε βορά στα θηρία, σε μία κοινωνία που απαιτεί να πάνε φυλακή πολιτικοί, για να εξευμενιστεί.
Μάλιστα θεωρεί σκευωρία την εμπλοκή της συζύγου του κ. Κουράκου, την οποία θεωρεί ότι εμπλέκουν για να χτυπήσουν τον ίδιο.
Ανάλογη τύχη επιφύλαξε ο κ. Βενιζέλος και στον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου που παραπέμφθηκε για την γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο απυρόβλητο.
Ο κ. Παπαντωνίου διατηρεί ψυχρές έως ανύπαρκτες σχέσεις με τον κ.Βενιζέλο από την εποχή που ήταν και οι δύο υπουργοί στις κυβερνήσεις του κ.Σημίτη ενώ απέχει, συνειδητά, από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Ανύπαρκτες έως κακές είναι και οι σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου και οι ασχολίες του περιορίζονται σε ένα think tank για την οικονομία που είχε δημιουργήσει στο πρόσφατο παρελθόν.


newsbomb

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'