Ουδεμία αμφιβολία για τους Ελβετούς ερευνητές: ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λοζάνης, στην Ελβετία, Φρανσουά Μποσού, σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας», επιβεβαίωσε ότι Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο:

'Εχουμε διεξαγάγει μια σειρά μελετών και εντοπίσαμε μεγάλη ποσότητα μολύβδου και πολωνίου στα οστά του Αραφάτ. Είναι αδύνατο να διανοηθεί κανείς τόσο υψηλό βαθμό παρουσίας αυτών των στοιχείων στον οργανισμό, χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Έχουμε μελετήσει όλες τις πιθανές αιτίες, αλλά αναγκαστήκαμε να τις απορρίψουμε.
Συγκρίναμε δύο ενδεχόμενες υποθέσεις. Η μία, αφορά δηλητηρίαση με μόλυβδο, ενώ η άλλη όχι. Προκύπτει, ότι με δεδομένη την εκδοχή της δηλητηρίασης, όλα μας τα αποτελέσματα φαντάζουν πιο λογικά.
Η δόση του πολωνίου, που ανιχνεύθηκε στη σορό του Αραφάτ, είναι μη φυσικής προέλευσης - στη φύση δεν υφίσταται παρόμοια ποσότητα του συγκεκριμένου στοιχείου.
Είναι αλήθεια, ότι η απόδειξη του γεγονότος της δηλητηρίασης, με ακρίβεια 100%, δεν είναι δυνατή. Με τα δείγματα που διαθέταμε είναι δύσκολο να εργαστεί κανείς. Επιπλέον, έχουν μεσολαβήσει οκτώ χρόνια από την ημερομηνία θανάτου, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση.
Εξάλλου, εγείρει αρκετά ερωτήματα το υψηλό επίπεδο περιεκτικότητας των οστών σε μόλυβδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αγοράσαμε, τεχνητό πολώνιο στο οποίο και εντοπίσαμε σωματίδια μολύβδου, στοιχείο που επίσης επιβεβαιώνει την εκδοχή της δηλητηρίασης με πολώνιο.
Πραγματοποιήσαμε όλες τις δυνατές έρευνες και ελέγξαμε όλες τις πιθανές εκδοχές. Τα συμπεράσματα της εννεάμηνης εργασίας που προέκυψαν έχουν ήδη παραδοθεί. Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε κάτι περισσότερο. Οι έρευνες διεξήχθησαν επίσης από ρωσικά και γαλλικά εργαστήρια. Είναι πάντα προτιμότερη η ύπαρξη πολλών προσεγγίσεων, αν και η αλήθεια σπανίως είναι με το μέρος της πλειοψηφίας. Μπορεί να αποδειχθεί, ότι δίκιο έχει μόνο ένας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σύγχυση.
Οι Ρώσοι ειδικοί έχουν με τη σειρά τους διαπιστώσει υψηλή περιεκτικότητα σε μόλυβδο και πολώνιο. Απομένει να εξεταστούν τα συμπεράσματά τους - είναι πιθανό να ερμηνεύουν τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο. Εμείς δοκιμάσαμε να βρούμε άλλες ερμηνείες, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'