Αν συγκεντρωθούν απόψε έξω από τη Βουλή ένα εκατομμύριο απελπισμένοι;...


Γράφει ο Μαγια

Κάποτε τελειώνουν τα ψέματα. Σε λίγες ώρες θα καταδειχθεί το προφανές: Οι ενδοκυβερνητικές ...

ρωγμές και «διαφωνίες», κυρίως από πλευράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ως προς τους βασικούς άξονες της ολέθριας πολιτικής που ακολουθείται, ήταν μια κακόγουστη φάρσα. Ενα ακόμη επεισόδιο εξαπάτησης του λαού.


Από αύριο το πρωί ο θίασος της Βενιζελικής συνιστώσας της κυβέρνησης-ανδρείκελο δεν θα πρέπει να ντρέπεται να ομολογήσει ότι ανήκει στη μνημονιακή δεξιά, ότι κατ΄ ουσία ταυτίζεται με ανθρώπους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, ο Χρύσανθος και ο Μπαλτάκος.

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαία για να διαλυθούν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ότι, όλοι και οι 155, είτε συνειδητοί υποτελείς, είτε ασυνείδητοι ερασιτέχνες, είναι συνένοχοι του εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της χώρας και του λαού, εκτελώντας ανερυθρίαστα εντολές των πολυχρονεμένων επικυρίαρχων.
Η στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην πρόταση μομφής είναι δεδομένη, καθώς αδυνατούν να νοιώσουν τα γογγυτά της κοινωνίας και ν΄ ακούσουν τις φωνές των απελπισμένων. Να συγκινηθούν από τα δάκρυα εκατομμυρίων εξαθλιωμένων Ελλήνων.
Κατά κανόνα, η πρόταση μομφής δεν ρίχνει κυβέρνηση. Ομως, λειτουργεί αποδιαρθρωτικά για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μεσοπρόθεσμα οδηγεί σε εκλογές. Χαρακτηριστική είναι η κατάληξη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Μόλις πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τον Νοέμβριο του 2011 οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο εξαιτίας των Μνημονίων.
Μας κυβερνούν δυο παρέες, μια γαλάζια και μια πράσινη, που ό,τι πιο «αξιόπιστο» έχουν είναι η ψευτιά τους! Που αλληλοπαραμυθιάζονται ότι, η μια επωφελείται από την άλλη, προσπαθώντας να τη σκαπουλάρουν και να μην πληρώσουν τις αμαρτίες τους. Που σπέρνουν την κοινωνική απελπισία, υποτάσσουν τη χώρα στους πιστωτές και προσβάλλουν βάναυσα την εθνική αξιοπρέπεια.

«Σταματάμε την καταστροφή. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία. Να τους διώξουμε!». Με το τριπλό αυτό σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, στο Σύνταγμα, στις 6 το απόγευμα.

Ποιος αμφιβάλλει ότι, εάν βουλιάξουν η πλατεία και οι γύρω δρόμοι, αν συγκεντρωθούν απόψε έξω από τη Βουλή ένα εκατομμύριο απελπισμένοι, αύριο το πρωί οι δανειστές-δυνάστες μας θα ψάχνουν να βρουν την κυβέρνηση των εντελοδόχων τους;...

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'