Μετεωρίτης αναστατώνει Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου απόψε (28/11/2013) το βράδυ όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το imerazante.gr αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό και από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς. Επίσης, έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον φυσικό και αστρονόμο Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).
«Πρόκειται για ένα τμήμα αστεροειδούς ή κομήτη (θραύσμα) το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και επηρεαζόμενο από τη βαρυτική έλξη του ήλιου και των άλλων πλανητών διασταυρώθηκε με την τροχιά της γης. Εισήλθε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε σε απόσταση 70 έως 100 χιλιομέτρων» δήλωσε το μέλος του ΔΣ του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αντρέας Βοσινάκης.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'