650.000 οι ανυπότακτοι και οι παραιτήσεις στις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις!

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία για τον εντοπισμό 650.000 ανυπότακτων. Σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί ο αριθμός-ρεκόρ των ανυπότακτων αλλά και το συνεχιζόμενο κύμα παραιτήσεων στελεχών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bugün που επικαλείται στοιχεία της Διεύθυνσης Στρατολογικού (ASAL) του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, o αριθμός των ανυπότακτων έχει ανέλθει στις 650.000 και αποδίδεται στην εκρηκτική κατάσταση στα σύνορα της Τουρκίας με τον ανά πάσα στιγμή κίνδυνο άμεσης εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να δώσει προθεσμία μικρής χρονικής διάρκειας για την παρουσίαση όσων απέφυγαν πρόσφατα την στράτευση ενώ για τους παλαιοτέρους ανακοινώθηκαν βαριά χρηματικά πρόστιμα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή σε όλες τις αρχές της γείτονος να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ανυπότακτων σε ξενοδοχεία και μονάδες υγειονομικής περίθαλψης προκειμένου να συλληφθούν και να μεταφερθούν στις στρατιωτικές αρχές για να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet κάνει λόγο για αθρόες παραιτήσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών ενώ επιβεβαιώνονται οι παραιτήσεις των δύο ανωτάτων αξιωματικών του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στην επετηρίδα. Με βάση τα στοιχεία του δημοσιεύματος, μόνο τον τελευταίο μήνα (Οκτώβριο) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους 710 αξιωματικοί και 1.308 υπαξιωματικοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

infognomonpolitics
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις