Κυβέρνηση: "Ζήστε με 360 ευρώ" - Αυτή τη σύνταξη θα δίνει το Ενιαίο Ταμείο a la ΙΚΑ - ΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Στη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, ο οποίος θα χορηγεί βασική σύνταξη 360 ευρώ, προχωρά η κυβέρνηση με σκοπό να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ζητήσει η τρόικα. Αυτό σημαίνει πώς όσοι επί δεκαετίες πλήρωναν υπέρογκες εισφορές και προσδοκούσαν σε μία καλή σύνταξη πρέπει να το ξεχάσουν. Εξομοιώνονται με αυτούς του ΙΚΑ.

Αυτό συνεπάγεται επίσης τραγικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις, ενώ οι επικουρικές θα… εξαφανιστούν. Είναι που η κυβέρνηση δεν θα πάρει «οριζόντια μέτρα». Αλλά θα τινάξει στον αέρα το ασφαλιστικό, εφαρμόζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό το νόμο Λοβέρδου.
Το σχέδιο της είναι να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, με βασικό «κορμό» το ΙΚΑ, που θα συγχωνευθούν τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και το οποίο θα χορηγεί σταδιακά σύνταξη μειούμενη μέχρι να φτάσει στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος. Να σημειωθεί πάντως πώς έχουν επιβληθεί πλαφόν στο ύψος των συντάξεων.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας δεν είναι άλλο από το να μειωθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων που είναι σήμερα στα 2,6 δις, όπως αξιώνει η τρόικα για περαιτέρω περικοπές.
Με αυτό το σχέδιο συντάσσεται και το κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος που το μόνο το οποίο τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει και νέες αρμοδιότητες, αλλά όχι να λύσει τα προβλήματα του ΙΚΑ, το οποίο καταρρέει και κάνει έως και 24 μήνες να δώσει σύνταξη.
Φαίνεται επίσης πώς προς την κατεύθυνση αυτή, στο μέσο όρο αναπλήρωσης των συντάξεων που δεν θα υπερβαίνει το 50% του μισθού συνηγορούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Κι απ’ ότι φαίνεται τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλα. Έφτασε η κυβέρνηση να προτρέπει τους ασφαλισμένους, μέχρι και το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν μία καλύτερη σύνταξη για την επιβίωση τους.
Ε, φαίνεται πώς δεν ανταποκρίθηκαν αρκετοί και η κυβέρνηση είπε να καταστρέψει εντελώς το ασφαλιστικό για να κάνει πιο ελκυστικά τα ασφαλιστικά συμβόλαια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'