Ο Τσίπρας στέλνει στο εδώλιο Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο για τα υποβρύχια… και ο Αβραμόπουλος γνέφει καταφατικά!


Τσίπρας: Στο εδώλιο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος:
Αβραμόπουλος: Δεν θα πάρουν ούτε Ευρώ μέχρι να παραδοθούν τα υποβρύχια!


Η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης δεν δίνει κάλυψη στο ΠΑΣΟΚ. 

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο», των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προτίθεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. 

Κάνοντας λόγο για «οσμή σκανδάλου», ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η σύμβαση που υπογράφηκε το 2010 φέρει τη «σφραγίδα» των συναρμόδιων τότε υπουργών Άμυνας και Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης στη Βουλή, γνωστοποίησε ότι θα παραπέμψει στον ανακριτή και όλα τα στοιχεία της σύμβασης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται σε αυτή, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «διαρκές σκάνδαλο».
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε κόμματος την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας πως «αυτή η κυβέρνηση δε φοβάται καμία εξεταστική, καθώς η σχέση της με την υπόθεση είναι τόσο καθαρή, που κάθε άλλο παρά τη φοβίζει».
«Το υπουργείο προσπαθεί να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, συμφωνούμε σε κοινή πορεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε, αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα των ναυπηγείων, κι όχι στο ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής.
Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εργατικό δυναμικό των ναυπηγείων, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό και βρίσκεται σε αδράνεια.
«Θα κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς για να επιλυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορώ να δω κανέναν από τα κόμματα να μην συμφωνεί για τον στόχο», σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των Ναυπηγείων, που οδήγησαν στην «απαγόρευση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας», προέβη ο πρόεδρος των εργαζομένων Σκαραμαγκά, Βασίλης Καρακίτσιος, καταγγέλλοντας πως οι ενέργειες της Αθήνας έχουν καταστήσει τα Ναυπηγεία εξαρτημένα από τις συμβάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Μικρό ιστορικό
  • Το 2000 το ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με τα τότε κρατικά ελεγχόμενα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σύμβαση για τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214. Έως τώρα το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μονάχα το υποβρύχιο «Παπανικολής».

  • Το 2002, με τα Ναυπηγεία να έχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί να βρίσκονται σε γερμανικά επιχειρηματικά «χέρια», η Αθήνα υπογράφει μία δεύτερη σύμβαση, για τον εκσυγχρονισμό τριών παλαιότερων υποβρυχίων, τύπου 209. Εξ αυτών το ΠΝ έχει παραλάβει μονάχα το ένα.

  • Η σύμβαση – νόμος την οποία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούσε στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος των υποβρυχίων, καθώς είχε προηγηθεί τετραετής διένεξη μεταξύ κυβέρνησης και Ναυπηγείων για φερόμενα προβλήματα του «Παπανικολής».

  • Η σύμβαση – νόμος προέβλεπε την παραγγελία δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214, αντί για τον εκσυγχρονισμό των δύο εναπομεινάντων τύπου 209.

Πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις