Τούρκοι «Χρυσαυγίτες»…την πάτησαν στην Πολωνία - Τραγελαφική βλακεία...

Τι το… πανέξυπνο έκαναν δύο Τούρκοι φοιτητές στο στρατόπεδο συγκέντρωσης «Majdanik» των Ναζί στην Πολωνία, με αποτέλεσμα να μπουν σε σοβαρούς μπελάδες; Συνελήφθησαν επειδή χαιρέτησαν ναζιστικά προς τη μεριά Ισραηλινών φοιτητών που επισκέπτονταν επίσης το σημείο, φωνάζοντας κοροϊδευτικά «Χάιλ Χίτλερ»…

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μόνο τα μικρά τους ονόματα. Πρόκειται για τους Μεσούτ Τ. και Μεχμέτ Α. Πλέον, αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες, όπως αυτή της προώθησης φασιστικής προπαγάνδας και κινδυνεύουν με φυλάκιση που μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια. Τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν και τελούν υπό κράτηση μέχρις ότου προσαχθούν στον ανακριτή.
Πλέον, αναγνωρίζουν ότι έσφαλαν και προσπαθούν να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα, δηλώνοντας ότι έκαναν μόνο ένα αστείο και πως ήθελαν να βγάλουν προκλητικές φωτογραφίες με φόντο το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Αρχικά, δηλώνουμε πως ελπίζουμε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί να θεωρήσουν αρκετή την τιμωρία που περνούν με τη σύλληψη και κράτησή τους και να αποσύρουν τις κατηγορίες, όσο προσβλητική και να ήταν η στάση τους – δεν γίνεται περισσότερο γι’ αυτόν τον λαό, κάποιοι εκ των φοιτητών θα μπορούσαν να έχουν χάσει παππούδες και άλλους συγγενείς εκεί – συμβάλλοντας στην ελευθέρωσή τους.
Το σκεπτικό μας είναι απλό. Δεν πρέπει να καταδικαστούν δυο νέα παιδιά τα οποία είναι θέματα της ρατσιστικής ιδεολογίας της οποίας φορέας είναι προφανώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους του οποίου η ρητορική ελάχιστα συγκαλύπτει – αν το κάνει – τις πραγματικές του διαθέσεις απέναντι στο εβραϊκό κράτος, ενώ αξιωματούχοι του κόμματός του δεν χάνουν ευκαιρία να παρουσιάσουν μια νέα «εβραϊκή συνωμοσία», με την παραμικρή αφορμή.
Δεν είναι τυχαία η γιγάντωση του αντισημιτισμού στη σημερινή Τουρκία, σταδιακά, από την αναρρίχηση των ισλαμιστών του AKP στην εξουσία. Αυτά που ακολούθησαν είναι επίσης καταγεγραμμένα.
Τελευταίο κρούσμα τα λόγια του επικεφαλής της «ανθρωπιστικής» οργάνωσης IHH, Μπουλέντ Γιλντιρίμ, που είχε οργανώσει την αποστολή του «στολίσκου της ελευθερίας» με τη συνδρομή και Ελλήνων (τελευταία κάποιοι συνομιλούν με στελέχη της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, σύμφωνα με σχετικούς ψιθύρους), ο οποίος ανάρτησε στο Twitter, ότι «οι ομιλούντες τουρκικά Σιωνιστές Εβραίοι» στην Τουρκία, θα πρέπει να πληρώσουν για τους θανάτους των μελών της οργάνωσης στο «Μαβί Μαρμαρά» το 2010.
Μετά κατηγορούν τους άλλους ότι εφαρμόζουν «ναζιστικές μεθόδους συλλογικής τιμωρίας»…
defence-point

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'