Ερωτήσεις από τον Κορυδαλλό στέλνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Δεν τους αφήνουν ν' αναρτούν την ελληνική σημαία αλλά αφήνουν όλες τις άλλες...


Με πρωτόγνωρα για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, περιστατικά χρωματίζεται τα τελευταία 24ωρα η καθημερινότητα στον Βουλή με επίκεντρο την Χρυσή Αυγή και την υπό δικαστική έρευνα εμπλοκή του αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της σε εγκληματικές δραστηριότητες: υπουργός δηλώνει ότι... όσο διαρκεί η δίωξη των εν λόγω στελεχών αρνείται να απαντά στις ερωτήσεις τους.


Οι έγκλειστοι Χρυσαυγίτες Παππάς και Λαγός κατέθεσαν τρεις ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπενθυμίζοντας πως διατηρούν ακόμα τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Οι κατηγορούμενοι απέστειλαν τρεις ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων την μία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με την οποία ο Γιάννης Λαγός ζητά εξηγήσεις γιατί οι σωφρονιστικές αρχές των φυλακών Κορυδαλλού δεν του επιτρέπουν να αναρτήσει την ελληνική σημαία στο κελί του. (Παράλληλα επιτρέπουν την ανάρτηση Αλβανικών, Κουρδικών, Τουρκικών, Αλγερινών, Παλαιστινιακών σημαιών ακόμα και τις σημαίες με τα Α της αναρχίας).

Μάλιστα κάνει λόγο για «Γελοίο, ψευδές και παντελώς αβάσιμο κατηγορητήριο». Στην ερώτηση αναφέρει: «Σε διάφορες επισκέψεις που έχω πραγματοποιήσει σε καταστήματα κράτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου ενεργειών και με σκοπό τη διαπίστωση των συνθηκών κράτησης των Ελλήνων κρατουμένων, παρατήρησα πως πολλοί κρατούμενοι είχαν στα κελιά τους αναρτημένες διαφόρων ειδών σημαίες. Έτσι, τόσο εγώ όσο και οι συγκρατούμενοι-συναγωνιστές μου αιτηθήκαμε από τη διεύθυνση φυλακών να μας επιτραπεί η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός των χώρων που διαμένουμε. Η απάντηση που λάβαμε υπήρξε αρνητική και χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση».

Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση του κ. Λαγού έχει σχέση με τα δημοσιεύματα περί νέων απολύσεων στο Δημόσιο σύμφωνα με απαιτήσεις της Τρόικας. Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις φήμες για την ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους από την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις των βουλευτών Α.Γρέγου, Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά στις οποίες ωστόσο όπως έγινε γνωστό, φέρονται να έχουν απαντήσει οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών προς τους οποίους επίσης είχαν απευθυνθεί οι ερωτώντες ο Νίκος Δένδιας έκανε την εξής δήλωση. «Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος της Χρυσής Αυγής και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων του Γενικού Γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για την τέλεση νέων εγκλημάτων βρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης Κ.Ο. καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'