Οδομαχίες στη Μόσχα για τους μετανάστες (BINTEO)


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την Κυριακή το νότιο τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, καθώς μαινόμενο πλήθος έκανε γυαλιά-καρφιά επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια πορείας εθνικιστών που τάσσονται κατά των μεταναστών.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RussiaToday, 380 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων της Μόσχας. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν ομάδα περίπου 1.000 εθνικιστών «μπούκαρε» σε κτήριο στη συνοικία Μπιριλιόβο, όπου στεγάζονται προσωρινά μετανάστες από το βόρειο τμήμα του Καυκάσου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χτύπησαν στο «ψαχνό» τους διαδηλωτές, προκειμένου να τους απομακρύνουν και να επιβάλουν την τάξη. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε ήταν αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη δολοφονία ενός 25χρονου Ρώσου από νεαρό Καυκάσιο, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.


Ο Egor Shcherbakov δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την ώρα που επέστρεφε σπίτι του μαζί με την κοπέλα του. Η είδηση προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στη ρωσική πρωτεύουσα, με αρκετούς πολίτες να ζητούν την παραίτηση ακόμα και του επικεφαλής της αστυνομίας στη συνοικία Μπιριλιόβο. Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου.







Σε μια προσπάθεια να επιστρέψει η ηρεμία στους δρόμους, η αστυνομία έθεσε σε ισχύ έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έκτακτο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, με την κωδική ονομασία «Volcano» (Ηφαίστειο), μετατρέποντας σε «αστακό» την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Ria Novosti, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε και ελικόπτερο.







Τα περιστατικά βίας μεταξύ Ρώσων εθνικιστών και μεταναστών κυρίως από τον Καύκασο και την κεντρική Ασία έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που έχει αναγκάσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής… πλαφόν στον αριθμό μεταναστών από τον Καύκασο, που απασχολούνται κυρίως στον τομέα του εμπορίου.

 
zougla

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'