ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ελληνίδες και Πακιστανοί εργάζονται στη φάμπρικα για 3 ευρώ την ώρα!


Και άρθρο - παρέμβαση του planet-greece

Αυτή είναι η ανάπτυξη που επαγγέλονται από το υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ. Μισθοί πείνας για την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, που θα μπορούν να πωλούνται σε αγορές του εξωτερικού με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους εμπόρους.

Το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ...



του δημοσιογράφου, Φρίξου Δρακοντίδη και του φωτογράφου William Faithful, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", είναι γροθιά στο στομάχι για την κατάσταση που βιώνει το συντριπτικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, που από το 2009 βιώνει καλά στο πετσί της τις συνέπειες της κρίσης. 

Στο planet-greece το έχουμε ξαναγράψει. Η ευημερία των αριθμών στα λογιστικά βιβλία της κυβέρνησης δεν συμβαδίζει με την ευημερία των πολιτών. Κι αυτό γιατί χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής πλεύσης και φυσικά οικονομικού μοντέλου, ώστε ο μέσος πολίτης να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούται. 



Και φυσικά, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν συμφωνούμε στο ελάχιστο με την επαναφορά του κρατικοδίαιτου κράτους που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Να σπάσει το απόστημα της κρατικής ατμομηχανής, που χρειάζονται 9 για να βιδώσουν μία λάμπα. Αλλά αυτό συνεπάγεται την ύπαρξη ενός κράτους που δε θα βλέπει τους πολίτες - εργαζόμενους ως την αγελάδα που μπορούν να αρμέγουν για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ή να συντηρείται το ανθρωποφάγο σύστημα που αντιμετωπίζει την επιχειρηματικότητα και την επιτυχία ως... ποινικό αδίκημα χειρίστου μορφής. 

Κι επειδή τα γερά θεμέλια είναι η αρχή δημιουργίας ενός αξιόπιστου οικοδομήματος, η παιδεία κι οι υπηρεσίες πρόνοιας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης. 

Μία σοφή λαϊκή ρήση λέει ότι χρειάζονται να σπάσουν αυγά για να γίνει ομελέτα. Εν προκειμένω, οι...μάγειρες, πρέπει να μάθουν τη συνταγή!

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'