Ξέσπασμα λαϊκής οργής στην Βραζιλία (Βίντεο)


Τις τελευταίες μέρες η οργή των λαϊκών στρωμάτων της Βραζιλίας έχει ξεχειλίσει και η χώρα γνωρίζει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.
 Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής που χρησιμοποιούν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες καθημερινά εντείνονται σε μια σειρά πόλεις κύρια στο Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο.Στο βίντεο βλέπουμε χαρακτηριστικές σκηνές των κινητοποιήσεων, ενώ οι κάποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης δεν φαίνεται να πείθουν τους κατοίκους της χώρας, κύρια της νεολαίας, που όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά καθημερινά εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μέχρι τώρα σ’ αυτές τις διαδηλώσεις έχει χάσει την ζωή του ένας 18χρονος ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ως αντίδραση στην αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες και προσέλαβαν τη μορφή λαϊκού ξεσηκωμού για την υπέρογκη, τους χαμηλούς μισθούς τη χαμηλή ποιότητα δημόσιων υπηρεσιών και το σκανδαλώδες υψηλό κόστος για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντιούλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου για να δει πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στόχος θα είναι, όπως αναφέρεται, τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη βία. 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις