Ζουν σε άλλο πλανήτη! Έδωσαν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις αλλά δεν δίνουν για το πόθεν έσχες!


- Αμετακίνητος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης
- Δεν ενδιαφέρονται ούτε για το γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι Κυριακή!
- Το Πόθεν Έσχες δεν υποβάλλεται ηλεκτρονικά αλλά μόνο μέσω ταχυδρομείου!
- Από τα 6,5 εκατομμύρια των φορολογουμένων έχουν υποβάλλει δήλωση μόλις οι 500.000!


Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό! Για ακόμα μια φορά η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά! 

Μόλις χθες ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε με όλους τους τρόπους ότι δίνεται παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου.


Μετά την ανακοίνωση αυτή, πολλοί υπόχρεοι πόθεν έσχες αναστατώθηκαν και αναρωτήθηκαν ευλόγως αν θα δοθεί παράταση και για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες αφού η καταλητική ημερομηνία είναι ή 30η Ιουνίου, ίδια δηλαδή με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Είναι επίσης γνωστό, ότι αν δεν έχεις υποβάλλει φορολογική δήλωση, δεν μπορείς να υποβάλλεις δήλωση πόθεν έσχες. 

Επιπρόσθετα, η καταληκτική ημερομηνία που είναι η 30η Ιουνίου είναι ημέρα Κυριακή....

Νωρίτερα, το μεσημέρι, κυκλοφόρησε η πληροφορία, ότι η υποβολή πόθεν έσχες δεν θα έχει καταλητική ημερομηνία την 30η Ιουνίου αλλά θα ακολουθήσει τις ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων. 

Όμως, τελικά η αρμόδια Αρχή είχε τελικά άλλη άποψη. Και κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει το γιατί.

Εξεδόθη λοιπόν μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι ΔΕΝ θα δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες», παρά την παράταση που δόθηκε για τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» και υπογράφει ο πρόεδρός της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης, αναφέρεται:

«Όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο (άρθρο 1 παρ. 2 του ν.3213/2003) η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται "το αργότερο την 30 Ιουνίου κάθε έτους". Δεν παρέχεται δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής».



Η δήλωση δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά, αλλά πρέπει είτε να αποσταλεί ταχυδρομικά ή να κατατεθεί στη διεύθυνση: Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92 (στο ύψος Χαμοστέρνας), Αθήνα

Για ακόμα μια φορά λοιπόν αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάποιοι δικαστές και εισαγγελείς ζουν μακριά από την κοινωνία και δεν αφουγκράζονται τις αγωνίες αλλά και τις ανάγκες της.

Μπορεί επίσης να μην υπόπεσαν στην αντίληψή τους και τα δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και αναφέρουν ότι 

Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει δηλώσεις 500.000 φορολογούμενοι σε σύνολο 6,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων!  

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'