H ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο πατέρας του Λάζαρου και Γεώργιού Ζέρβα - Κουντουριώτη , Αναγνώστης είχε παντρευτεί την Μαρια Κοκκίνη, την κόρη του "Πλουσιότατου έμπορου" της Υδράς , Λάζαρου "Κοκκίνη" (όπως ο έμπορος Αναστάσι Κοχίνης , πρόξενος της Ρωσίας στην Ζάκυνθο).


»«Το όνομα Cocchini είναι εβραικό παράγωγο του Cohen. Ο Λάζαρος και ο Γεώργιος Κουντουριώτες, ήσαν δηλαδή παιδιά μιας Κοέν, ενώ ο Λάζαρος έδωσε την κόρη του , σε έναν ιταλοεβραίο της levant company ονόματι Ορλάντο, του οποίου η οικογένεια είχε εγκαταστάθει τον 18ο αιώνα στις Σπέτσες και μετά στην Υδρα.»

Δείτε επίσης:
Μιαούλης και αδέρφια Κουντουριώτη εναντίον Καποδίστρια καίνε τον ελληνικό στόλο

Για τις "θυσίες" τις περιόδου , 1821-1823 , η κλίκα των Κουντουριωτών έφαγε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έφθασαν στην Ελλάδα από τα δάνεια της Αγγλίας(1824-1825) , και μετάζητούσαν και άλλα, για τις θυσίες , του 1824-26 . Το 1828 , οι πλοιοκτήτες της Υδρας , απαιτούσαν απο τον Καποδίστρια 300.000 ισπανικά τάλιρα, που τα είχαν "δανείσει"στον αγώνα. Το 1856 τα υπολόγισαν με του τόκους σε 1.916.917 χρυσά φράγκα! Η αξία των πλοίων των αδελφών Κουντουριώτη τις παραμονές της επανάστασης ως κεφάλαιο , ητάν 8.900.000 χρυσά φράγκα και το 1830 είχε σχεδόν τριπλασιαστεί σε 25.000.000 χρυσά φράγκα...
Αλλες μικρότερες οικογένειες , εδώσαν πολύ περισσότερα. Ο καπετάν Θεόδωρος Γκίκας , θυσίσε και τα δύο του πλοία τον "ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ" και τον "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ" και όλη του την περιουσία για το έθνος και η χήρα του πουλούσε αυγά για να ζήσει.
Τα στοιχεία απο το βιβλίο η επανάσταση των φιλογενών του Σπύρου Χατζάρα Σελ 163-64


Ο Χατζάρας κάνει τεράστιο λάθος το Cocchini Δεν είναι εβραϊκό από το Cohen αλλά Αρβανήτικο ή Αλβανικό όπως τα Burelli, Belluchi, Mandrecca κλπ τα οποία βέβαια υπάρχουν και σε ιταλικές αλλά και εξελληνισμένες μορφές, Μπελούτσι ιταλικά -Βελούχι ελληνικά, Μανδρέκας ελληνικά -Μαντράτσα ιταλικά κλπ


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'