Χακάν Σουκούρ: «Δεν είμαι Τούρκος αλλά Αλβανός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκ προκάλεσαν στην Τουρκία.οι δηλώσεις του πρώην διάσημου Τούρκου ποδοσφαιριστή και νυν βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χακάν Σουκούρ...
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γαλατάσαραϊ και της εθνικής Τουρκίας δήλωσε πως «δεν είναι Τούρκος» προκαλώντας τις αντιδράσεις των εθνικιστών.


Ο Σουκούρ αναφέρονταν στο Κουρδικό ζήτημα και στις προσπάθειες επίλυσης του αναφέροντας πως στην Τουρκία ζουν διάφορες εθνικότητες και άνθρωποι διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων. «Εγώ είμαι Αλβανός (Arnavut). Αν σκεφτείτε καλά δεν είμαι Τούρκος. Αλλά σε αυτά τα εδάφη έφαγα το ψωμί μου. Σε αυτά τα χώματα ζω. Στο παρελθόν έγιναν πολλά λάθη που μας έφεραν τον εθνικό διχασμό. Ως κράτος πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να εξαλειφθεί αυτός ο διχασμός. Ως κυβέρνηση αυτό ακριβώς κάνουμε».

Το Ρεπουμπιλκανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης κατηγόρησαν τον Σουκούρ, θεωρώντας «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που στήριξε τον Σουκούρ και τόνισε πως «ο Σουκούρ έκανε αναφορά στην εθνική του ρίζα. Δηλώνει πως είναι Αλβανός. Ποιο είναι το κακό. Εδώ ο Μεχμέτ Ακίφ , ο δημιουργός του εθνικού μας ύμνου ήταν Αλβανός. Αυτόν τον εξαιρούμε από Tούρκο; Το αντίθετο εκείνος ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας, ως παιδί αυτού του λαού έγραψε τον εθνικό μας ύμνο. Ο Χακάν Σουκούρ λοιπόν, ως παιδί Αλβανών, έχει παίξει στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, κανείς δεν έχει φορέσει περισσότερες φορές τη φανέλα της εθνικής. Έχει βάλει τα περισσότερα γκολ φορώντας την φανέλα της εθνικής. Είναι παιδί αυτού του λαού. Κάποιες εφημερίδες τον παρουσιάζουν ως μη Τούρκο. Αυτοί που τα λένε αυτά λοιπόν φέρνουν τον διχασμό»

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'