Μυστική πόρτα ανακαλύφθηκε στο Κέντρο του Μάτσου Πίτσου

Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια,  o Thierry Jamin, Γάλλος αρχαιολόγος , ερευνά τις ζούγκλες του Νότιου Περού σε κάθε πιθανή κατεύθυνση, ψάχνοντας για στοιχεία  μόνιμης παρουσίας των Ίνκας στο δάσος του Αμαζονίου, και τη θρυλική χαμένη πόλη του Paititi.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε δυνατή χάρη σε ένα Γάλλο μηχανικό, τον  David Crespy, ο οποίος το 2010 παρατήρησε την παρουσία ενός παράξενου “καταφύγιου” που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο κάτω μέρος του ένος από τα κύρια κτίρια. Γι ‘αυτόν, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία γι’ αυτό, έψαχνε .. μια “Πύλη”, μια είσοδο που ειχε σφραγίστει  από τους Ίνκας. Η μυστικη πύλη δεν έχει ακόμη ανοίξει, αλλά μια ηλεκτρομαγνητική έρευνα δείχνει ότι στεγάζει θησαυρούς.

Είναι πράγματι μια είσοδος, αποκλεισμένη από τους Ίνκας. Τον Απρίλιο του 2012, μια έρευνα ηλεκτρομαγνητικής επιβεβαίωσε πολλά υπόγεια δωμάτια. Ακριβώς πίσω από τη διάσημη είσοδο, μια σκάλα ανακαλύφθηκε επίσης. Τα δύο κύρια μονοπάτια φαίνεται να οδηγούν σε συγκεκριμένες θαλάμους. Η ηλεκτρομαγνητική έρευνα επίσης αποκάλυψε μεγάλη ποσότητα  χρυσού και του αργύρου.

Ο Γάλλος αρχαιολόγος Thierry Jamin ετοιμάζει τώρα το επόμενο βήμα: που ειναι το άνοιγμα της εισόδου που είναι   σφραγίσμένη  από τους Ίνκας για περισσότερο   από πέντε αιώνες. Υπέβαλε επισήμως αίτημα για τη χορήγηση άδειας για τις περουβιανές αρχές, οι οποίες θα επιτρέψουν την ομάδα του να προχωρήσει με το άνοιγμα στους ταφικούς θαλάμους.

εξερευνητης για το 1greek
http://1greek.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'