Το παιδί του λουλουδιού

Αν είναι δυνατόν! Η «μαμά» πίσω από τις παράνομες καταθέσεις; Πέφτω από τα σύννεφα, κι από τα γέλια. Δεν φταίει αυτή, αμάρτησε για το παιδί της. Άλλωστε έχει έξοδα. Θέλει να αγοράσει μυαλό στο Γιωργάκη κι αυτό κοστίζει. Κι ο George, ο εξυπνάκιας, για τη φουκαριάρα τη μάνα του, τα έκανε όλα. Να χει κάτι για τα γεράματα.
Έτσι λένε οι φυλλάδες των άλλοτε κολλητών της οικογένειας: Το βλήμα και το πρώτο ψέμα (ή κάπως έτσι). Πάνε οι δόξες, τα περασμένα μεγαλεία. Τότε που σπρώχνονταν οι εκδότες, ποιος θα πρωτογλύψει τα πόδια του «ακαταλληλότερου». Τότε, που βάπτιζαν, οι ίδιες «πατσαβούρες», την κάθε κουταμάρα και σαρδάμ του Τζέφρυ, ως σοφό λόγο και βαθυστόχαστη παροιμία.    
Αλλά δρυός πεσούσης και μαργαρίτας μαδούσης... Τώρα το ΠΑΣΟΚ ψόφησε. Τώρα γλύφουν άλλον. Άκουσε «η μάνα», τι λένε γι αυτή και κόντεψε να τινάξει τα πέταλα και τα σέπαλα. «Ψεύτες, άνανδροι, ανήθικοι , πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα  και τη Δημοκρατία». Μάλλον παρτίδα και δημοπρασία, εννοούσε. Θα τους μηνύσει λέει. Εσένα Μάργκαρετ, σε μηνύσαμε εμείς, γιατί έκανες το Γιωργάκη;  
Από ποιόν πήρε το μυαλό του ο πρώην ηγέτης; «Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία»!!!
Έχει χιούμορ η μαμά, αυτό το αναγνωρίζω. Όταν λέει συγκρούστηκαν μάλλον εννοεί συναντήθηκαν. Γιατί «τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα» έχουν τα κανάλια, που έλεγαν «Γιώργαρο»  το «παιντί», θυμάσαι;  Μάθε επιτέλους ελληνικά, τόσα χρόνια... Τα σαρδάμ, ο Γιωργάκης, από εκεί τα κληρονόμησε.
Αυτά ακριβώς τα συμφέροντα έκαναν τα ψεύτικα γκάλοπ, ήταν οι βασιλικότεροι του βασιλέως, οι υπασπιστές, οι σωματοφύλακες, του πράσινου «ηγέτη». Όλοι για έναν και ο καθένας για την πάρτι του. Τώρα όμως, που ο γιος τους είναι άχρηστος, ποτίζουν άλλη γλάστρα, αφήνοντας τις μαργαρίτες να κιτρινίζουν από το κακό τους.
Θα μείνουν και πιστοί στις αρχές! Στη δημοπρασία. Αλλά εδώ το εννοεί. Αρχές είναι η Τρόικα κι οι τοκογλύφοι που κουβαλήθηκαν από το παιδί της. Να κάνεις μήνυση «βασιλομήτωρ». Να φέρεις και τους απογόνους για μάρτυρες. Να σας βρει ο κόσμος όλους μαζί στο δικαστήριο. Να ακούσετε τη γνώμη του φτωχού, του συνταξιούχου, του πρώην ψηφοφόρου σας. Που αλλού να σας πετύχουμε εκδότες, δημοσιογράφους, πολιτικούς και συγγενείς μαζεμένους;      
Φυσικά και δεν θα έκανε καμιά εντύπωση αναγνώστη, αν η «μαμά  - νονά» είναι πίσω από κατάθεση 550 εκατομμυρίων ευρώ, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι τους. Αυτοί ξέρουν πολλά άλλωστε. Τόσο καιρό παρέα έκαναν.
Γιατί νομίζεις, ότι είχε «χαθεί» η λίστα; Για τον Τράγκα; Ή πίστεψες αλήθεια, ότι δεν θυμόνταν ο πρώην υπουργός παραοικονομίας; Την έδωσε στο Βενιζέλο κι αυτός την καταβρόχθισε, αφού της έβαλε μουστάρδα για να κατέβει ευκολότερα. 
Τώρα λοιπόν φαίνεται, ότι το «λόμπι του ευρώ» βούτηξε στο μέλι. Κι όχι μόνο ένα δάκτυλο αλλά ολόκληρο το χέρι. Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα κοράκια. Δεν θα αφήσουν ούτε λεπτό στο ταμείο. Τελικά, για τους εαυτούς τους κάνουν καταπληκτική διαχείριση. Αμέσως αυξήθηκαν τα έσοδα τους και μάλιστα θεαματικά.
Εντάξει αναγνώστη, μην τους βρίζεις. Τι είναι τώρα για μια «βασιλομήτωρ» μισό δις ευρώ; Ένα χαρτζιλίκι για το εύστροφο πορφυρογέννητο. Μια βόλτα για ψώνια. Έχει κι ένα δίκιο, το αναγνωρίζω: Σου λέει, όλοι οι πολιτικοί τ’ αρπάξανε, μέχρι κι η «άλλη» (έτσι τη λέει) βολεύτηκε με ένα «κωλόσπιτο» από κληρονομιά, αυτή τίποτα;   
Είδες πως πιάνουν οι θυσίες του λαού τόπο; Νάτο το πλεόνασμα. Γιατί τα παίρνουν οι πολιτικοί κι οι συγγενείς τους; Αφού τα βρήκαν; Χαζοί είναι, να τ' αφήσουν; Τα παίρνουν για να τα φυλάξουν, να μη χαθούν. Σε ασφαλείς δικούς τους λογαριασμούς. Κάτσε εσύ, κορόιδο ψηφοφόρε, και δούλευε γι αυτούς. Πλήρωσέ τους κι άλλο, τους αρέσει.
Αντί να μαδήσουμε τη μαργαρίτα, να δούμε, αν μας αγαπά η Μέρκελ, ή μας θέλει για τα λεφτά μας (μισθούς και συντάξεις), μας μάδησε η μαργαρίτα. Θα πάει για Αμερική, όπου ο γιός της θα διδάξει, με ποιον τρόπο δικαίωσε τους Μάγιας φέρνοντας τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα στην Ελλάδα.  
Γιατί νομίζεις, ότι όλοι φαγώνονται, να γίνουν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί; Για να φάνε αυτοί καλά κι εμείς σκ@τ@. Άμα αρπάξεις λίγα, πας φυλακή, άμα αρπάξεις πολλά, πας βουλή και μετά εξωτερικό. Πάντα τα ίδια ήταν. Οι πλούσιοι έκλεβαν, οι φτωχοί πλήρωναν.
Αν θα πάει να κάνει παρέα στον Άκη; Μπα, για αγορές στη Νέα Υόρκη θα πεταχτεί. Άκου, αναγνώστη μου, πως έχει το πράγμα: Αν τιμωρήσουν τη μαμά, τη βάλουν μέσα, το βλαστάρι της πρέπει να το κρεμάσουν ανάποδα, γι αυτά που έκανε. Ξέρεις μνημόνια, μνημόσυνα κλπ. Αυτό μπορεί να αρέσει στον κόσμο, αλλά δεν αρέσει του σαμαρά. Γιατί έκανε τα ίδια και χειρότερα. Ο Τόνι λοιπόν είναι εγγύηση, ότι ο συμμαθητής του, που τόσο αγαπά, θα συνεχίσει αμέριμνος να τρώει και να γλεντά εις βάρος των κορόιδων μαζί με όλο του το σοι και τους φίλους του.
Κι όχι μόνο αυτός. Όλη η συμμορία των κηφήνων της βολής με τα ακριβά αμάξια, τα τζάμπα τηλέφωνα και σπίτια, τους παχυλούς μισθούς και τα μαύρα λεφτά, που «δωρίζονται» από διάφορους χορηγούς σαν τη MIZENS και οι συγγενείς αυτών, έχουν ρημάξει τα λεφτά μας. Σου θυμίζω, ότι μόλις χθες είπαν όχι στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόσυνο.
Πρέπει όμως να καταλάβεις καλά κάτι, ψηφοφόρε. Η μαργαρίτα δεν είναι το μόνο λουλούδι στο μποστάνι του καπιταλισμού. Είναι κι άλλα άνθη, φυτά και γαϊδουράγκαθα. Σήμερα λένε για το mastermind και τη μάνα του. Αύριο θα λένε για τον ακαταλληλότερο το Σαχλαμάρα και το δικό του σόι.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα, φίλες και φίλοι. Φεύγει ένας, αφού πάρει μαζί του το ταμείο, έρχονται 10. Κάτι σαν τη λερναία Ύδρα. Και τι έκανε ο Ηρακλής σύμφωνα με το μύθο; Έβαλε φωτιά.Ακριβώς, αν δεν βάλεις φωτιά στο σύστημα, δεν το καταστρέψεις από τη ρίζα, θα πληρώνεις ξανά και ξανά χαραμοφάηδες και κηφήνες. Οι υπηρεσίες προς τους ξένους πλουτοκράτες αμείβονται με τα δικά σου τα λεφτά, τη δική σου τη σύνταξη.
 Όποτε ήρθε ο καιρός να  ξεχορταριάσουμε τα ζιζάνια και να τα κόψουμε από τη ρίζα. Γιατί έγιναν πολλά, μεγάλωσαν και θα μας πνίξουν...

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'