Γέροντας Παΐσιος -Εκπομπή της ΕΤ3 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ό,τι και αν προσπαθήσει να πει ή να γράψει κάποιος για τον μεγάλο σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο, είναι λίγο. Κι αυτό, επειδή κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος και το ύψος της πνευματικής κατάστασης του γέροντα.
Αποσπασματικά μόνο και μέσα από τις επαφές του από επισκέπτες στο κελί του, αλλά και από αναφορές άλλων αγιοριτών μοναχών, μπορούμε να σκιαγραφήσουμε το μεγαλείο της καρδιάς, του πνεύματος και της ψυχής του ανθρώπου που η καρδιά του μπορούσε να χωράει ολόκληρο τον κόσμο και η προσευχές του ήταν ο μέγιστος βοηθός όλων μας.



Το ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 δίνει ένα στίγμα του γέροντα και ταυτόχρονα ένα στήριγμα σε όσους μπορούν να αφήνουν τον εαυτό τους στην μέριμνα του Θεού. Αξίζει, πραγματικά, να παρακολουθήσουμε τις μαρτυρίες για τον "ανθό" της Ορθοδοξίας, που βρέθηκε και ανδρώθηκε πνευματικά στο "Περιβόλι της Παναγίας", στο Άγιο Όρος.

Είπε ο Γέροντας Παΐσιος:
"Ρίξτε το μεγαλύτερο βάρος του αγώνος σας στην προσευχή, γιατί αυτή θα σας κρατάει σε επαφή με το Θεό. Και η επαφή αυτή πρέπει να είναι συνεχής.Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής,είναι ανάγκη της ψυχής και δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία.Η προσευχή για να εισακουστεί από το Θεό, πρέπει να γίνεται με ταπείνωση, με βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας και να είναι καρδιακή. Εάν δεν είναι καρδιακή, δεν ωφελεί. Ο Θεός πάντοτε ακούει την προσευχή του ανθρώπου, που είναι πνευματικά ανεβασμένος. Η μελέτη της Αγίας Γραφής βοηθάει πολύ την προσευχή, γιατί θερμαίνει την ψυχή και την προετοιμάζει".

Αυτές τις ημέρες, ετούτη τη χρονική περίοδο που διανύουμε, αξίζει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα λόγια του άγιου γέροντα, ίσως αυτά να αποτελέσουν την λύτρωσή μας για τα επερχόμενα δεινά...

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'