Ο μύθος των παιδιών του 1983 -Δεύτερο Μέρος

image
Στο προηγούμενο κείμενο είπαμε μερικά πράγματα για το πρακτικό μέρος της έρευνας και των ερωτηματολογίων αλλά φυσικά δεν το εξαντλήσαμε ούτε και έχω σκοπό να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν διαθέτω τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνω εάν η έρευνα πραγματοποιήθηκε με σωστό ή λανθασμένο τρόπο, οπότε προτιμώ να μην αναφέρω τίποτε επάνω σε αυτό.

Το ζήτημα, όμως, αφήσαμε να εννοηθεί ότι έχει πολλές πτυχές που πρέπει να εξετάσει κανείς, στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Προσωπική και γενική μου άποψη επάνω στη μεταφυσική – εσωτερική πλευρά του θέματος είναι ότι έχουν διατυπωθεί σημαντικές ανακρίβειες και βασικές εσωτερικές γνώσεις έχουν μεγεθυνθεί ή και διαστρεβλωθεί συνειδητά ή ασυνείδητα με τρόπο που προκαλεί αποπροσανατολισμό και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη φυσικά. Για το λόγο αυτό θα επιχειρήσω να εξηγήσω και να διατυπώσω τις δικές μου θέσεις μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε σημεία της “θεωρίας” που έχουν θιχτεί. Ο αναγνώστης καλείται να τις λάβει και αυτές υπόψην του, χωρίς να τις δεχτεί ή να τις απορρίψει δογματικά. Αντίθετα ο σκοπός μου είναι η παράθεση αρκετών διαφορετικών απόψεων προς προβληματισμό και, για πολλοστή φορά, θα ζητήσω τη συνδρομή όλων των αναγνωστών μου είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τις θέσεις αυτές.

Είναι το ζήτημα των “ιδιαίτερων” αυτών παιδιών ένα ελληνικό φαινόμενο;
Όχι, δεν είναι. Οι περισσότερο ενημερωμένοι από εσάς θα γνωρίζετε ότι παρόμοιες θεωρίες υπάρχουν και στο εξωτερικό. Αναφέρομαι στα περίφημα crystal kids ή indigos για τα οποία, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα μπορέσετε να βρείτε αρκετά στοιχεία, πριν μας απασχολήσουν κι εδώ σε μέλλοντα χρόνο. Η διαφορά την οποία εγώ έχω επισημάνει όμως, είναι ότι ενώ στο εξωτερικό οι θεωρίες αυτές μιλούν για παιδιά που θα αλλάξουν τον πλανήτη [sic], στην Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται ότι θα οδηγήσουν στην αναγέννηση του ελληνισμού και στη διάδοση του αρχαίου πνεύματος στα πέρατα της Γης. Θα με συγχωρήσετε, αλλά ποτέ δεν πίστεψα σε ελληνοκεντρικά σωτηριολογικά σενάρια ούτε και σε μια νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα χαρακτηριστικά τα οποία δίνονται για τα indigo για εμένα προσωπικά αποτελούν μια μεγάλη φάρσα στην καλύτερη περίπτωση. Διαβάζοντάς τα, ο καθένας από εμάς μπορεί άνετα να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα σε εκείνα τα χαρακτηριστικά. Κατά τα άλλα, οποιοσδήποτε επιθυμεί να επιτρέπει στη νοημοσύνη του να υποτιμάται, είναι ελεύθερος να το κάνει. Η υπόθεση λοιπόν των παιδιών του 1983 για εμένα αποτελεί μια εξελληνισμένη έκδοση των indigo, εμπλουτισμένη με ικανές δόσεις συνομωσιολογίας και ελληνοφρένειας.
Συνέβη πράγματι ένα αστρολογικό φαινόμενο κατά την περίοδο της σύλληψης ή γέννησης των παιδιών αυτών;

Ο μύθος των παιδιών του 1983 -Πρώτο Μέρος
Ο μύθος των παιδιών του 1983 -Τρίτο Μέρος
Ο μύθος των παιδιών του 1983 -Τέταρτο Μέρος

Οι γνώσεις μου περί αστρονομίας και αστρολογίας είναι απολύτως στοιχειώδεις και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποτελούν σημείο αναφοράς για τους αναγνώστες. Ωστόσο, επικοινώνησα με ανθρώπους που γνωρίζουν αυτά τα ζητήματα αλλά και πολλά άλλα που αφορούν στο θέμα μας, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα. Δεν θα περάσω στις λεπτομέρειες που συζήτησα μαζί τους, πάντως με διαβεβαίωσαν ότι, τουλάχιστον από αστρολογικής πλευράς δεν συνέβη απολύτως τίποτα το “σημαντικό” ούτε κατά τη γέννηση ούτε κατά τη σύλληψη των παιδιών αυτών.  Κι επειδή αναφέρθηκε η επίδραση των βαρέων πλανητών, πρέπει να αναφέρω ότι οι βαρείς πλανήτες, επειδή κινούνται πολύ αργά, επηρεάζουν ολόκληρες γενιές μέσα σε πολλές δεκαετίες και φυσικά όχι σε ένα τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως αυτό που αναφέρεται.
Αποτελούν τα παιδιά αυτά ενσαρκώσεις αρχαίων ηρώων και θεών;
Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο θα χρειαστεί να σταθούμε αρκετά για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα που έχουν παρερμηνευθεί ή και διαστρεβλωθεί συνειδητά ή ασυνείδητα. Το όλο θέμα ξεκινά από τον Κύκλο Εξέλιξης, όπως αναφέρεται στο έργο του φιλοσόφου και εσωτεριστή Rudolf Steiner (1861 – 1925). Επιγραμματικά μόνο, θα αναφέρω ότι ο Steiner θεωρεί πως ο κύκλος εξέλιξης εμπειρέχει κάθε φορά εν σπέρματι άτομα της προηγούμενης αλλά και της επόμενης βαθμίδας εξέλιξης. Αυτό το φαινόμενο, το οποίο επαναλαμβάνεται διαρκώς δεν είναι φαντασμαγορικό και δεν έχει τίποτα το εντυπωσιακό, ενώ ουδέποτε διαμόρφωσε άτομα ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και εντοπισμένων μάλιστα σε τόσο στενά χρονικά όρια. Αυτά ως γενικές αρχές.
Από την άλλη, ο εσωτερισμός δέχεται τον κύκλο των ενσαρκώσεων μεν αλλά με αρκετούς περιορισμούς. Ένας από αυτούς είναι ότι η ενσάρκωση δεν συμβαίνει ανάμεσα σε όντα που ανήκουν σε διαφορετικές εξελίξεις. Ένας “Θεός”, λοιπόν, δεν μπορεί να ενσαρκωθεί σε έναν άνθρωπο εφόσον αυτός ο “Θεός” είναι ον διαφορετικής εξέλιξης. Αν οι “Θεοί” λοιπόν αυτοί είναι όντα που, όπως διαβάζω, κατέβηκαν από τον Σείριο και ορίστηκαν ως Θεοί του Ολύμπου, σαφώς και δεν μπορούν να ενσαρκωθούν σε παιδιά του ανθρώπινου γένους. Από την άλλη, αν οι Θεοί είναι προσωποποιημένες φυσικές δυνάμεις, καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια ενσάρκωση επίσης δεν είναι εφικτή.
Τώρα, αναφέρθηκε επίσης ότι τα παιδιά αυτά είναι ενσαρκώσεις αρχαίων ηρώων, ανθρώπων δηλαδή της παλιάς εποχής, επομένως θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι, βάσει των όσων ανέφερα παραπάνω, μια τέτοια ενσάρκωση είναι εφικτή. Φυσικά και είναι, γιατί είπαμε ότι ο εσωτερισμός δέχεται ότι όλοι μας παίρνουμε μέρος στον κύκλο των ενσαρκώσεων αλλά αυτό δεν συνδέεται με το ζήτημα των Παιδιών του 1983 διότι δεν είναι δυνατό να θυμούνται αν έχουν κάνει κάτι ηρωικό από ζωή σε ζωή. Ακόμα και να το θυμούνταν, που δεν γίνεται, δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα την εξέλιξη της ψυχής τους αφενός κι αφετέρου και πάλι δεν είναι σε θέση οι ίδιοι ή εμείς να υπολογίσουμε τον χρόνο που θα ενσαρκωθούν. Από αυτό εξαιρούνται εκείνοι που στην ανατολική εσωτερική παράδοση αναφέρονται ως Βοδισάτβας, για τους οποίους δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω σε αυτό το σημείο. Και πάλι, όμως, έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ο αριθμός τους δεν είναι υπολογίσιμος από εμάς και σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πότε, το που και με ποιά μορφή (ανθρώπινη πάντα) θα ενσαρκωθούν ούτε και το ποιοί είναι. Θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να είναι ένας από αυτούς κάποιος από εσάς που διαβάζετε, ένα μέλος της οικογένειάς σας ή κι εγώ ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα το γνωρίζατε. Επιπλέον, αυτοί δεν ασχολούνται με την ανάδειξη και αναγέννηση ενός έθνους και μιας φυλής συγκεκριμένα αλλά η αποστολή τους ανήκει σε μια κατά πολύ ευρύτερη κλίμακα. Ούτε και γεννιούνται τάγματα ολόκληρα από αυτούς και μάλιστα σε ένα μόνο έθνος. Αλλά ούτε και αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους αδιακρίτως ή κάνουν επίδειξη των όποιων δυνάμεων διαθέτουν. Καλό είναι, λοιπόν, να αφήνουμε τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία έξω από όλα αυτά. Κάνουν τη δουλειά τους, κάνουμε τη δική μας και δεν τα συγχέουμε με τόσο παιδαριώδη τρόπο όλα αυτά.
Έχουν αυτά τα παιδιά υπερφυσικές ή πνευματικές δυνάμεις μεγαλύτερες από των υπολοίπων παιδιών;
Ειλικρινά, δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο που θα πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο. Φυσικά, δεν έχω μελετήσει κανένα από αυτά αλλά φαντάζομαι πως η οποιαδήποτε διαφοροποίηση ορισμένων ίσως από αυτά τα παιδιά, δεν διαφέρει καθόλου από αυτά που δείχνουν οι στατιστικές και οι επιστημονικές έρευνες για όλα τα παιδιά. Άλλωστε, το “μυαλό” δεν κληρονομείται μόνο, καλλιεργείται κιόλας και είναι συνάρτηση πολλών άλλων παραγόντων.
Ασχοληθήκαμε στο δεύτερο μέρος του εκτενούς άρθρου μας με τη μεταφυσική πλευρά του ζητήματος αλλά δεν την εξαντλήσαμε. Στο τρίτο μέρος θα μιλήσουμε λίγο για τα εξωτερικά και γονιδιακά χαρακτηριστικά του ανθρώπου και θα εστιάσουμε σε αυτές τις θεωρίες μέσα από μια περισσότερο επιστημονική άποψη.
Σε κάθε περίπτωση το άρθρο θα εξετάζει και διαφορετικές πτυχές του ζητήματος, σε μια προσπάθεια για μια κατά το δυνατό σφαιρικότερη ενημέρωση.
(συνεχίζεται)


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'