ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ




Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το...
800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :



Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.




9 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαφωνώ καθέτως με την άποψή σας να θεωρείτε ΦΥΣΙΚΟ την δημοσίευση σχολίων σε γκρικλις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me to onoma sou greeklish file mou fwth kai lathos orthografika grammeno pws mporeis kai milas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιο σημαντική και ιστορικά αναλλοίωτη προσφορά των Ελλήνων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό είναι το αλφάβητο. Όλοι οι θησαυροί, της επιστήμης και της τέχνης του δυτικού κόσμου, έχουν γραφεί με αλφάβητα, που αποτελούν ελάχιστα παραλλαγμένες μορφές του Ελληνικού. ( λατινικά και σλαβικά ). Και η ονομασία αλφάβητο κοινή σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, μαρτυρεί την κοινή Ελληνική καταγωγή.
    Η σύγχρονη έρευνα απέδειξε ότι το Ελληνικό αλφάβητο δεν αντέγραψε αλλά χρησιμοποίησε κατά κάποιον τρόπο ως βάση τη Φοινικική γραφή, που δεν ήταν κατά τη γνώμη μου αλφάβητο, αλλά ένας τρόπος γραφής. Κάτι ενδιάμεσο μεταξύ φωνητικής και συλλαβογραφικής γραφής.
    Όμως πως μπορούμε να εξηγήσουμε τα Ομηρικά έπη που εγράφησαν περί το 700π.χ. να αποτελούν ένα κορυφαίο λογοτεχνικό δημιούργημα. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες είχαν μακροχρόνιο λεκτική και γραφική γνώση.
    Τα τελευταία χρόνια, έχει προβληματίσει τους μελετητές, η ανεύρεση στο Δισπήλιο της Καστοριάς, επιγραφής, επάνω σε ξύλινη πινακίδα η οποία φωτογραφήθηκε, και μετρήθηκε η ηλικία της, με την μέθοδο του άνθρακα C14, από τον καθηγητή προϊστορικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χουρμουζιάδη. Η μέτρηση έδειξε ότι είναι ηλικίας 7500 ετών. Στην πινακίδα αυτή, υπήρχε γραφή που δεν έχει ακόμα αναγνωστεί. Δυστυχώς όμως, η πινακίδα αυτή ερχόμενη στο φώς, διαλύθηκε.
    Έχουμε λοιπόν δύο απόψεις που με τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνετε και οι δύο να έχουν λογικές αποδείξεις. Αλλά και οι δύο δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα αποδεκτές. Το θέμα κατά την γνώμη μου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι που θα βρεθούν τα επί πλέον αποδεικτικά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν την μία ή την άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. apo oti gnorizo,oi finikes piran tin grafi apo tous filisteous,oi opioi pigan kai apikisan sto simerino irak,palestini,xersonyso tou sina ktl.oi filisteoi itan os gnosto krites.ara oi finikes piran tin grafi apo emas.
    diapistono ja alli mia fora pos pane pali na alaksoun oi diaforoi tin istoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το greekfotis που ακριβώς σου φαίνεται για greeklish ανώνυμε?Και πού βλέπεις λάθος στην ορθογραφία?Φώτης στα αγγλικά είναι fwths?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάστε το ελληνικό αλφάβητο ανάποδα - από το τέλος προς την αρχή και θα δείτε τι βγάζει!!
    Μία "ταξιδιωτική" εντολή στην ψυχή γιά τις υπάρχουσες συνθήκες ζωής στην Γη της Δήμητρας, όπου πάει να ζήση! Θα δημοσιεύσω από εδώ μελέτη μου,αν φυσικά γίνη αποδεκτή απο αυτήν την ιστοσελίδα, βεβαίως .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσον αφορά τα Greeklish και εμένα μου ξύνιζαν,,αλλά υπήρξαν φορές , που είχα πρόβλημα στο ν υπολογιστή με τα ελληνικά και αναγκαστικά έγραψα στο αγγλικό αλφάβητο. Το ίδιο επίσης και στα κινητά , υπάρχουν πολλά κινητά τα ΝΟΚΙΑ είναι απο τα πιό γνωστά, που δεν έχουν όλα ελληνικά ενσωματωμένα. Έτσι λοιπόν να μη τα παρεξηγούμε. Αυτό που φαίνεται όμως καθαρά είναι αν ο γράφων ξέρη να γράφη σωστά Ελληνικά ή όχι.Θα βρη τον τρόπο να εκφρασθή σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...Δεν μας εδωσαν οι φοινικες το αλφαβητο,ουτε εμεις το φτιαξαμε αλλα ηταν η γονιμοποιηση τους Ελληνικου απο το Φοινικικο αλφαβητου.΄Ας δουε τι λεει ο μυθος << Αρπαγή της Ευρώπης
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Η αρπαγή της Ευρώπης
    Σύμφωνα με το μύθο των Ελλήνων, η Ευρώπη ήταν αδελφή του Κάδμου, ιδρυτή της Θήβας και κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάσσας, ηγεμόνων της Φοινίκης.

    Όταν μεγάλωσε, μια μέρα πήγε στα λιβάδια,για να παίξει με τις φίλες της και να μαζέψει λουλούδια. Εκεί συνάντησε τον θεό Δία. Εκείνον αμέσως τον χτύπησε ο Έρωτας και για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε ήρεμο, εύσωμο και δυνατό ταύρο και πήγε δίπλα της κάνοντας δήθεν ότι βόσκει, σκεπτόμενος με τι τρόπο θα την κατακτούσε. Εκείνη τότε πλησίασε τον ταύρο - Δία και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη από την ωραία κορμοστασιά του και τη μυϊκή του δύναμη. Σε λίγο δε δίστασε και να τον ιππεύσει. Τότε αυτός άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχύτητα. Η Ευρώπη έκλαιγε, μα δεν μπορούσε να πηδήσει, γιατί φοβόταν μη σκοτωθεί. Ο μεταμορφωμένος σε ταύρο θεός διέσχισε τη θάλασσα συνοδευόμενος από Τρίτωνες και Νηρηίδες και έφτασε στην Κρήτη. Όταν αποβιβάστηκε στο νησί, ο ταύρος δεν φαινόταν πια, αλλά ο Δίας πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την οδήγησε στο Δικταίον άντρο. Καρπός των ερωτικών ενώσεων του Δία και της Ευρώπης στην Κρήτη ήταν ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Σαρπηδόνας. Αργότερα, όταν ο Δίας εγκατέλειψε την Ευρώπη και πήγε στον Όλυμπο, η Ευρώπη πήρε για δεύτερο σύζυγό της το βασιλιά της Κρήτης Αστερίωνα, που υιοθέτησε και τα παιδιά που είχε αποκτήσει αυτή από το Δία. Μετά το θάνατο του βασιλιά Αστέριου, το θρόνο της Κρήτης πήρε ο μεγαλύτερος από τους θετούς γιους του, ο Μίνωας, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας θαλασσοκράτορας και νομοθέτης.>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΛΠ!!!ΑΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ Η ΕΝΩΣΗΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'