Επτά σημάδια που δείχνουν καρδιοπάθεια

Το έμφραγμα αποτελεί την πιο σαφή ένδειξη ότι η καρδιά αντιμετωπίζει πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα, πιο διακριτικά συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι η καρδιά μας ετοιμάζεται να μας προδώσει. Ανακαλύψτε τα προτού είναι αργά…


Πονόδοντος κατά το περπάτημα

Το κλασσικότερο σύμπτωμα καρδιοπάθειας είναι η στηθάγχη, δηλαδή ο πόνος στο στήθος, τον οποίο προκαλεί η στένωση των αρτηριών που περιορίζουν τη ροή οξυγόνου και αίματος στην καρδιά. Ο πόνος όμως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στην οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λιντς, ένα επίσης κλασικό σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ο
πονόδοντοςκατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ο οποίος υποχωρεί μόλις ξεκουραστούμε. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Ημικρανίες

Διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες με οπτική διαταραχή, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας. Οι ερευνητές αποδίδουν το φαινόμενο στις ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος και θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ημικρανίας συνδέεται με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται «ανοιχτό ωοειδές τρήμα». Η εν λόγω ανωμαλία είναι ουσιαστικά μια τρύπα στην καρδιά, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περνάει από τις φλέβες στις αρτηρίες παρακάμπτοντας τους πνεύμονες, οι οποίοι φιλτράρουν συγκεκριμένα χημικά.

Επίμονη γρίπη

Η γρίπη που δεν υποχωρεί ύστερα από πέντε ή έξι μέρες μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί να είναι και ένδειξη μυοκαρδίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί παράλληλα ή αμέσως μετά από μια ίωση και να διαγνωσθεί λανθασμένα ως γρίπη αφού τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πυρετό ή αρρυθμίες.

Φαλάκρα

Η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες και ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, με το ποσοστό να μειώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Στυτική δυσλειτουργία

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείται καθώς είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί στύση απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα τα προβλήματα στύσης «βαρόμετρο» της καρδιαγγειακής υγείας. Ενας άντρας που στα σαράντα του αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα έχει, σύμφωνα με έρευνες, 50πλάσιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί κλασικό σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, όπου η αναπνοή διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά προτού το άτομο ξυπνήσει στιγμιαία. Μια μορφή της συγκεκριμένης πάθησης, που ονομάζεται «κεντρική υπνική άπνοια», συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τη σωστή εντολή για να αρχίσει ο ασθενής να αναπνέει, ενώ κοιμάται, γεγονός που μπορεί να μαρτυρά υποκείμενη καρδιακή ανεπάρκεια.


Μελανιασμένα νύχια

Ενας από τους κλασικότερους τρόπους για να ελέγξει ένας γιατρός πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί στο αίμα κάποιου ασθενούς είναι να κοιτάξει το χρώμα των νυχιών του. Το μπλε χρώμα μπορεί να μαρτυρά κακή οξυγόνωση εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό, δηλαδή πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'