Σφυρί μέσα σε βράχο 75 εκατομμυρίων ετών (ΦΩΤΟ)

Αυτές είναι μερικές ενδιαφέρουσες εικόνες από ένα σφυρί που βρέθηκε στο Τέξας το 1934.
Το σιδερένιο κεφάλι και η ξύλινη λαβή του είναι στερεοποιημένα σε ψαμμίτη.Οι μελέτες δείχνουν ότι το μέταλλο έχει κατασκευαστεί με μία μορφή σιδήρου που δεν θα μπορούσε να υπήρχε στις σημερινές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Θεωρείται ότι πριν από τον κατακλυσμό η ατμόσφαιρα μας ήταν δύο φορές πιο συμπιεσμένη από την τρέχουσα πυκνότητα και επίσης δεν υπήρχε υπέρυθρη ακτινοβολία.

Τον Ιουνίου του 1934, η οικογένεια Χαν ανακάλυψε ένα βράχο που προεξέχει από ένα πέτρωμα δίπλα σε ένα καταρράκτη έξω από το Λονδίνο του Τέξας. Το πέτρωμα δημιουργήθηκε 75-100.000.000 χρόνια πριν,κατά την Κρητιδική περίοδο.Την προσοχή τους τράβηξε ένα κομμάτι ξύλου που προεξείχε από το βράχο. Ο βράχος χωρίστηκε και έτσι το σφυρί με ξύλινη λαβή ήρθαν στο φως.

Το ασυνήθιστο αντικείμενο που αποτελούταν από σίδηρο 96%, 2,6% το χλώριο και το θείο 0,74% (χωρίς άνθρακα). Ο σίδηρος φαίνεται να είναι πολύ καθαρός, χωρίς την παρουσία φυσαλίδων.

Το περίεργο είναι ότι η σύγχρονη βιομηχανία, αδυνατεί να παράγει αντικείμενα τέτοιας ποιότητας, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν για φυσαλίδες και τις παραλλαγές της πυκνότητας.

Επιπλέον, πώς θα μπορούσε ένα σφυρί να κατασκευάστηκε 75 εκατομμύρια χρόνια πριν; Το μυστήριο παραμένει.Αόρατα Γεγονότα
Από το newsbomb.gr

7 σχόλια:

 1. Σε ποιο πανεπιστήμιο έγινε η μελέτη, ποιοι την υπογράφουν, γιατί δεν παρατίθεται το λινκ που ανακοινώθηκε η μελέτη αυτή, γιατί δεν αναφέρεται έστω η πηγή του παραπάνω άρθρου; Περιέργεια δεν έχει κανείς;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακριβώς Κωστή, αν έχεις προσέξει προσπαθούμε ΄στα δικά μας δημοσιεύματα -και όχι στις αναδημοσιεύσεις- να τεκμηριώνουμε τα άρθρα με συνδέσμους ονόματα, Πανεπιστήμια και βιβλιογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ρώτησε απλά, δε διάβασες την ερώτηση ολόκληρη; Σε ποιο πανεπιστήμιο έγινε η μελέτη, ποιοι την υπογράφουν; Το ότι είναι δικό σας το άρθρο δε λέει κάτι. Λοιπόν; Σε ποιο πανεπιστήμιο έγινε η μελέτη, ποιοι αρχαιολόγοι την υπογράφουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό λέμε...δεν ψάχνουμε τις αναδημοσιεύσεις...μπορείτε ωστόσο να το επιβεβαιώσετε ή να το απορρίψετε εσείς μόνοι σας. Μια αναζήτηση μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα. Εκεί θα βρείτε ή δεν θα βρείτε τους αρχαιολόγους κλπ...Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τους συγγραφείς του άρθρου στο newsbomb.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε τι αλλο θα σκεφτητε για να παρετε κανα κλικ...;
  Αντι να το ψαξετε...
  Αντε γεια...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις