Νέο “Marshall Plan” χρειάζεται η Ελλάδα


Σύσκεψη κορυφής G8. Πηγή: Reuters
Τα ρώσικα ΜΜΕ για την «ελληνική κρίση» στη συνάντηση κορυφής της G8 – 2012.
Το θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη ήταν αυτό που κυριάρχησε στις συζητήσεις στην συνάντηση της G8, η οποία ολοκληρώθηκε την 19.05.12 στο Καμπ Ντέϊβιντ των ΗΠΑ. Από την αρχή των συνομιλιών των ηγετών των οκτώ ισχυρότερων κρατών του κόσμου, η θέση της ρώσικης αντιπροσωπείας ήταν εποικοδομητική και στο πλαίσιο της ουσιαστικής, περιεκτικής και άνευ μεγάλων αντιπαραθέσεων συνάντησης κορυφής,
όπως μετέφερε το πνεύμα των συζητήσεων στη συνέντευξη που έδωσε μετά την ολοκλήρωση του summit, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτριϊ Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μεντβέντεφ, που επιβεβαιώνουν προηγούμενες αναφορές εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας για το ίδιο θέμα, η Ρωσία δεν πρόκειται  να μειώσει το ποσοστό του ευρώ στα συναλλαγματικά της αποθέματα δίνοντας λάθος σήμα στις αγορές για την κατάσταση στην Ευρώπη. Θα συνεχίζει τη στήριξη των χωρών της Ευρώπης που είναι σε φάση οικονομικής κρίσης. Και  αυτό σκοπεύει να το υλοποιήσει  μέσω του μηχανισμού του ΔΝΤ (όπως είχε αναφέρει και στη διάρκεια της G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, ο τότε πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεφ).

Η έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, είναι το άσχημο σενάριο. Όμως, η Ελλάδα θα πρέπει (για να παραμείνει στην ευρωζώνη) να ασκήσει υπεύθυνη πολιτική, σχολίασε ο σύμβουλος του Προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας, Αρκάντιϊ Ντβαρκόβιτς μετά την συνεδρίαση για τα θέματα οικονομίας. Το ίδιο επανέλαβε και ο Πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεβ, που δήλωσε ότι, τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη βοήθεια στην Ελλάδα, θα ισοδυναμούν με τα ποσά που διατέθηκαν για την ανασυγκρότηση της χώρας από το Σχέδιο Μάρσαλ (το αμερικάνικο σχέδιο ανασυγκρότησης της Δυτικής Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Σημειώνεται ότι η G8 θεωρεί προτιμότερο να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ, εντάσσοντας το θέμα «ελληνική κρίσης» στο communiqué των αποτελεσμάτων της συνάντηση κορυφής. Προς το παρόν, η στήριξη αυτή είναι σε επίπεδο δηλώσεων. Όμως, όπως και στο μύθο, η Ευρώπη θα σωθεί, είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτριϊ. Μεντβέντεφ.

ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'