Μερικά σύμβολα - II




κπληξη πρώτη: Καλά, εσείς νομίζετε ότι οι ιθαγενείς της Κεντρικής Αμερικής πέρασαν τους Ισπανούς γιά θεούς έτσι, ξαφνικά;
Πολύ πριν γίνουν ορατά τα (βρωμερά και ψειριασμένα) γένεια των Ισπανών, έγινε ορατό -παρά τοις ιθαγενεύσιν- κάτι σαν αυτό εδώ:




Ναι, τα πανιά των πλοίων του Κολόμβου! Τα οποία, με τη σειρά τους, απηχούν μακρυνή ανάμνηση αυτού εδώ:





Πρόκειται γιά αναπαράσταση του πλοίου του σχεδόν μυθικού Αγίου Μπρένταν, που ταξίδευσε προς την Αμερική τον 6ο αιώνα μΧ. Βεβαίως, ο Ιρλανδικός σταυρός είναι καθαρά μία σχηματική κάτοψη της Ποσείδιας, της πρωτεύουσας της Ατλαντίδας.

Γιά να πάμε, όμως, λίγο και προς τα δικά μας... και στην έκπληξη νούμερο δύο! Από πολύ πρόσφατη ανάρτηση του -με την καλή έννοια- τρομερού ιστολογίου "Ήγγικεν", παίρνουμε αυτό:




Πώς σας φαίνεται; :-) Μήπως αρχίζει και δείχνει κάποιο κρυμμένο νόημα η έκφραση "Εν Τούτωι Νίκα!";

(Σημειώστε πως το "Ήγγικεν!" με εξέπληξε τα μάλα γιά δεύτερη φορά μέσα σε δευτερόλεπτα, με ακόμη μία ανάρτηση! Μας διαβάζεις, βρε; Ή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται; :-) )

Κι επειδή ο οικοδεσπότης είναι ο πρώτος που μίλησε γιά την θρησκεία ως βάση ακόμη και των παναρχαίων πολέμων Ατλάντων-Ελλήνων (δηλ. τα παιδιά του Κρόνου εναντίον των παιδιών του Διός), σκεφθείτε - όσον αφορά τον σταυρό στο "πλοίο της Εκκλησίας":

...Τα δικά μας, που γίνονται δικά τους, που ξαναγίνονται δικά μας...

Σκεφθείτε το αυτό, ΚΑΛΑ. Θα επανέλθουμε παρακάτω.

Ά, με την ευκαιρία, και η σημαία της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών:





Τα δικά μας, λοιπόν, που γίνονται δικά τους, που ξαναγίνονται δικά μας... Όπως αυτό εδώ:




Το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι δύο αετοί του Δία, που έφυγαν από τη Δωδώνη μετά τον Κατακλυσμό, και ξαναγύρισαν σ' αυτήν... αφού στο μεταξύ διέτρεξαν ένα ημισφαίριο της Γης ο καθένας!

Ο δικέφαλος αετός είναι σύμβολο του Βυζαντίου μεν, αλλά του ύστερου Βυζαντίου. (Τους προηγούμενους αιώνες, το κατ' εξοχήν σύμβολο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν το λεγόμενο "Χριστόγραμμα".) Λέγεται πως το σύμβολο υιοθετήθηκε, επειδή το είχε κάποιος ευγενής στην ακολουθία της Αγνής της Φράγκας - αν και με αντεστραμμένα χρώματα. (Υπάρχει, όμως, και διαφορετική εκδοχή της ιστορίας του συμβόλου αυτού στους Βυζαντινούς.)
Η σημαία της Αγνής πρέπει να ήταν κάπως έτσι:




Ο δικέφαλος αετός, ως σύμβολο, είναι πολύ δημοφιλής. Μέχρι και οι πανταχού παρόντες τέκτονες (του 33ου βαθμού) τον πήραν:




Αλλά και τα (μ)Παόκια:




Βρε, μπας κι έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι αναρχικοί και χουλιγκάνια κατευθύνονται από τους τέκτονες; Βρε (μ)Παόκια, πεντάλφα πάνω απ' τον δικέφαλο, και μάλιστα με το "G" μέσα, σαν τους τέκτονες, και μάλιστα με τον αριθμό 4 ("τετραγράμματον" - το όνομα του Θεού) ; Βρε, εσείς βγήκατε ...τριακοντατριώτεροι των 33ων, εδώ παραπάνω!!!



Εδώ τελειώνει η σύντομη αναφορά μου σε σημαίες και σύμβολα. Ελπίζω να βοήθησα, ώστε να ξεκαθαρίστε το τοπίο - παρά να σας μπέρδεψα χειρότερα.


http://bostopel.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'