“Αυτή τη στιγμή η Ρωσία υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό”



Ρώσος στρατηγός ε. Α.:
“Αυτή τη στιγμή η Ρωσία υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό” Ανεξάρτητο αμερικανικό ιστολόγιο Ιnfowars με πληροφορίες από την ιστοσελίδα The Blaze Ο στρατηγός ε.Α. Leonid Ivashov, πρώην μέλος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, εμφανίστηκε πρόσφατα στο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Russia Today,
όπου δήλωσε ευθαρσώς ότι η Ρωσία “αυτή τη στιγμή υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό” – όπου με τη λέξη “φασισμό” εννοούσε, φυσικά, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ – και ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει χρήση των ενόπλων δυνάμεών της, αν χρειαστεί, για να υπερασπιστεί το Ιράν και τη Συρία από οποιουσδήποτε εισβολείς. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν θα ισοδυναμούσε με έμμεση επίθεση κατά της Ρωσίας. Τέλος, παρομοίωσε τη σημερινή παρουσία των ΗΠΑ στη Λιβύη με την βίαιη εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία και αργότερα στη Ρωσία. Το βίντεο δεν κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μέχρι τη στιγμή που το Μiddle East Media Research Institute (MEMRI), γνωστό όχημα ισραηλινής προπαγάνδας, το οποίο διευθύνει ένας απόστρατος αξιωματικός της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, ανάρτησε το βίντεο στην ιστοσελίδα του. Το βίντεο αναρτήθηκε ηχητικά επεξεργασμένο από τους Ισραηλινούς, ντουμπλαρισμένο στα Εβραϊκά και με αγγλικούς υπότιτλους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI, το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι Russia Today την 1η Φεβρουαρίου.

Η παρακάτω απομαγνητοφώνηση βασίζεται στα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ιvashov στο Russia Today, όπως αυτά ντουμπλαρίστηκαν από τους “άγρυπνους” Ισραηλινούς, που εργάζονται στην ιστοσελίδα του MEMRI:
Δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού Russia Today: Στρατηγέ, όλες αυτές οι προετοιμασίες και οι ευρέος φάσματος διπλωματικοί ελιγμοί, οι οποίοι πρόκειται σύντομα να διεξαχθούν από τη Ρωσία, θα μπορούσαν, κατά τη γνώμη σας, να ερμηνευθούν ως προετοιμασίες για πόλεμο, ή μάλλον, προετοιμασίες για ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν;
Leonid Ivashov, στρατηγός ε. Α.: Τόσο οι διπλωματικοί ελιγμοί αυτοί, όσο και η εκπαίδευση μέσω στρατιωτικών ασκήσεων, θα αποδείξουν την ετοιμότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τις αμυντικές της δυνάμεις προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα και να ενισχύσει την πολιτική θέση της. Οι χειρισμοί αυτοί θα καταδείξουν το γεγονός ότι η Ρωσία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν ή της Συρίας.
[.]
Υποθέτω ότι όσοι στη Δύση και στο Ισραήλ εκπονούν σχέδια για μια μεγάλη γεωπολιτικών συμφερόντων επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάνουν μια άμεση σύνδεση μεταξύ της κατάστασης στη Συρία και στο Ιράν. Πράγματι, οι δύο αυτές χώρες είναι σύμμαχοι. Και οι δύο θεωρούνται εγγυημένοι εταίροι της Ρωσίας. Το μόνο ζήτημα, επομένως, είναι ποιά από τις δύο αυτές χώρες θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν πρώτη, αποσταθεροποιώντας την: τη Συρία ή το Ιράν.

[...]
Μια επίθεση εναντίον της Συρίας ή του Ιράν ισοδυναμεί με μια έμμεση επίθεση εναντίον της Ρωσίας και των συμφερόντων της. Εάν οι Δυτικοί κατορθώσουν αυτό που επιχειρούν να κάνουν, η Ρωσία θα χάσει σημαντικές θέσεις και συμμάχους στον αραβικό κόσμο. Συνεπώς, η υπεράσπιση της Συρίας από τη Ρωσία είναι ταυτόσημη με την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία υπερασπίζεται ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό. Θα πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι ο φασισμός είναι κάνει άλματα στον πλανήτη μας. Αυτά που έκαναν οι φασιστικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι σχεδόν ταυτόσημα με όσα διέπραξαν ο Χίτλερ και τα στρατεύματά του κατά της Πολωνίας και στη συνέχεια κατά της Ρωσίας. Σήμερα, επομένως, η Ρωσία έχει αναλάβει να υπερασπιστεί ολόκληρο τον κόσμο από τον φασισμό“.
Δεν είναι σαφές σε ποιές ακριβώς στρατιωτικές ασκήσεις αναφερόταν ο Ivashov κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, την περασμένη Δευτέρα η Ρωσία και η Ινδία άρχισαν προετοιμασίες για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την ονομασία INDRA-2012, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2012.
Από το 2003 έως σήμερα, η Ινδία και η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει πέντε κοινές ασκήσεις με την ίδια ονομασία, με κοινή συμμετοχή δυνάμεων του στρατού και του ναυτικού τους.
http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_5049.html
http://olympia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'