Ακλόνητα Ντοκουμέντα Αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς ΔΕΝ Υπήρξε ΠΟΤΕ! -Όλη η απάτη ΕΔΩ!


Ιησούς Χριστός, δεν  υπήρξε ποτέ!!!(μέρος α')
...
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ζούσα μόνιμα στο εξωτερικό, άκουσα σε μια δημόσια συζήτηση ότι η ύπαρξη του Ιησού ως φυσικού προσώπου δεν είναι ιστορικά τεκμηριωμένη.













Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ένας κληρικός, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει εξοργισμένος για να διορθώσει την τοποθέτηση του ασεβή προλαλήσαντα. Δεν συνέβη, όμως, τίποτα και η συζήτηση συνεχίστηκε σαν να μίλαγαν για την πιθανότητα ύπαρξης ενός μυθικού προσώπου, π.χ. του βασιλιά των Αθηνών Κόδρου.


Η σύγκριση είναι σίγουρα ετεροβαρής, γιατί ο Ιησούς αναφέρεται κάθε μέρα με ανθρώπινες και θεϊκές ιδιότητες από εκατομμύρια ανθρώπους και θεωρείται ο ιδρυτής μιας θρησκείας που έγινε παγκόσμια (με τα όπλα του ρωμαϊκού στρατού, βέβαια!), ενώ τον Κόδρο ελάχιστοι τον έχουν ακούσει. Έκτοτε αποφάσισα να ψάξω το θέμα συστηματικά, να αναζητήσω τις πηγές και τις ιστορικές μελέτες. Το έκανα και, τελικά, διαπίστωσα πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, καταρχάς ότι και διάφοροι Έλληνες, επιφανείς μελετητές (Μπέγζος) της χριστιανικής ιστορίας αμφιβάλλουν ότι υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο ο Ιησούς.


Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως, όπως όλα τα ιερά βιβλία των θρησκειών, δεν θεωρούνται έγκυρα ιστορικά συγγράμματα. Αλλά ακόμα και ανώτεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τη σημασία των Ευαγγελίων, αναφέροντας ότι: «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006).


Αυτό σημαίνει ότι τίποτα σταθερό (γραπτό) δεν υπάρχει, παρά τις συνεχείς αναφορές σε λόγια που είπαν ο Ιησούς, ο Παύλος, ο Πέτρος κλπ. Για κάθε εποχή ισχύει λοιπόν αυτό που επιβάλλει η συγκυρία και εξυπηρετεί τον εκκλησιαστικό μηχανισμό. Έτσι, «η χριστιανική πίστη προσαρμόζεται στις συνθήκες και στα αιτήματα κάθε τόπου και κάθε εποχής» (προμετωπίδα θεολογικής Σχολής Πανεπ. Αθήνας) - τουτέστιν ο ορισμός του καιροσκοπισμού.

Τα ιστορικά στοιχεία
Οι λιγοστές πληροφορίες από εξωβιβλικές πηγές, όπως τα έργα των Σουητώνιου, Ιώσηπου και Τάκιτου ή το Ταλμούδ, δεν είναι σύγχρονες του Ιησού και αναφέρονται έμμεσα σ' αυτόν, χωρίς να δίνουν αξιόλογες πληροφορίες, κυρίως όμως, θεωρούνται πολύ αμφίβολης εγκυρότητας.

Καταρχάς, ο Φίλων ο Αλεξανδρινός (Philo Alexandrinus, ~20 π.Χ.- 54 μ.Χ.), Εβραίος φιλόσοφος με θαυμασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο εκπροσώπησης των Εβραίων στη Ρώμη, έγραψε σημαντικά ιστορικά και φιλοσοφικά έργα, αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τον Ιησού και τη διδασκαλία του, ενώ περιγράφει στα έργα του μέχρι και ασήμαντες λεπτομέρειες από τη ζωή των Ιουδαίων της εποχής του.


Επίσης ο Τιβέριος Αλέξανδρος (Tiberius Iulius Alexander, ~10- ~70μ.Χ.), που ήταν στρατιωτικός και διοικητικός εκπρόσωπος της Ρώμης στην Ιουδαία και ανώτερος άρχοντας των Ιουδαίων στην Αίγυπτο, ανιψιός του προαναφερθέντος Φίλωνα, και επίσης συγγραφέας της ιουδαϊκής ιστορίας, δεν αναφέρει στα έργα του τίποτα απολύτως για κάποιον Ιησού που συγκινούσε τον κόσμο, τη θρυλούμενη ανάστασή του και πιθανούς οπαδούς του.

Εδώ συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα που ανατρέπουν τους νόμους της φύσης και της λογικής, όπως τα περιγράφει ο ευαγγελιστής Ματθαίος (27.50-54): «ο δε Ιησούς κράξας αφήκε το πνεύμα. Και το καταπέτασμα του Ναού εσχίσθη... και η γη εσείσθη και οι πέτρες εσχίσθησαν» και ο Φίλων με τον ανιψιό του, δεν αντελήφθησαν τίποτα. Και πέραν αυτού: «τα μνημεία άνοιξαν και πολλά σώματα των νεκρών αγίων ηγέρθησαν και εξελθόντες εκ των μνημείων μετά την έγερση (ανάσταση) αυτού (του Ιησού) εισήλθαν εις την άγια πόλη και ενεφανίσθησαν σε πολλούς». Δηλαδή, κυκλοφορούσαν «άγιοι» της (χριστιανικήςWinkθρησκείας) και κανείς δεν τους συνάντησε, έστω τον Αβραάμ και τον Μωυσή ή κάποιους άλλους.

Αν πράγματι είχαν συμβεί επί των ημερών του οι πολλαπλές και μαζικές συναθροίσεις «πιστών» ή περίεργων, αν είχαν συμβεί τα ιαματικά και διατροφικά θαύματα που περιγράφονται στα Ευαγγέλια, αν είχαν αναστηθεί «άγιοι» άνθρωποι, σίγουρα θα υπήρχε κάποια αναφορά στα συγγράμματα του Φίλωνα και του Τιβέριου. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, είτε δεν συνέβη τίποτα από αυτά, είτε διαδίδονταν τέτοια γεγονότα τόσο συχνά και από τόσους πολλούς θαυματοποιούς δάσκαλους, ώστε να μην θεωρούνται, έστω και ως ασήμαντα περιστατικά, άξια αναφοράς.

Ο Ιώσηπος Φλάβιος (Josephus Flavius, 37-100 μ.Χ.), στρατιωτικός και ιστορικός με αριστοκρατική καταγωγή και θρησκευτική μόρφωση, έζησε στην Παλαιστίνη και αιχμαλωτίστηκε (67 μ.Χ.) από τους Ρωμαίους στον ιουδαϊκό πόλεμο που κατέληξε στην καταστροφή της Ιερουσαλήμ (70 μ.Χ.) Στα βιβλία του «Πόλεμος των Ιουδαίων» και «Ιουδαϊκές Αρχαιότητες» περιγράφει ο Ιώσηπος με λεπτομέρειες διάφορα περιστατικά από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία του λαού του, αναφέρεται σε διάφορες εβραϊκές αιρέσεις κτλ., δεν κάνει όμως καμιά αναφορά σε χριστιανούς. Απρόσμενα και εκτός συμφραζομένων περιγράφει όμως ο Ιώσηπος, σε κάποιο σημείο των «Ιουδαϊκών Αρχαιοτήτων», μάλλον επαινετικά, τη δραστηριότητα και τα θαύματα του Ιησού, τον οποίο αποκαλεί «μεσσία».

Οι θρησκευτικά αδέσμευτοι Ιστορικοί, κρίνοντας από το γεγονός ότι ο Ιώσηπος ήταν πιστός στην ιουδαϊκή θρησκεία και διέθετε βαθιά μόρφωση για θρησκευτικά και ιστορικά θέματα, συνάγουν το συμπέρασμα ότι η αναφορά του Ιώσηπου στον Ιησού οφείλεται σε μεταγενέστερη προσθήκη στο έργο του. Αυτό ενισχύεται κι από το γεγονός ότι ο Ωριγένης (3ος αιώνας), πατέρας της χριστιανικής εκκλησίας, κατηγορεί σε κείμενό του τον Ιώσηπο ότι δεν δέχεται πως ο Ιησούς ήταν ο αναμενόμενος μεσσίας της ιουδαϊκής θρησκείας. Αντίθετα, ο Ευσέβιος που έζησε τον 4ο αιώνα, θεωρεί δεδομένη την αναφορά του Ιώσηπου στον Ιησού ως μεσσία. Έτσι συμπεραίνεται ότι η προσθήκη στα γραπτά του Ιώσηπου (XVIII, 63 κ.ε., XX, 200 κ.ε.) έγινε εκείνο το χρονικό διάστημα (βλέπε επίσης το Bautz, Kirchenlexikon - Εκκλησιαστικό Λεξικό).

Το Ταλμούδ αναφέρεται στον Ιησού σε κεφάλαιο που γράφτηκε τον 3ο αιώνα, τον ονομάζει όμως τις πιο πολλές φορές Μπεν Σταντά ή Μπεν Παντιρά και τον συνδέει με πρόσωπα και περιστατικά που συνέβησαν περίπου 100 χρόνια πριν από αυτά που αναφέρονται στα Ευαγγέλια. Την εποχή που γράφτηκε αυτό το μέρος του Ταλμούδ υπήρχε όμως ήδη εξάπλωση του χριστιανισμού και γι' αυτό είναι ανεξήγητη η αντίφαση. Πιθανολογείται λοιπόν ότι στο Ταλμούδ καταγράφηκαν όχι οι «επίσημες» χριστιανικές απόψεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν είχαν διαμορφωθεί ακόμα, αλλά εκείνες κάποιας από τις πολλές χριστιανικές κοινότητες που είχαν δημιουργηθεί στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας (Lucius Annaeus Seneca, ~4-65 μ.Χ.) που έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, αν και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι' αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στον Ιησού και στους χριστιανούς, παρότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής. Γι' αυτό πιθανολογείται ότι, αυτό που καθιερώθηκε αργότερα ως «χριστιανική διδασκαλία», έχει εμπλουτιστεί, μεταξύ άλλων, με υλικό από τη φιλοσοφία του Σενέκα και όχι ότι ο Σενέκας απηχεί τις, έτσι κι αλλιώς ακόμα αδιαμόρφωτες, χριστιανικές απόψεις. Εννοείται, η ιστορία ότι ο Παύλος αλληλογραφούσε με τον Σενέκα και για επιβεβαίωση κυκλοφορούσε κάποτε μια συλλογή από επιστολές τους, αποτελεί μια ακόμα μυθοπλασία που είχε στόχο να δημιουργήσει μια λαμπερή εικόνα για τους κοινωνικά και διανοητικά ενδεείς εκπροσώπους της νέας θρησκείας.  

Ο ιστορικός Τάκιτος (Publius Cornelius Tacitus, ~56-115/120), για τον οποίο υπάρχουν μόνο διάσπαρτες πληροφορίες, αναφέρεται στους χριστιανούς στο βιβλίο του «Χρονικά» με εχθρικό ύφος, πράγμα που σημαίνει ότι κατά το δεύτερο χριστιανικό αιώνα είχαν ήδη συγκροτηθεί και ήταν υπολογίσιμες οι ομάδες οπαδών του χριστιανισμού, οι οποίοι οπαδοί διαμόρφωσαν σταδιακά αυτό που θεωρείται σήμερα ιστορία του Ιησού. Τα κείμενα του Τάκιτου που γνωρίζουμε σήμερα, είναι αντίγραφα που έγιναν από μοναχούς, στο διάστημα 9ος-11ος αιώνας μ.Χ. και από τα συγγράμματα αυτά λείπει η εξιστόρηση των γεγονότων της περιόδου από το έτος 28 μέχρι το έτος 34 μ.Χ., δηλαδή μιας πολύ σημαντικής περιόδου για το χριστιανισμό.
Άρα, δεν είναι διαθέσιμη κάποια έγκυρη έκδοση αυτών των κειμένων. Πιθανόν μέρος των χειρογράφων του Τάκιτου να είχε καταστραφεί ήδη από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, επειδή οι περιγραφές του δεν ταίριαζαν στις μυθοπλασίες που διαμορφώθηκαν στα πλαίσια της συγκροτούμενης θρησκείας.
Ο Σουητώνιος (Gaius Tranquillus Suetonius, 75-160) που ήταν σύγχρονος του Τάκιτου, περιγράφει διωγμούς χριστιανών από τον Νέρωνα και τους αναφέρει περιφρονητικά ως «είδος ανθρώπων που είχαν προσηλωθεί σε κάποια καινούργια και βδελυρή δεισιδαιμονία». Επίσης στο έργο του «Κλαύδιος» αναφέρεται ο ιστορικός στην «...υποκίνηση των Εβραίων από κάποιον Χρηστό ...»
Αυτό δεν αποτελεί βέβαια μαρτυρία για την ιστορική παρουσία του Ιησού αλλά καταγραφή πληροφοριών. Το γεγονός όμως ότι ο άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας και γραμματικής Σουητώνιος έγραψε Χρηστός (που ήταν τότε όνομα δούλων, χρήσιμος, καλός) αντί του Χριστός (χρισμένος), έχει δώσει λαβή σε υποψίες ότι αυτή η φράση προστέθηκε μεταγενέστερα από ανθρώπους του εκκλησιαστικού μηχανισμού με ελλιπή παιδεία.

Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως είναι το γεγονός ότι, τόσο ο βιογράφος, ιστορικός και δοκιμιογράφος Πλούταρχος που έζησε στο διάστημα 50-120 μ.Χ., όσο και ο ιστορικός και περιηγητής Παυσανίας που έζησε περίπου από το 110-115 μ.Χ. έως περίπου το 180 μ.Χ., οι οποίοι γνώριζαν άριστα τον ελληνόφωνο χώρο και περιγράφουν ιστορικά, πολιτικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά θέματά του, δεν κάνουν καμία αναφορά, ούτε για χριστιανούς, ούτε για τον αρχηγός τους, οι οποίοι, σύμφωνα με την καθιερωμένη μυθοπλασία, προσέλκυαν μεγάλους αριθμούς νέων πιστών...

Στο χάρτη της εικόνας που περιέχεται σε σχολικά βιβλία και άλλα χριστιανικά έντυπα, φαίνεται ότι περί τα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. είχαν εκχριστιανιστεί όλη η Μικρά Ασία και μεγάλα τμήματα της Ελλάδας και της Παλαιστίνης. Κι όμως οι δύο οξυδερκείς παρατηρητές των κοινωνιών και της ιστορίας τους δεν παρατήρησαν ή δεν σημείωσαν οτιδήποτε σχετικό. Το πιθανότερο είναι λοιπόν ότι οι χριστιανικές ομάδες ήταν ολιγάριθμες και χωρίς αξιόλογη προσέλευση και πήραν έκταση με την κρατικοποίηση αυτής της θρησκείας και την επιβολή της ως μοναδικής και υποχρεωτικής στα τέλη του 4ου αιώνα.

Πόπλιος Λεντούλος (Publius Lentulus)

Αναφορές στον Ιησού γίνονται σε επιστολή ενός Πόπλιου Λεντούλου (Publius Lentulus) που αναφέρεται σε μεταγενέστερα κείμενα ως Ρωμαίος στρατιωτικός διοικητής στην Ιερουσαλήμ. Η επιστολή αποτελεί αναφορά προς τη Γερουσία της Ρώμης και στον Τιβέριο που ήταν αυτοκράτωρ στα έτη 14-37 μ.Χ. και περιλαμβάνει φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του Ιησού, όπως το μέτριο ανάστημά του (statura procerus, mediocris et spectabilis), το χρώμα των μαλλιών του κ.ά.
Η επιστολή αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά κατά το 13ο αιώνα στη Ρώμη ως ανακαλυφθείσα ανάμεσα σε διάφορα χειρόγραφα και φυσικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία. Ήδη το γεγονός ότι αναφέρονται στο κείμενό της χαρακτηρισμοί, όπως «προφήτης της αλήθειας», «υιός του θεού» και «Ιησούς Χριστός» δείχνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι όροι προέρχονται από την ιουδαϊκή θρησκεία και δεν είχε λόγο να τους χρησιμοποιεί ένας Ρωμαίος αξιωματικός, η δε ονομασία Χριστός για τον Ιησού είναι ιστορικά μεταγενέστερη και δεν είναι δυνατόν να είχε χρησιμοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο. Η σύγχρονη «Καθολική Εγκυκλοπαίδεια» αναφέρει ότι Ρωμαίος διοικητής με τέτοιο όνομα δεν υπήρξε ποτέ στην Ιουδαία και δέχεται ότι η επιστολή αυτή είναι χαλκευμένη.

Πέρα από αυτές τις (αμφιλεγόμενες) αναφορές, δεν υπάρχει κάποια ιστορική περιγραφή της ζωής του Ιησού. Ακόμα και η ημερομηνία γεννήσεώς του, δεν είναι γνωστή, παρότι ακριβώς αυτό το έτος γεννήσεως έχει καθοριστεί ως η αρχή της σύγχρονης χρονολογήσεως. Το έτος γεννήσεως του Ιησού εκτιμάται ότι βρίσκεται μεταξύ τού 4 και του 1 π.Χ. Η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γεννήσεως δεν έχει σχέση με τον Ιησού, αλλά ταυτίζεται με την ημέρα γεννήσεως προχριστιανικών θεϊκών μορφών (Μίθρας) και με ρωμαϊκές εορταστικές εκδηλώσεις. Στη χριστιανική Ρώμη καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως εορτή τής γεννήσεως το έτος 354, στην Κωνσταντινούπολη το 379 και στην Αντιόχεια το 388.

Οι Ιστορικοί εκτιμούν ότι τα αναγραφόμενα στα Ευαγγέλια και τις υπόλοιπες γραφές, εφόσον δεν είναι μεταγενέστερες προσθήκες και προσαρμογές, αποτελούν σύμπτυξη ιστοριών από τη ζωή και τις δραστηριότητες πολλών δεκάδων θρησκευτικών θαυματοποιών διδασκάλων, οι οποίοι έζησαν και δίδασκαν στην Παλαιστίνη εκείνους τους αιώνες και θεωρούσαν τον εαυτό τους προφήτη και μεσσία. Ένας ή περισσότεροι από αυτούς πιθανόν να ονομάζονταν Ιησούς, όνομα που ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή στην περιοχή. Κατά μία εκδοχή, μάλιστα, είναι πιθανόν να ταυτίζεται η δραστηριότητα του ευαγγελικού Ιησού με εκείνη του Ιωάννη του βαπτιστή.
Για τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι τη δημόσια εμφάνιση του Ιησού, η οποία τοποθετείται σύμφωνα με αναφορές στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο περί τα έτη 28-29, δεν υπάρχουν επίσης ιστορικά στοιχεία. Αναφορές για τη σταύρωση τού ευαγγελικού Ιησού ομοιάζουν με υπαρκτά γεγονότα που συνέβησαν κατά τα χρόνια διοίκησης του Πόντιου Πιλάτου (26-36). Η θανάτωση στο σταυρό επιβαλλόταν κατά το ρωμαϊκό ποινικό δίκαιο για πολιτικά εγκλήματα σε μη Ρωμαίους πολίτες. Η σταύρωση λοιπόν του Ιησού που εκτιμάται ότι έγινε στα έτη μεταξύ 29 και 31, πρέπει να είναι συνέπεια καταδίκης του για εξέγερση κατά της αυτοκρατορίας.
Από τα προαναφερόμενα συνάγεται ότι δεν υπήρξε ο Ιησούς ως φυσικό πρόσωπο; Φυσικά και όχι, δεδομένου ότι υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον τότε γνωστό κόσμο, για τους οποίους σε καμιά ιστορική πηγή δεν αναφέρεται οτιδήποτε. Πιθανό είναι λοιπόν να υπήρξε μεν ο συγκεκριμένος Ιησούς ως φυσικό πρόσωπο ένας μαραγκός που σαλτάρησε στα 30 του και θεώρησε ότι είναι υιός θεού, αλλά τίποτα από αυτά που μεγαλοποιούν τα ευαγγέλια δεν ευσταθεί. Δηλαδή δεν θα έδωσε καμιά αφορμή, με συζητήσεις περί το άτομό του, με μαζικές συναθροίσεις προσώπων, με θαύματα κλπ. κλπ., ώστε να αναφερθούν σ' αυτόν οι Ιστορικοί της εποχής. (συνεχίζεται>>>) 

Από τα προηγούμενα συνάγεται ότι, ο αρχηγός της χριστιανικής θρησκείας πιθανότατα δεν υπήρξε, όπως περιγράφεται στα ιερά βιβλία του χριστιανισμού (Μπέγζος), αυτά τα ιερά βιβλία δεν αποτελούν την βάση της πίστης των χριστιανών, αλλά οι αποφάσεις των εκκλησιαστικών συνόδων (Ιερόθεος) και, τέλος, η χριστιανική πίστη προσαρμόζεται κατά εποχή και κατά περιοχή (Πανεπιστήμιο Αθηνών)... Η χριστιανική θρησκεία που επεβλήθη αρχικά από το ρωμαϊκό στρατό, παραγεμίστηκε σταδιακά με πλήθος μυθοπλασιών με στόχο τη χειραγώγηση των ανθρώπων και την εξυπηρέτηση της κρατικής εξουσίας και του εκκλησιαστικού μηχανισμού που συγκροτήθηκε.

Δείτε επίσης:

(συνέχεια από το α' μέρος)

Αφού διαπιστώθηκε στο α' μέρος ότι η χριστιανική θρησκεία είναι ένα συνονθύλευμα μυθοπλασιών, με ανύπαρκτο ιδρυτή, αμφισβητούμενες γραφές και μεταβαλλόμενη τακτική προσαρμογής, να δούμε μερικές από τις σημαντικότερες μυθοπλασίες:

Η Ναζαρέτ

Ένα άλλο μυστήριο αποτελεί η πόλη Ναζαρέτ, από την οποία λέγεται ότι καταγόταν ο Ιησούς. Η προσαγόρευση Ναζωραίος για τον Ιησού αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη δώδεκα φορές. Για παράδειγμα, στο Ματθαίος 2,23 αναγράφεται: «και ελθών κατώκησεν εις πόλιν λεγόμενην Ναζαρέτ, όπως πληρωθεί το ρηθέν δια των προφητών, ότι Ναζωραίος κληθήσεται». Επίσης, στο Ιωάννης (19,19) αναφέρεται ότι στο σταυρό που θανατώθηκε ο Ιησούς υπήρχε επιγραφή γραμμένη σε τρεις γλώσσες: «Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων»! Πέρα απ' αυτό, ως Ναζωραίος αναφέρεται και ο ληξιαρχικός πατέρας του Ιησού, ο Ιωσήφ. Όμως, μια πόλη της Παλαιστίνης και συγκεκριμένα της Γαλιλαίας με το όνομα Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ πριν και κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέσα από τα Ευαγγέλια. Η πόλη αυτή φαίνεται να «ιδρύθηκε» από τους χριστιανούς θεολόγους και αναφέρεται στις ιστορικές πηγές περί τον 3ο μ.Χ. αιώνα.
Στα ιστορικά έργα του Ιώσηπου Φλάβιου, ο οποίος ήταν αρχιστράτηγος των γαλιλαιϊκών στρατευμάτων στην εξέγερση κατά της Ρώμης και ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθη και κρατήθηκε αιχμάλωτος από το έτος 67 μ.Χ., δεν αναφέρεται πουθενά αυτή η πόλη, αν και τα στρατεύματά του στρατοπέδευαν στην περιοχή της σημερινής Ναζαρέτ. Κατά τις συγκρούσεις για την κατάληψη της γειτονικής πόλης Sepphoris, η οποία απείχε μερικά χιλιόμετρα από τον οικισμό που ονομαζόταν αργότερα Ναζαρέτ, έπρεπε να αποτελεί αυτή η Ναζαρέτ από στρατηγικής σκοπιάς σημείο οπισθοχώρησης ή στρατοπέδευσης των στρατευμάτων του. Μία πόλη Garis, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της Sepphoris, που δεν υπάρχει πια και αναφέρεται πράγματι από τον Ιώσηπο (Βιβλίο 3, Κεφάλαιο 6,3) ως τοποθεσία του στρατοπέδου του, βρίσκεται ακριβώς στη θέση που υπάρχει η μεταγενέστερα αναφερόμενη Ναζαρέτ. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι σίγουρα μέχρι το 70 μ.Χ. δεν φαίνεται να υπήρχε κατ' όνομα μια πόλη Ναζαρέτ.

Αλλά και στους προηγούμενους αιώνες, στην π.Χ. εποχή, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στην πόλη Ναζαρέτ. Στην Παλαιά Διαθήκη, η οποία αποτελεί την πολιτική και θρησκευτική ιστορία του ιουδαϊκού λαού, γίνεται αναφορά σε χιλιάδες πόλεις, χωριά και οικισμούς, πολλά ονόματα που έπαψαν να αναφέρονται κατά τη μεταγενέστερη εποχή. Όμως, σε κανένα σημείο της Π.Δ. δεν αναφέρεται κάποιος οικισμός που θα μπορούσε να ταυτιστεί κατ' όνομα ή λόγω ιστορικών γεγονότων με την πόλη που ονομάστηκε Ναζαρέτ. Άρα τυχόν εικασίες ότι μπορεί να υπήρχε παλαιότερα το όνομα Ναζαρέτ, να περιέπεσε για δεκαετίες ή και αιώνες στη λήθη και να επανήλθε αργότερα, δεν ευσταθούν.

Δείτε επίσης:
Υπήρχε η Ναζαρέτ στα χρόνια του Ιησού;

Το Ταλμούδ, μια συλλογή ιουδαϊκών νόμων που γράφτηκε μετά τα χριστιανικά ευαγγέλια (3ος αι.), αναφέρει πολλούς μικρούς και μεγάλους γαλιλαιϊκούς οικισμούς, αλλά ούτε μία φορά τη Ναζαρέτ. Γενικότερα, ουδείς ιστορικός ή άλλος συγγραφέας, πριν ή λίγο μετά τον Ιησού, έχει αναφέρει ποτέ το όνομα αυτής της πόλης. Η μόνη «πηγή» που «ιδρύει» και περιγράφει τη Ναζαρέτ, είναι η χριστιανική παράδοση, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι εκεί υπήρχε και συναγωγή, άρα θα έπρεπε να είναι ένας μεγαλύτερος οικισμός και όχι μια μικρή ομάδα κατοικιών ή ένας σταθμός αγροτικής παραγωγής. Παραμένει λοιπόν ανεξήγητο, πώς είναι δυνατόν να υπήρχε στο σταυρό του Ιησού επιγραφή που αναφερόταν σε μια πόλη, η οποία δεν υπήρχε καν εκείνη την εποχή ή πριν από αυτήν. Και πώς αναφέρεται αυτή η πόλη στα Eυαγγέλια που λέγεται ότι γράφτηκαν μέσα στον 1ο αιώνα αλλά δεν αναφέρεται στο Ταλμούδ που γράφτηκε δύο αιώνες αργότερα...

Κατά μία «αιρετική» εκδοχή ο χαρακτηρισμός Ναζωραίος (ή αλλιώς Ναζηραίς ή Ναζηραίος) σήμαινε στα εβραϊκά ο κεχρισμένος. Επειδή όμως οι θεόπνευστοι πατέρες του χριστιανισμού δεν κατανοούσαν αυτή τη λέξη, νόμισαν ότι ήταν προσδιορισμός με τοπική-εθνική σημασία και «κατασκεύασαν» μια πόλη Ναζαρέτ. Τότε όμως, πώς αναφέρεται ήδη ο Ματθαίος στην πόλη Ναζαρέτ που κατοίκησε ο Ιησούς; Το πιθανότερο είναι ότι προστέθηκαν αργότερα...

Η τριαδικότητα


Ένα άλλο ζήτημα προβληματισμού είναι, πώς προέκυψε η «κατασκευή» για τον τριαδικό θεό, με τον Ιησού στη θέση του γιου, η οποία πουθενά δεν αναφέρεται ρητά, ούτε στην Παλαιά Διαθήκη ούτε στα Ευαγγέλια, αλλά συνάγεται από διάφορες διατυπώσεις, οι οποίες με την προσφιλή στους θεολόγους μέθοδο της ερμηνευτικής μπορούν να πάρουν και την ακριβώς αντίθετη σημασία. Γεγονός είναι ότι τα περί τριαδικότητας αποτελούν μεταγενέστερη επινόηση των εκκλησιαστικών «πατέρων», αρχικά του Αθηναγόρα και του Τερτυλιανού.

Αν ληφθεί δε επί λέξει η αναφορά «υιός του θεού» που παρουσιάζεται σε πολλά σημεία των ευαγγελίων και ερμηνεύεται ως απόδειξη της σχέσης πατρός θεού και υιού Ιησού, τότε πρέπει να ληφθεί επίσης επί λέξει η αναφορά στη Γένεση (στ΄ 2) όπου αναγράφεται: «Ιδόντες οι υιοί τού Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων, ότι ήσαν ωραίαι, έλαβον εις εαυτούς γυναίκας». Άρα υπήρχαν περισσότεροι του ενός υιοί θεού, οι οποίοι παντρεύτηκαν κιόλας.

Ο ίδιος ο Ιησούς ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του θεό, το οποίο αποτελεί θεμελιώδες δόγμα της χριστιανικής θρησκείας και θα έπρεπε να προβάλλεται από τον ίδιο και τους μαθητές του! Ο Παύλος δεν αναφέρει πουθενά στις επιστολές του τον Ιησού ως θεό και διατηρεί αυτόν τον υπέρτατο χαρακτηρισμό μόνο για τον ένα και μοναδικό θεό του! Οι οπαδοί εκείνης της εποχής πίστευαν στο θεό, πίστευαν και στον Ιησού, αλλά δεν ταύτιζαν αυτές τις δύο έννοιες. Εξ αυτού οι χριστιανοί οπαδοί ονόμαζαν τον Ιησού το 2ο και 3ο αιώνα «θεϊκό» και τον λάτρευαν υπερβαλλόντως, πράγμα που οδήγησε τον 4ο αιώνα τη ρωμαϊκή (γοτθική) εξουσία στη σύνοδο της Νίκαιας να αναβαθμίσει ένα «θεϊκό δάσκαλο» σε «θεό».

Επίσης, η Καινή Διαθήκη αναφέρεται σε γεγονότα, τα οποία παρουσιάζονται τώρα ως «θαύματα», ενώ την εποχή που λέγεται ότι συνέβησαν, ονομάζονταν «σημεία» ή «σημάδια εξ ουρανού». Αλλιώς θα έπρεπε ο θεός, λένε έγκριτοι θεολόγοι, να ανατρέπει για χάριν κάποιου πεινασμένου ή άρρωστου ή πεθαμένου τους νόμους της φύσης ...; Αργότερα αποφάσισαν οι «πατέρες της εκκλησίας» να θεωρούνται τα σημάδια «θαύματα», όπως τα εννοούν μερικοί σήμερα, δηλαδή υπερφυσικά γεγονότα που ανατρέπουν τη φύση.

Η μόνη λογική εξήγηση για τη δημιουργία του «τριαδικού» θεού που είναι μεν ένας, αλλά έχει τρεις υποστάσεις, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, πρέπει να οφείλεται σε αντιγραφή από ανταγωνιστικές θρησκείες των πρώτων χριστιανικών αιώνων (βλέπε και επόμενα), οι οποίες είχαν επικεφαλής επίσης πλειάδα θεϊκών μορφών. Η ιδέα της θεοποίησης του Ιησού εμφανίζεται 2 γενιές μετά τον αναφερόμενο θάνατό του και σχετίζεται με τον ανταγωνισμό των θρησκειών της εποχής: Ημίθεος ο Ηρακλής, θεάνθρωπος ο δικός μας κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο, ο χριστιανισμός παρουσιαζόταν προς τους Ιουδαίους ως μονοθεϊστική θρησκεία, αλλά προς τους εθνικούς ως πολυθεϊστική και γινόταν έτσι ελκυστική και πολυσυλλεκτική.

Στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο παρουσιάζεται η τριάδα Δίας, Ήρα και θυγατέρα Αθηνά. Η θεά Εκάτη εμφανίζεται στους ύστερους χρόνους της αρχαιότητας ως τρισυπόστατη, εκφράζοντας ουσιαστικά τους τρεις κόσμους (Θεϊκό, Γήινο και Νεκρικό). Στην κέλτικη θρησκεία η θεά Morrigan έχει τρεις μορφές: αγάπη, γονιμότητα και θάνατος. Στον Ινδουϊσμό εκφράζεται μια τριαδικότητα με την Trimurti, την ενότητα των τριών υποστάσεων του δημιουργού (βράχμα), προστάτη (βίσνου) και καταστροφέα (σίβα).

Τέλος, στην επίσης πολύ παλαιότερη από το χριστιανισμό αιγυπτιακή θρησκεία υπήρχε ο θεός πατέρας Όσιρις, η θεά μητέρα Ίσις, σύζυγος του Όσιρι και το παιδί τους, ο Ώρος, ο οποίος ήταν πτηνό, όπως το χριστιανικό «άγιο πνεύμα» (βλέπε και επόμενα). Στην αιγυπτιακή θρησκεία το πτηνό ήταν, όμως, γεράκι, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη μυθολογία και την κοινωνική ζωή των λαών της βόρειας Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής.


Η μητέρα του Ιησού

Αυτή η εισαγωγή της τριαδικότητας από τους εκκλησιαστικούς πατέρες δημιούργησε όμως, πέρα από τις πολλαπλές αιρέσεις και συγκρούσεις, ακόμα μέχρι το 19ο αιώνα και σήμερα ίσως, συμπληρωματικά προβλήματα: Οι εθνικές θρησκείες είχαν πάντα και μια θηλυκή θεότητα, η οποία «φρόντιζε» για τα θέματα της γυναικείας απασχόλησης στις αρχαίες κοινωνίες και μέχρι σήμερα, τη μητρότητα, την οικογένεια, την υγεία κ.ά. Τέτοιες θεότητες ήταν η περσική Εκάτη, η αιγυπτιακή Ίσις, οι ελληνικές θεότητες Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη κ.ο.κ., των οποίων η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και στις οποίες είχαν αφιερωθεί εντυπωσιακοί ναοί.

Η χριστιανική θρησκεία είχε ένα θεό απροσδιόριστου φύλου, ο οποίος όμως εκδηλώνεται κατά γενική αντίληψη ως άντρας, ένα υιό αρσενικό και το πνεύμα ουδέτερο. Τίποτα θηλυκό, ίσως και λόγω του παραδοσιακού μισογυνισμού των «πατέρων». Όποτε είχε τεθεί το πρόβλημα της απουσίας θηλυκής θεότητας, κάθε πρόταση είχε απορριφθεί από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς «πατέρες», για διάφορους λόγους.

Τελικά, στην Οικουμενική Σύνοδο της Εφέσου (431 μ.Χ.) αποφασίστηκε να ανακηρυχθεί η μητέρα του Ιησού , Μαρία, ως «παναγία και υπεραγία θεοτόκος», την οποία όμως ο τότε οικουμενικός πατριάρχης μόνο ως «χριστοτόκο» δεχόταν να αναγνωρίσει. Αυτή η επιλογή με την εισαγωγή θηλυκής θεότητας προκάλεσε νέες αντιδικίες, συγκρούσεις και αιρέσεις, πολλές από τις οποίες διαρκούν μέχρι των ημερών μας! Σταδιακά αποδόθηκαν δε όλες οι υπερφυσικές ικανότητες των προχριστιανικών θηλυκών θεοτήτων στη μητέρα του Ιησού.


Για παράδειγμα, κοντά στο ιερό της Αφροδίτης στη Βραυρώνα Αττικής, η οποία Αφροδίτη «γιάτρευε» τα ασθενή παιδιά, δημιουργήθηκε εδώ και πολλούς αιώνες και υπάρχει μέχρι σήμερα ανακαινισμένη μια εκκλησία της «Παναγίας γιάτρισσας». Αντίστοιχα έχουν γίνει κοντά ή πάνω σε όλα τα αρχαία ιερά.



Η νέα θρησκεία

Ένα άλλο ανεξήγητο από τους θεολόγους σημείο είναι ότι, στα Ευαγγέλια δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος θρησκεία, ούτε φαίνεται από το περιεχόμενο της διδασκαλίας του Ιησού να υπήρχε ως στόχος η ίδρυση μιας νέας θρησκείας! Αντίθετα, οι ευαγγελικές περιγραφές (Ματθαίος, 5, 17-1Cool δείχνουν μια συμπεριφορά
και ομιλία πιστού Ιουδαίου: «Μην νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον και τους προφήτας, ούκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι» (πληρώ = εκπληρώ, συμπληρώνω). Επίσης, το περιγραφόμενο σε Ευαγγέλιο περιστατικό της εκδίωξης των εμπόρων από τη συναγωγή δείχνει, αν πράγματι συνέβη, ότι στόχος του ευαγγελικού Ιησού ήταν η κάθαρση και ανάδειξη της ιουδαϊκής θρησκείας και όχι η υποκατάστασή της.
Με τέτοιες αντιφάσεις και ελλείψεις στα Ευαγγέλια φαίνεται λογικό να σμικρύνεται η σημασία τους από τους θεολόγους που αναφέρθηκε στην αρχή και να προτάσσονται αντ' αυτών η «αποκαλυπτική» αλήθεια και οι αποφάσεις των Συνόδων, δηλαδή ό,τι βολεύει σε κάθε εποχή και κάθε συγκυρία.
Η εκτροπή των εξελίξεων από μια συνήθη ιουδαϊκή διδασκαλία προς μια νέα θρησκεία, αφενός με σύμπτυξη στοιχείων (συγκρητισμός) από την εβραϊκή, από το ελληνικό δωδεκάθεο και από διάφορες εθνικές θρησκείες στο χώρο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της εκείθεν Ανατολής (Μίθρας, Άττις, Όσιρις κλπ), αφετέρου με καθιέρωση απλοϊκών διαδικασιών για εύκολη μετάνοια ύστερα από κάθε μορφής αμαρτίες (μέχρι και δολοφονίες), έγκαιρη επίγεια συγχώρεση (των πιστών) και ελπίδες για ατομική κατάκτηση της «μετά θάνατον ζωής», φαίνεται ότι έγινε από τον Απόστολο Παύλο, διάφορους οπαδούς και από μαθητές τού Ιησού -σε αντιπαράθεση με τον Απόστολο Πέτρο- οι οποίοι με τη δράση και το κήρυγμά τους ανύψωσαν τον ευαγγελικό Ιησού στη θέση τού ιδρυτή και ηγέτη. Η διδασκαλία του Ιησού και των μαθητών του που κωδικοποιήθηκε στην «Καινή Διαθήκη», αναγνωρίστηκε ως επίσημη κρατική θρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία από τον Κωνσταντίνο (Aurelius Constantinus Flavius Valerius, 272-337) και επεβλήθη ως αποκλειστική από τον Θεοδόσιο (Flavius Theodosius Ι, 347-395).

Ο χριστιανισμός, η θρησκεία που αναγνωρίζει ως ιδρυτή της τον, ίσως και ανύπαρκτο, Ιησού Χριστό, αποτελεί το τέκνο της σύγκρουσης μεταξύ, αφενός του ανατολίτικου μεταφυσικού μυστικισμού και αφετέρου του ελληνικού ορθολογικού ανθρωποκεντρισμού. ο μεταφυσικός μυστικισμός, έκδηλος στο μονοθεϊστικό αλλά τριαδικό χαρακτήρα της χριστιανικής θρησκείας, επικράτησε σ' αυτή τη σύγκρουση, αφενός με τη δυναμική υποστήριξη των ρωμαϊκών μισθοφορικών στρατευμάτων και αφετέρου με την καταπίεση, αποσιώπηση και, σε πολλές περιπτώσεις, διαστρέβλωση της φιλοσοφίας του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού.
Αποτέλεσμα ήταν να χρειασθεί να φθάσει η ανθρωπότητα στον Kαρτέσιο (Rene Descartes, 1596-1650) για να ανακαλύψει εκ νέου τον χαμένο ορθολογισμό, ο οποίος φαινόταν να έχει εκλείψει με την παρακμή της ελληνικής Αρχαιότητας.

Πηγή

219 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χάααααααχαχαχαχαχα.
    Άαααααααχαχαχαχαχαχαχα
    Άαααχαχαχαχαχααχα
    Μπέγζου τὸ ἀνάγνωσμα.
    Άααααχαχα, αμάν τί ἔχω πάθει καὶ δὲν μπορῶ νὰ σταματήσω τὸ γέλιο;
    Άααααααχαχαχααχαχαχα.
    Χααχαχαχαααααχαχαχαχαχα.

    Κύτταξε μεγάλε, άμα θέλω νὰ κάνω κάποιους νὰ εὐθυμήσουν λιγάκι καὶ νὰ ξεχάσουν τὴ πίκρα ποὺ ἔχουν, θὰ τοὺς παραπέμπω σ' αυτὴ τὴν ἀνάρτησή σου, ἐντάξει;
    Εἰλικρινὰ, θὰ ξεχάσουν μονομιᾶς τὰ βάσανά τους καὶ θὰ τὸ ῥίξουν στὸ γέλιο.
    Μὰ καλὰ, ποῦ τὰ βρῆκες παιδάκι μου αὐτὰ, άααααχαχαχαχααχχχαα.
    Άαααααχααχαχαχααχα, κύττα ποὺ δὲν μπορῶ νὰ σταματήσω, άααααχαχαχαχαχα, καλὰ, μὲ βλέπω νὰ μπαίνω εἰσαγωγὴ γιὰ σκωληκοειδίτιδα ἀπ᾿ τὸ πολὺ τὸ γέλιο.
    Ά, καὶ ποῦ σαι; Κύτταξε, μὴ γράφεις πολλὰ πολλὰ τέτοια γιατί θὰ βρεῖ εὐκαιρία κανένας κυβερνητικὸς καὶ θ᾿ ἀρχίσει νὰ κατηγορεῖ τὰ μπλόγκ. Σὲ λίγο θὰ μᾶς κατηγοροῦν ὅτι αὐνανιζόμαστε πρὶν κάνουμε τὴν ἀνάρτηση, μήπως καὶ μᾶς ἔρθει ἔμπνευση.

    Τελικὰ, εἶσαι φοβερὸς γελωτοποιὸς, ὄντως, μὲ κανες νὰ ξεφύγω γιὰ λίγο ἀπὸ τὰ βάσανά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 το παιδι λεει συμφωνα με ιστορικα στοιχεια!!! κλαιωωωωωωωω. Ει φιλε την ιστορια δεν τη γραφεις εσυ αλλα οι illuminaty . Αν θες ιστορικες πηγες τρεχα στα ιερα βιβλια τα οποια τα παρουσιαζεις σαν τα επη του ομηρου!

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΕΠΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟ", ΚΑΘΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΝΑΖΑΡΕΤ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

      ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ 4ΤΟ ΑΙΩΝΑ μετά ελευσεως του μέγα απατεώνα, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΕΠΙΛΕΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΓΡΑΨΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ. ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΛΠ

      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 1900 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΕΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ

      Διαγραφή
    4. ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ????
      ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 15 ΜΕ 20 ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ....
      ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ... 2 ΛΕΞΕΙΣ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ

      Διαγραφή
    5. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑΠΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ...Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    6. Κοτσόβολε... διάβασε τι γράφεις. Έπειτα σε προκαλώ να μελετήσεις τους Έλληνες Φιλόσοφους και να μου βρεις ΕΝΑ μονο στοιχείο που πρόσθεσε η ιουδαική θρησκεία στην κοσμοθεωρία του αρχαίου κόσμου.
      Τα δελφικά παραγγέλματα τα έχεις ακουστά? Προφανώς όχι γιατί φρόντισες να μάθεις την ψευδοιστορία που σου πασάρανε οι ιουδαίοι και όχι την ιστορία των προγόνων σου...

      Διαγραφή
    7. θέλω να σε δω την ώρα της κρίσης σου την ώρα που θα σου τελειώνουν οι πνοές την ώρα εκεινη θέλω να σε δω που θα μετανοεις για ολα όσα γράφεις σε αυτο το κειμενο.. λογια που λετε οσο νομιζεται πώς εχεται χρόνια μπροστά σας μα τα χρονια περνανε γρηγορα πολυ γρηγορα και ακομα πιο γρηγορα ερχεται η μερα της κρίσης.. ατομα που λεγαν τετοια λογια την τελευταία στιγμή της ζωης τους παρακαλούσαν σαν παιδια για λιγο ακομα χρονο? παρακαλουσαν κατι το οπιο δεν πιστέψανε ποτε? και παντα το χλευάζανε καθώς το χρησιμοπιουσανε για σάτιρα και σε βρισιές.. η μηπος οπαν ηρθε το τελος τους κλείσανε τα ματια αποφασισμενοι για το οτι αλος ενας βιολογικος οργανισμος εκανε τον κυκλοτου κ ευτασε στο τελος? (Σκευτειτε αυτη τη μερα πριν γραψεται το οτι δηποτε)

      Δ.Κκς

      Διαγραφή
    8. ....καιρός να "ξυπνήσεις" ανώνυμε!!!Στο μυαλό σου είναι ,(αν το χρησιμοποιείς) και όχι στο χέρι σου!!!!!Αυτά περί μετάνοιας τις τελευταίες στιγμές της ζωής είναι ένα παραμύθι που δεν "περπατάει" πλέον....Τα ίδια είπαν και για τον Ιουλιανό που δολοφόνησαν οι ..."οπαδοί της αγάπης" που μισούσαν τους αλλόθρησκους!!!!!Το παραμύθι τέλος....

      Διαγραφή
    9. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

      Τις ημέρες αυτές ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτόν μας.
      Ας συγχωρήσουμε αυτούς που νομίζουμε ότι μας "έβλαψαν",
      μας έκαναν "κακό".
      Η μνησικακία είναι εμπόδιο στην πνευματική εξέλιξη, βλάπτει την υγεία.

      Η ελληνική Κοσμοθέαση, δια του Θείου Σωκράτη, σε αντίθεση
      προς τον ιουδαϊσμό και τις παραφυάδες του, δεν αναγνωρίζει την
      ύπαρξη "εχθρού", "κακού ανθρώπου", εκείνου δηλαδή που συνειδητά και εκ
      προθέσεως βλάπτει.
      "Ουδείς εκών κακός" δηλαδή κανένας δεν βλάπτει με την πραγματική του
      θέληση (συνειδητά), αλλά από άγνοια της πραγματικής του φύσης, που είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.
      Η άγνοια προκαλεί φόβο, που βρίσκεται πίσω απ όλα τα αρνητικά συναισθήματα,
      αρνητικές σκέψεις και δράσεις, την βία (φυσική ή λεκτική).

      Ο Χριστιανισμός χώρισε τους ανθρώπους σε "καλούς" και "κακούς".
      Έφτιαξε την "αμαρτία" (από το α-μαρτυρώ δεν μαρτυρώ δηλ. την αλήθεια, λανθάνω, αστοχώ) διαστρεβλώνοντας το νόημα της λέξης,
      σκόπιμα για να δημιουργήσει την "ενοχή", μέσα από την οποία
      (με τον φοβο της κόλασης), ελέγχει και ταπεινώνει τους ανθρώπους,
      τους θέλει πρόβατα, στο μανδρί του Αρχι-μανδρί-τη.

      ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ

      Διαγραφή
  2. ..παραμύθια είναι όλα..1000000%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αηδίες και ξεράσματα. Όλοι εσείς που έχετε πέσει στην παγίδα της Νέας Τάξης που προσπαθεί να διαχωρίσει τον Ελληνισμό από το Χριστιανισμό, και δεδομένου ότι ισχυρίζεστε ότι είστε και γνώστες του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού (που τόσο τον εκτιμάτε σε σχέση με την ¨Εβραιοχριστιανική μυθολογία¨), δεν ξέρετε ότι όλοι οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι ήταν φανατικά μονοθεϊστές (και ότι ορισμένοι, όπως ο Σωκράτης, το πλήρωσαν με τη ζωή τους); Δεν ξέρετε ότι η μύηση των Ελευσίνιων Μυστηρίων ήταν στην ουσία εμπειρία θανάτου για τους τελούντες υπό μύηση και αποκάλυψη σ᾽αυτούς της αλήθειας της ύπαρξης ενός και μόνο Θεού; Δεν έχετε καταλάβει το σχέδιο της Νέας Τάξης, το οποίο προβλέπει και μια καινούρια εμφύλια σύρραξη του Ελληνικού έθνους; Για ψάξτε το λίγο και χαλαρώστε. Ποιός είπε ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι Χριστιανός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος ( ψάξε να βρείς ποιός ήταν ο Σχολάριος ! ) Επίσης Εσύ Χριστιανέ μου είσαι ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΗΣ διότι Πιστεύεις ( αφού δεν γνωρίζεις ) στον Πατέρα , μετά στον Γιό..και μετά στο Αγιο Πνεύμα άρα σε 3άδες προσκυνάς !

      ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ !!!

      Διαγραφή
  4. οι Άγιοι πατ΄ρες των χριστιανών το είπαν : ο Έλλην δεν μπορεί να είναι χριστιανός...για 1500 χρόνια απαγορευόταν ο όρος Έλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοί Άγιοι Πατέρες και πότε; Πριν ή μετά τη συγγραφή της Καινής Διαθήκης και όλων των Πατερικών κειμένων στην Ελληνική γλώσσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Ιωαννης ο χρυσόστομος...ο μέγας βασίλειος κλπ....εδώ ο άγιος αντωνιος γκρεμιζε τους ναούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για την οικογένεια Piso.(Θεωρείται οτι κατασκεύασε τον Χριστιανισμό.)

    Το βιβλίο με την αντίθετη άποψη τεκμηριωμένη με πλήθος παραπομπές
    http://www.canyoustandthetruth.com/ (με πολλές διευκρινίσεις περι θεού Π.Δ.)

    και τα χειρόγραφα της Νεκρής θάλασσας εδω
    http://www.gnosis.org/naghamm/nhl.html (τα αποκρυφα ευαγγέλια)

    Όπως πάντα η αλήθεια είναι πάντοτε στη μέση.
    Αλλο Ιησους και άλλο Χριστιανισμός (Παυλιανισμός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσα πήρατε για να τα πείτε αυτά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν δεν υπήρχε όπως προπαγανδίζεις,γιατί κυνηγάνε τόσο την Ορθοδοξία και τον Χριστιανό;;;
    Ντροπή σου νεοταξίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ? ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάντως θα του λεγα , ο Έλληνας δεν σκύβει ούτε σ άνθρωπο ούτε σε θεό, Θ.Κολοτρώνης, σε καλώ να μας βοηθήσεις αλλιώς κι εσύ τράβα με τους άλλους...

      ο Έλληνας δεν φοβάται κανένα θεό, αλλά παλεύει μ αυτόν, ειδικά αν είναι άδικος, αλλιώς του συμπαραστέκεται.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΠΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ.
      ΨΑΞΕ. ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι Εβραίος και Νεοναζί είναι σχήμα οξύμορο; Διότι με βάσει τη μαθηματική διατύπωση της γνώμης σου, εάν δεν είναι τότε Έλληνας και Χριστιανός είναι όμορον!

      Διαγραφή
  11. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ. ΕΞΗΛΘΕ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ....Αυτός που δεν πιστεύει δε χρειάζεται κανενός είδους άρθρο και βιβλιογραφία για να ...μην πιστέψει...

    Και αυτός που είδη πιστεύει γνωρίζει ο ίδιος σε τί και για ποιόν λόγο πιστεύει οπότε πάλι δεν περιμένει τον...Πούντιους και τον Θεοδόσιους να του υποδείξουν τα στοιχεία τους....

    "Ακλόνητα ντοκουμέντα Αποδεικνύουν οτι ο γράφων δέν υπήρξε ποτέ."
    Θα επισυνάψω πληροφορείες και παραπομπές σε επόμενο ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. δηλαδη λες οτι δεν χρειάζεται να ερευνάς αρκεί αν πιστεύεις οπότε πίστευε και μη ερεύνα...η Ελληνική λογική ακόμα και στον θεό αντιμιλάει...αν έτσι είναι ο χριατιανός τότε αυτός δεν είναι Έλληνας..

      Διαγραφή
    3. Κυριε μου, οι Ελληνες εγραψαν " Πιστευε και μη, ερευνα". Αλλα καποιοι βρηκαν το κομμα ασυμφορο...

      Διαγραφή
  13. Ειπα να γραψω ενα σωρο επιχειρηματα για να αποδειξω οτι πλανασθε πλανη οικτρα αλλά στη συνχεια σκεφτηκα:Βρε δεν τους παρατας στην αγωνια τους για το αν υπαρχει Χριστος ή οχι,εσυ το εχεις ξεκαθαρισει μεσα σου,αυτοι παλευουν με κειμενα επι κειμενων ασκοπα ουτως ή αλλως σε 50-60-100 το πολυ χρονια οταν πεθανουν θα διαπιστωσουν αν υπαρχει Χριστος η οχι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δεν έχω καμιά καμία αγωνία είμαι σίγουρος οτι ο χριστός δεν υπήρξε όσο είσαι εσύ οτι ο Χριστός υπήρξε...

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΠΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ.
      ΨΑΞΕ. ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ, ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΙΧΟ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    4. ΦΙΛΕ,ΕΣΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ[ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΛΑΤΩΝΟΣ] ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΑΚΡΥΑ.

      Διαγραφή
    5. ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΛΕΕΙΜΕΝΟΣ30 Μαρτίου 2014 στις 9:00 π.μ.

      ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΠΗΓΩΝ Η ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΟΥΚ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΠΛΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΥΘΕΙΑ. ΟΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

      Διαγραφή
  14. Αν κάποιος δεν φοβάται το όνομα του ιστολογίου, μπορείτε να δείτε εδώ: www.jesusneverexisted.com και εδώ: www.apollonius.net για να δείτε τι σας κρύβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγαλος Ρωμαιος ιστορικος [μου διαφευγει το ονομα αλλα ειναι ευκολο να το βρειτε] της εποχης του Ιησου, διεσωσε αναφορα Ρωμαιου χιλιαρχου για το φαινομενο της εμφανισης του Ιησου στην επαρχια της Ιουδαιας και τα θαυματα Του.Στην αναφορα λοιπον περιγραφεται κατ αρχας η εμφανιση Του [ετσι ξερουμε οτι ηταν καστανος με γενεια] και μαλιστα αναφερει συγκεκριμενα οτι δεν μπορεις να Τον κοιταξεις απ ευθειας στα ματια καθως και αλλα, στο τελος δε της αναφορας κανει και μια μικρη μνεια στην μητερα Του ως εξης:"ειναι η ωραιοτερα γυνη ητις ενεφανισθη ποτε εις τα μερη αυτα"
    Διαβαστε το, ειναι ιστορικο ντοκουμεντο και κυκλοφορει παντου, παραδεκτο απο ολους τους ιστορικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ αόριστα καλύτερα να μας δώσεις παραπάνω πληροφορίες...

      Διαγραφή
    2. Πουβλιος Λεντουλος ονομαζεται ο Ρωμαιος εκατονταρχος που το αναφερει

      Διαγραφή

    3. Πόπλιος Λεντούλος (Publius Lentulus)

      Αναφορές στον Ιησού γίνονται σε επιστολή ενός Πόπλιου Λεντούλου (Publius Lentulus) που αναφέρεται σε μεταγενέστερα κείμενα ως Ρωμαίος στρατιωτικός διοικητής στην Ιερουσαλήμ. Η επιστολή αποτελεί αναφορά προς τη Γερουσία της Ρώμης και στον Τιβέριο που ήταν αυτοκράτωρ στα έτη 14-37 μ.Χ. και περιλαμβάνει φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του Ιησού, όπως το μέτριο ανάστημά του (statura procerus, mediocris et spectabilis), το χρώμα των μαλλιών του κ.ά.
      Η επιστολή αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά κατά το 13ο αιώνα στη Ρώμη ως ανακαλυφθείσα ανάμεσα σε διάφορα χειρόγραφα και φυσικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία. Ήδη το γεγονός ότι αναφέρονται στο κείμενό της χαρακτηρισμοί, όπως «προφήτης της αλήθειας», «υιός του θεού» και «Ιησούς Χριστός» δείχνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι όροι προέρχονται από την ιουδαϊκή θρησκεία και δεν είχε λόγο να τους χρησιμοποιεί ένας Ρωμαίος αξιωματικός, η δε ονομασία Χριστός για τον Ιησού είναι ιστορικά μεταγενέστερη και δεν είναι δυνατόν να είχε χρησιμοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο. Η σύγχρονη «Καθολική Εγκυκλοπαίδεια» αναφέρει ότι Ρωμαίος διοικητής με τέτοιο όνομα δεν υπήρξε ποτέ στην Ιουδαία και δέχεται ότι η επιστολή αυτή είναι χαλκευμένη.

      Πέρα από αυτές τις (αμφιλεγόμενες) αναφορές, δεν υπάρχει κάποια ιστορική περιγραφή της ζωής του Ιησού. Ακόμα και η ημερομηνία γεννήσεώς του, δεν είναι γνωστή, παρότι ακριβώς αυτό το έτος γεννήσεως έχει καθοριστεί ως η αρχή της σύγχρονης χρονολογήσεως. Το έτος γεννήσεως του Ιησού εκτιμάται ότι βρίσκεται μεταξύ τού 4 και του 1 π.Χ. Η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γεννήσεως δεν έχει σχέση με τον Ιησού, αλλά ταυτίζεται με την ημέρα γεννήσεως προχριστιανικών θεϊκών μορφών (Μίθρας) και με ρωμαϊκές εορταστικές εκδηλώσεις. Στη χριστιανική Ρώμη καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως εορτή τής γεννήσεως το έτος 354, στην Κωνσταντινούπολη το 379 και στην Αντιόχεια το 388.

      Διαγραφή
  16. Ευχαριστώ για αυτήν την ανάρτηση. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SITE. Έτσι συνεχίστε την καλή δουλειά, πρέπει να ανοίξουμε όλοι μας τα ματιά μας και να δούμε την αλήθεια κατάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ευχαριστούμε...αυτό προσπαθούμε την ανακάλυψη της αντικειμενικής αλήθειας. Να βρούμε ποιά είναι η πραγματικότητα στο υποκειμενικό μας Μάτριξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουκ έστιν ειρήνη εν συ αζαήλ ουδέ ερώτηση , φλιβερό εγγόνι του σεμιαζά.

      Διαγραφή
  18. Το καρκινωμα της πατριδας μας εχει ονομα και λεγεται ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!!!Αν δεν απαλλαγουμε απο αυτο το καρκινωμα μην περιενετε τιποτα Ελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας συνιστώ να διαβάσετε εδώ: http://www.jesusneverexisted.com/scholars-greek.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχουμε κάνει τις μυθοπλασίες ξένων λαό ,ιστορία μας και πιστεύω μας ,ξεχνώντας αβασάνιστα την δική μας και τους προγόνους μας.
    Από τη στιγμή που δεχόμαστε σαν προπάτορες μας ,τον Αβραάμ ,τον Ιακώβ την Σάρα ,την μάρα ,και το κακό συναπάντημα ,είμαστε άξιοι της τύχης μας!
    Αλλά το μαγαζί εκκλησία ΑΕ ,που τάζει αιώνια ζωή σε παράδεισους και κολάσεις ,στηρίζεται στον φόβο του ποιμνίου , εκμεταλλευόμενο τον πόνο και την αφέλεια.....Ψάξτε την πίστη σας ,και θα διαπιστώσετε ,ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από φόβο! (Ο φόβος φυλάει τα έρμα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Ιησους Χριστος ή αλλιως Απολλωνιος Τιανευς.Σαν πρωσοπο ηταν υπαρκτο αλλα οχι με το ονομα ιησους.Γεννηθηκε στην Ιονια και οχι στην ΝΑΖΑΡΕΤ...περισσοτερες πληροφοριες θα τις βρειτε στο βιβλιο Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ -καλογερακη...ο απολλωνιος τιανευς δεν ηρθε να διδαξει καμια θρησκεια...τα εβραιοσαπουνια πηραν τα λεγομενα του τον εκαναν εβραιο και δημιουργησαν τον ιησου χριστο και τον ιουδοχριστιανισμο.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΜΕ <>

      Διαγραφή
    2. Εγραψες πραγματι ιστορια αγαπητε.Εισαι απολυτα εγκυρος.

      Διαγραφή
  22. Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΟΧΙ ΕΙΝΕ ΑΛΗΘΗΝΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΕ ΑΛΗΘΗΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΗΩΝΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΣΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΙΝΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΦΡΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΠΗΔΕΙ ΣΥΝΗΔΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΗΕΥΣΕΙΣ Η ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαθε να γράφεις ελληνικά πρώτα κυριε οβραίε και μετά πες μας τα...κι αδιαφορώ για την κόλαση...και για τον παράδεισο...η Ελλάς πάνω απ όλα κι απ τον ψευτικο θεό σου...

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΠΩΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ.
      ΨΑΞΕ. ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.

      Διαγραφή
  23. Η ΤΟΙΝΥΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΙΒΥΛΛΑ, ΦΑΣΚΟΥΣΑ ΕΑΥΤΗΝ ΕΚΤΗ ΓΕΝΕΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ, ΙΕΡΕΙΑ ΗΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ, ΔΙΑΔΗΜΑ ΕΠΙ ΙΣΗΣ ΤΩ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩ ΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΘΕΩ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ ΠΕΡΙ ΟΝ Ο ΟΦΙΣ ΕΙΛΕΙΤΟ ΠΕΡΙΕΠΟΥΣΑ, ΑΠΟΦΟΙΒΑΖΟΥΣΑ ΤΕ ΤΟΙΣ ΧΡΩΜΕΝΟΙΣ ΑΥΤΗ… ΑΥΤΗ ΤΟΙΝΥΝ ΕΙΣΩ ΤΩΝ ΑΔΥΤΩΝ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΑΚΑΙΡΟΥ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΠΡΟΑΧΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΕΠΙΠΝΟΙΑΣ ΟΝΤΩΣ
    ΓΕΝΟΜΕΝΗ ΜΕΣΤΗ, ΔΙΑ ΕΠΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΠΡΟΕΘΕΣΠΙΣΕΝ, ΣΑΦΩΣ ΤΑΙΣ ΠΡΟΤΑΞΕΣΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΗΤΙΣ ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΣ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΔΗΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΤΕΛΕΥΣΕΩΣ:

    ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΑΡ ΧΘΩΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΟΤ’ ΕΣΤΑΙ.
    ΗΞΕΙ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΙΩΣΙΝ Ο ΜΕΛΛΩΝ,
    ΣΑΡΚΑΠΑΡΩΝ ΠΑΣΑΝ ΚΡΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
    ΟΨΟΝΤΑΙ ΔΕ ΘΕΟΝ ΜΕΡΟΠΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ,
    ΥΨΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΠΙ ΤΕΡΜΑ ΧΡΟΝΟΙΟ
    ΣΑΡΚΟΦΟΡΩΝ ΨΥΧΑΣ Δ’ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΒΗΜΑΤΙ ΚΡΙΝΕΙ.

    ΧΕΡΣΟΣ ΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑ ΓΕΝΗΤΑΙ.
    ΡΙΨΩΣΙΝ Τ’ ΕΙΔΩΛΑ ΒΡΟΤΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
    ΕΚΚΑΥΣΗ ΔΕ ΤΟ ΠΥΡ ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ.
    ΙΧΝΕΥΟΥΝ ΡΗΞΗ ΤΕ ΠΥΛΑΣ ΕΙΡΚΤΗΣ ΑΙΔΑΟ.
    ΣΑΡΞ ΤΟΤΕ ΠΑΣΑ ΝΕΚΡΩΝ ΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΝ ΦΑΟΣ ΗΞΕΙ.
    ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΤΕ ΤΟ ΠΥΡ ΑΙΩΣΙΝ ΕΛΕΓΞΕΙ.
    ΟΠΠΟΣΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΑΣ ΕΛΑΘΕΝ, ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΛΑΛΗΣΕΙ.
    ΣΤΗΘΕΑ ΓΑΡ ΖΟΦΟΕΝΤΑ ΘΕΟΣ ΦΩΣΤΗΡΣΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ.

    ΘΡΗΝΟΣ Τ’ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ.
    ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΣΕΛΑΣ ΗΕΛΙΟΥ ΑΣΤΡΩΝ ΤΕ ΧΟΡΕΙΑΙ,
    ΟΥΡΑΝΟΝ ΕΙΛΙΞΕΙ, ΜΗΝΗΣ ΔΕ ΤΕ ΦΕΓΓΟΣ ΟΛΕΙΤΑΙ.
    ΥΨΩΣΕΙ ΔΕ ΦΑΡΑΓΓΑΣ, ΟΛΕΙ Δ’ ΥΨΩΜΑΤΑ ΒΟΥΝΩΝ.

    ΥΨΟΣ Δ’ ΟΥΚ ΕΤΙ ΛΥΓΡΟΝ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙ ΦΑΝΕΙΤΑΙ,
    ΙΣΑ Τ’ ΟΡΗ ΠΕΔΙΟΙΣ ΕΣΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΟΥΚ ΕΙΣ ΠΛΟΥΝ ΕΙΞΕΙ. ΓΗ ΓΑΡ ΦΡΥΧΘΕΙΣΑ ΚΕΡΑΥΝΩ.
    ΣΥΝ ΠΗΓΑΙΣ ΠΟΤΑΜΟΙ ΤΕ ΚΑΧΛΑΖΟΝΤΕΣ ΛΕΙΨΟΥΣΙΝ.

    ΣΑΛΠΙΓΞ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΦΩΝΗΝ ΠΟΛΥΘΡΗΝΟΝ ΑΦΗΣΕΙ,
    ΩΡΥΟΥΣΑ ΜΥΣΟΣ ΜΕΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΤΑΡΤΑΡΟΕΝ ΔΕ ΧΑΟΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΤΕ ΓΑΙΑ ΧΑΝΟΥΣΑ.
    ΗΞΟΥΣΙΝ Δ’ ΕΠΙ ΒΗΜΑ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΗΕΣ ΑΠΑΝΤΕΣ.
    ΡΕΥΣΕΙ Δ’ ΟΥΡΑΝΟΘΕΝ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΥΡΟΣ ΗΔΕ ΘΕΕΙΟΥ.

    ΣΗΜΑ ΔΕ ΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣ ΑΡΙΔΕΙΚΕΤΟΝ ΟΙΟΝ
    ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΝ ΠΙΣΤΟΙΣ, ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ ΕΣΤΑΙ.
    ΑΝΔΡΩΝ ΕΥΣΕΒΕΩΝ ΖΩΗ, ΠΡΟΣΚΟΜΜΑ ΤΕ ΚΟΣΜΟΥ,
    ΥΔΑΣΙ ΦΩΤΙΖΟΝ ΚΛΗΤΟΥΣ ΕΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΗΓΑΙΣ.
    ΡΑΒΔΟΣ ΠΟΙΜΑΙΝΟΥΣΑ ΣΙΔΗΡΕΙΗ ΓΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.
    ΟΥΤΟΣ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝ ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΟΙΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
    ΣΩΤΗΡ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΠΑΘΩΝ ΕΝΕΧ’ ΗΜΩΝ


    http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio13-neo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι χρησμοί αυτοί είναι πλαστοί και ονομάζονται ψευτο- συβιλλικοί και δεν έχουν καμία ιστορική αξία.
      Όμως ούτε η επίσημη εκκλησία δέχεται αυτούς τους χρησμούς, αφού μάλλον κακό παρά καλό της έκαναν, και θα σου το αποδείξω λέγοντάς σου τα εξής.

      Συγγραφέας τους είναι ο Λακτάντιος και (δεν ξέρω αν υπάρχουν πληροφορίες γι αυτόν στον ιστό) αν ψάξεις για τον βίο του θα διαπιστώσεις ότι ήταν ένας αυλοκόλακας του μεγάλου Κωνσταντίνου και δάσκαλος του γιού του στα χρόνια που ο Κωνσταντίνος εδραίωνε τον χριστιανισμό. Έναν από αυτούς τους χρησμούς μάλιστα εκφώνησε σε λόγο του προς τους «αγίους συλλόγους» του χριστιανισμού ο ίδιος ο Κωνσταντίνος για να τους πείσει πως αν και αβάφτιστος είναι χριστιανός . Ο Λακτάντιος ως αυλοκόλακας του Κων/νου, ο οποίος από εθνικός ασπάστηκε τον χριστιανισμό, είχε κάθε λόγο και σκοπιμότητα να γράψει αυτούς τους χρησμούς για να γίνει αρεστός στον αυτοκράτορα και να βοηθήσει με τον τρόπο του (προπαγάνδα) στην εξάπλωση του χριστιανισμού.

      Όμως ούτε η επίσημη εκκλησία δέχεται αυτούς τους χρησμούς, αφού μάλλον κακό παρά καλό της έκαναν, και θα σου το αποδείξω λέγοντάς σου τα εξής.

      Σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο οι αρχαίοι θεοί είναι δαίμονες και στις εικόνες (αγάλματα) αυτών κατοικούν δαίμονες. Όταν μιλούν λοιπόν οι αρχαίοι θεοί μιλούν οι δαίμονες. Αν δεχτούμε ότι μίλησε ο Απόλλων και είπε: “Χριστός εστίν εμός θεός” τότε (σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο και τους πατέρες του χριστιανισμού) μίλησε ο δαίμονας που υποδύεται των Απόλλωνα και είπε ότι αναγνωρίζει τον Χριστό για θεό του (!). :Αν πάλι δεχτούμε ότι ο ίδιος ο Απόλλωνας ήταν αυτός που μίλησε και παραδέχτηκε ότι αναγνωρίζει τον Χριστό για θεό του, τότε αυτομάτως αναιρείται και καταρρέει ολόκληρο το θεολογικό σύστημα του χριστιανισμού αφού παραδέχεται ευθέως πως υπάρχουν και άλλοι “ζώντες” αλλά κατώτεροι θεοί του μοναδικού τριαδικού θεού(!).

      Ελληνοχριστιανισμός δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ αγαπητέ αναγνώστη. Αυτό το έκτρωμα που στηρίζεται πάνω σε ψευτοχρησμούς και βωμούς αγνώστων θεών είναι ένα στανικό κατασκεύασμα που προσπαθεί να συνδέσει τα ασύνδετα. Η σχέση του χριστιανισμού με τον Ελληνισμό είναι η σχέση που έχει ο χασάπης με το πρόβατο. Χρησιμοποιώ το παράδειγμα του δασκάλου Λιαντίνη προσπαθώντας να σου εμφυσήσω ωμά την ουσία του Ελληνοχριστιανισμού.

      Πρόσεχε στο μέλλον τι διαβάζεις και τι δέχεσαι από αυτά που διαβάζεις. Να είσαι πάντα δεκτικός σε ότι δεν γνωρίζεις και να μην αφήσεις σε κανέναν θεό να σου φορέσει παρωπίδες. Η χριστιανική ρήση “ Πίστευε και μη ερεύνα” σημαίνει να πιστεύεις αυτά που σου λένε και να μην ερευνάς περαιτέρω, αλλά και, πιστεύεις δεν πιστεύεις να μην σταματήσεις ποτέ να ερευνάς. Είναι στο χέρι σου πως θα την ερμηνεύσεις. Η ελευθερία είναι θείο δώρο!

      Έρρωσο.
      15 Αυγούστου 2011
      http://strangehellas.blogspot.gr/2011/08/blog-post_2959.html

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ..ΑΝ:
      ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
      ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

      1ΟΝ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ .. ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;
      2ΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΙΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ..ΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΗΤΣΟ Ή ΙΗΣΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ [Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΕΣΩΚΕΣΑΙ] ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ
      3ΟΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Ή ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΗΤΣΟΥ ΑΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΙΗΣΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      4ΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΡΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝΔΡΟ;
      5ΟΝ Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, Ο ΙΩΣΗΦ ΤΗΣ ΑΡΥΜΑΘΕΙΑ, Ο ΙΩΝΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ, Ο ΠΕΤΡΟΣ, Ο ΠΑΥΛΟΣ ΥΠΑΡΞΑΝ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΟΧΙ;
      ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. θα χαρω πολυ να εχω μια απαντηση, αν κανω λαθοσ θα με βοηθουσε να το διορθωσω, αν δεν κανω θα χαιρομουν να διορθοθουν οι αλλοι συνανθρωποι μας σε ευχαριστω εκ των προτερων.

      Διαγραφή
    4. Σαν οικοδεσπότης θα προσπαθήσω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου με κύριο επιχείρημα την ελληνική λογική

      1. Τα χειρόγραφα από τα ντοκουμέντα που υποστηρίζεις οτι υπάρχουν είναι του 4του αιώνα μ.Χ, δηλαδή 350 χρόνια μετά. Το περιεχόμενο τους είναι επίσης αμφισβητίσιμο κθώς οι διαφορι συγγραφείς τους πέφτουν σε αντιφάσεις, ωστόσο είναι θέμα πίστης όπως λες οπότε στην πίστη δεν υπάρχει λογική. Την παραβλέπει.

      2. για μένα Ο ιησούς είναι ένα αμφιταλλαντευόμενο πρόσωπο που πιθανόν να υπήρξε αλλά και όχι, επίσης τα λεγόμενα του αν υπήρξε παραχαραχθηκαν παρερμηνευθηκαν και τον έκαναν θρησκεία κάτι που ο ίδιος λογικό είναι να μην το επιδίωκε. Η πίστη όπως τ αναφέρεις προφανώς και έχει μεγάλη δύναμη αλλά το ίδιο μπορεί να προκαλέσει προφανώς η πίστη σε οποιοδήποτε αρχέτυπο. Επίσης δεν χρειάζομαι τον Ιησού γι ν αγαπήσω τον πλησίον μου...μου το υπαγορεύει η Αρετή...οι αρχές και τα ιδεώση που προυπήρχαν του Ιησού.

      3. Απλώς είναι αμφιταλαντευόμενη ιστορική μορφή, ίσως υπήρξε ίσως όχι

      4. και γιατί σώνει και καλά ο Ιησούς να ναι ο ποιητής...

      5. προφανώς υπήρξαν οι περισσότεροι με κύριους πρωταγωνιστές τον Σαύλο και τον Ιωάννη της Πατμου

      Διαγραφή
    5. "Αρχικά θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι χρησμοί αυτοί είναι πλαστοί και ονομάζονται ψευτο- συβιλλικοί και δεν έχουν καμία ιστορική αξία. "
      -Αγαπητέ μου δώσε τις αποδείξεις ότι είναι ψευδείς. Εάν η μόνη σου απόδειξη είναι ο "Λακτάντιος ως αυλοκόλακας του Κων/νου", εκτός του ότι δεν παραθέτεις αποδείξεις και γι' αυτό...πρέπει να αποδείξεις και το εξής:
      Λες ότι η επίσημη Εκκλησία δεν τους απόδέχεται (τους ψευτο-Συβιλλικούς χρησμούς) ενώ ταυτόχρονα παραδέχεσαι ότι ο Μέγας Κωνσατντίνος τους ανέγνωσε στους "αγίους συλλόγους" - Πατέρες της Α΄Οικουμενικής Συνόδου - ώστε να τους πείσει ότι εάν και αβάπτιστος είναι πιστός...Άρα φίλε μου παραδέχεσαι ότι εφόσον αυτοί επείσθησαν και εδραιωσαν τη Χριστιανική Πίστη (έτσι λέει η Ιστορία περί Α΄ Οικουμενικής Συνόδου) όχι μόνο δεν τις απέρριψαν, αλλά τις απεδέχθησαν!!!Τώρα για ποιά επίσημη Εκκλησία μιλάς δεν μπορώ να διακρίνω διότι ουδέν επισημότερο της Α' Οικυμενικής Συνόδου εφόσον Ιστορικά δεν υπήρξε άλλη που να αναιρεί Θεολογικά αυτήν και τα αποτελέσματά της!
      -Το συμπέρασμά σου ότι μάλλον περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό δεν βοηθά να κατανοήσουμε σε τι και ποιόν έκαναν κακό και σε ποιό καλό αποσκοπούσε...
      -Στις "ψευτο" προφητείες της Σύβιλλας - κατ' εσέ - ο Απόλλων "αναφέρει"
      ΟΥΤΟΣ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝ ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΟΙΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
      ΣΩΤΗΡ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΠΑΘΩΝ ΕΝΕΧ’ ΗΜΩΝ
      (Μεταφέρεται και εδώ)
      Αλλά και εάν δεις και εδώ
      http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio9-neo.html
      Ουδέποτε ο Απόλλων μίλησε ως Θεός .Σίγουρα το να ήταν αντικείμενο Θεϊκής Λατρείας από τους Έλληνες δεν μπορεί να είναι μεμπτό εφόσον και όλες οι θρησκείες λατρέυουν αυτούς που έχουν σχέσει με τη πίστη τους χωρίς να τους θεωρούν θεούς...Ούτε ο Χριστός αυτοαποκαλέστηκε Θεός - Υιός του Θεού αλλά προφανώς επέτρεψε τόσο σε εμάς όσο και στο Δικαστή του Πόντιο Πιλάτο και τους σταυρωτές του να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα...!!!
      Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να πούμε αλλά ο καθένας ψάχνει τη προσωπική του αλήθεια και επέτρεψέ μου να ανήκω σε αυτούς που κατανοούν τη φράση "πίστευε και μη ερεύνα" ως "πίστευε και μη, ΕΡΕΥΝΑ!!!"

      Διαγραφή
  24. Αγαπητέ αναγνώστη είναι λάθος να βλέπεις παντού εχθρούς του Χριστού. Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός ανάμεσα σε Δωδεκαθεϊστές, Κομουνιστές και Εβραίους. Δεν έχουν κανένα μα κανένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους και φυσικά είναι αστείο να πιστεύεις πως έχουν κοινή ρίζα. Παρατήρησε προσεκτικότερα τον κόσμο γύρω σου και θα το καταλάβεις. Οι θεοί δεν κινδυνεύουν από καμία πένα συγγραφέως όσο μελάνι και αυτή να χύσει. Οι θεοί κινδυνεύουν μόνο από το σπαθί και τους διωγμούς των πιστών τους. Τρανταχτό παράδειγμα η μεταστροφή των Ελλήνων από την εθνική θρησκεία στον χριστιανισμό (πίστεψε με δεν έγινε με καθόλου ομαλό τρόπο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσο Ελληνική ήταν η αρχαία θρησκεία των κατοίκων της προχριστιανικής Ελλάδας, ποιός ο ιδρυτής της και πότε την ξεκίνησε;
    Λέω αν θες να την κάνουμε σωστά την συζήτηση.

    (Έλλην και Χριστιανός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ σφάλης ήδη απ την αρχή...

      την προχριστιανική εποχή δεν υπήρχαν θρησκείες...
      υπήρχαν σε παγκόσμια κλίμακα μόνο πάμπολλοι θεοί και οι πιστοί τους...αλλά δεν αποτελούσαν θρησκείες. Ο θουκιδίδης δεν μιλάει για καμία θρησκεία των περσών ούτε και τον Ελλήνων, το ίδιο και ο Ξενοφών αλλά και πλήθος αλλωςν αρχαίων πραγματικών ιστορικών. Τον όρο θρησκεία τον δημιούργησε ο χριστιανισμός και η αδελφή του η μικρη το ισλάμ...Αν το δεις ιστορικά η Μαμά τους Ιουδαισμός δεν αποτέλεσε επίσημα θρησκεία παρά μόνο μετά την εξέργερση των μακαββαίων και την σφαγή των Ελλήνων στη Συρία και Παλαιστίνη...
      Ο όρος θρησκεία αρμοζει στις 3 εβραιογενείς και μόνο...στους 3 φανατικούς που αιματοκυλούν τον πλανήτη εδώ και 2000 χρόνια.

      Διαγραφή
  26. Θρησκείες υπήρχαν και καλο-υπήρχαν. Μιά ματιά ρίξε στον Ηρόδοτο (...τα ιρά θρησκηίη.- Ευτέρπη 18), (...οι πρώτοι θρησκεύσαντες - Ευτέρπη 64) και θα πεισθείς ότι υπήρχαν θρησκείες πριν από τον Χριστιανισμό. Γι' αυτό σου επαναλαμβάνω την αρχική μου ερώτηση.

    "Πόσο Ελληνική ήταν η αρχαία θρησκεία των κατοίκων της προχριστιανικής Ελλάδας, ποιός ο ιδρυτής της και πότε την ξεκίνησε;"


    (Έλλην και Χριστιανός)


    Αν δεν σου αρέσει η λέξη θρησκεία και προτιμάς την λέξη "Θεσμό" για μένα το ίδιο κάνει.

    Λέω και πάλι, ...αν θες να την κάνουμε σωστά την συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά προσπαθώ να γίνω Έλλην γιατί κι εγώ είμαι οπως το 99% της χωρας νεοβάρβαρος, δεν βρισκω τον λόγο να κάνω κάποια συζήτηση για κάτι που και οι 2 εχουμε εντελώς διαφορετικες αντιλήψεις...πχ είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί με το λεπίδι των βησιγότθων χριστιανών του Αλαρίχου και την "αποχή" του βυζαντινού στρατού...οι λεγεώνες αποσυρθηκαν από την Ελλάδα...Τα πάντα ισοπεδώθηκαν. Τα αρχαία που βλέπεις γκρεμισμένα τα γκρέμησαν άγιοι οπως ο άγιος νικόλαος ευλόγισον...τώρα για τι π΄ραγμα να συζητήσουμε...δεν ξέρω...Προσωπικά δεν είμαι οπάδός καμιάς θρησκείας...απλώς άνθρωπος της λογικής...

      Διαγραφή
  27. "Προσωπικά προσπαθώ να γίνω Έλλην",

    ...λες αγαπητέ σχολιαστή και αυτό μου δίνει θάρρος να συνεχίσω έστω και για λίγο τον διάλογο μαζί σου. Φαίνεται να τα έχεις με τους αλλογενείς ζηλωτές της Κωνστάντειας Ιλλυριακής Εκκλησίας που μας προέξυψε μέσα από το χάος των τρομερών καταστροφών του 365 μ.Χ. και καταδυνέστευσε την Χριστιανική Εκκλησία που είχαν ιδρύσει οι52 Έλληνες επίσκοποι με αρχηγό τον Έύοδο. Γι' αυτό δεν σε αδικώ αλλά σου ζητώ να το ερευνήσεις πριν το σχολιάσεις.
    Η Χριστιανοσύνη φίλτατε σχολιαστή είναι Ελληνικό δημιούργημα, άσχετα αν καπελώθηκε από το δόλιο γένος, και νομίζω ότι είναι ώρα να διακδικήσουμε σαν λαός την πατρότητα της με σθένος και Ηρακλειτική Λογική.

    (Έλλην και Χριστιανός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παρε τις πληροφοριες που ζητας εβραιομασονε κυριε που το ΠΑΙΖΕΙΣ Κ ΕΛΛΗΝ...
    http://orthodoxianthanatos.blogspot.gr/2010/01/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αποκαλείς τους έχοντες διαφορετική γνώμη απο εσένα εβραιομασώνους ενώ "είναι χριστιανικότερο ο χριστιανός να εβραιίζει παρά να ελληνίζει"...Όλοι οι αιρετικοί ελληνίζουν. Οι χριστιανοί είναι υποχρεωμένοι να εβραϊζουν. Ο Άρειος έγραψε το θεατρικό έργο Θάλεια και λάτρευαν στο θέατρο τον Διονυσιακό Χριστό. Ο Αέτιος δίδασκε τον Χριστό σύμφωνα με τις φιλοσοφίες της λογικής του Αριστοτέλη και όχι συμφωνα με την Ιουδαϊκή βίβλο, πράγμα που ήταν βέβαια παράνομο. Η ελληνική παιδεία και η ελληνική φιλοσοφία ήταν απαραίτητο να εκδιωχθεί από την εκκλησία και οι Έλληνες να αναθεματισθούν.

    Επιπλέον αναφέρεις τον εβραίο φλάβιο ιώσιππο ως πηγή, ως ιστορικό τον άνθρωπο που διαστρέβλωσε την ελληνική ιστορία...τον εβραίο...

    τελικο εσύ εισαι ο εβραιομασώνος ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια για αυτό συγχωρέστε με αν κάτι από τα συμπεράσματα μου τα προανέφερε κάποιος. Συμπεραίνω ότι ο Ιησούς πιθανόν να ήταν προγενέστερος.
    1) Η μη αναφορά των Φίλων και Τιβέριου να οφείλετε από το γεγονός ότι είναι πιο παλιά τα γεγονότα.
    2) Ο Ιώσιπος τον αναφέρει στο βιβλίο του «Ιουδαϊκές ΑΡΧΑΙΌΤΗΤΕΣ» ΑΡΧΑΙΌΤΗΤΕΣ δηλαδή παλιά γεγονότα.
    3) Ο Ωριγένης των κατηγορεί ότι δεν δέχεται τον Ιησού ως αναμενόμενος μεσσίας όχι ότι δεν τον αναφέρει μετά.
    4) Ο Ιώσιπος ήταν πιστός στην Ιουδαϊκή θρησκεία. Οι Ιουδαίοι δεν δέχτηκαν τον Ιησού ως μεσσία άρα και ο Ιώσιπος δεν τον δέχτηκε σαν πιστός των Ιουδαϊσμού.
    5) Δεν έγινε προσθήκη άλλα αλλαγή στο κείμενο του Ιώσιπου με αποτέλεσμα ο Ευσέβιος να θεωρεί δεδομένη την ΑΠΟΔΟΧΉ του Ιησού ως μεσσία και όχι την αναφορά του.
    6) Το ταλμούδ Τον αναφέρει σε περιστατικά όπου έγιναν 100 χρόνια πριν.
    *Ο Πιλάτος τον σταύρωσε γιατί αποκάλεσε τον Εαυτό του Βασιλιά των Ιουδαίων και άρα ήταν πολιτικό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητε φιλε πρεπει να μαθεις,αν δεν ξερεις βεβαια,οτι οι εβραιοι δεν δεχονται τον Χριστο ως μεσσια(η Θεο) κ οι μασονοι τον δεχονται ως διδασκαλο (κ σιγουρα οχι ως Θεο)...Εγω τον δεχομαι ως ΤΟΝ ΜΟΝΟ(ΤΡΙΑΔΙΚΟ) Κ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ...οποτε σιγουρα δεν ειμαι εβραιομασονος...παντος για την ιστορια θα σου πω(αν δεν ξερεις....)οτι πισω (και)απο το "ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟ" κρυβονται οι εβραιοι κ τα τσιρακια τους οι μασονοι...Κανε μια ερευνα κ για αυτο....
    http://www.youtube.com/watch?v=Ptpxv0swmQk&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=pW2rOjfqLTA
    http://www.pentapostagma.gr/2011/01/blog-post_7094.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. είναι χριστιανικότερο ο ποιμνιο να εβραιίζει παρά να ελληνίζει...ο Άρειος καταδικάστηκε ως αιρετικός γιατί ελλήνιζε.

    αλλά τι να λέμε τώρα....τα ευαγγελια γράφτηκαν 350 χρονιά μετά την υποτιθέμενη γέννηση του ναζωραίου, αν κάποιος υπήρξε αυτός είναι ο Απολλωνιος τον οποίο ο κωσταντινος τον έκοψε και έραψε στα μέτρα του τζέσουα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  33. Πόπλιος Λεντούλος (Publius Lentulus)

    Αναφορές στον Ιησού γίνονται σε επιστολή ενός Πόπλιου Λεντούλου (Publius Lentulus) που αναφέρεται σε μεταγενέστερα κείμενα ως Ρωμαίος στρατιωτικός διοικητής στην Ιερουσαλήμ. Η επιστολή αποτελεί αναφορά προς τη Γερουσία της Ρώμης και στον Τιβέριο που ήταν αυτοκράτωρ στα έτη 14-37 μ.Χ. και περιλαμβάνει φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του Ιησού, όπως το μέτριο ανάστημά του (statura procerus, mediocris et spectabilis), το χρώμα των μαλλιών του κ.ά.
    Η επιστολή αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά κατά το 13ο αιώνα στη Ρώμη ως ανακαλυφθείσα ανάμεσα σε διάφορα χειρόγραφα και φυσικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία. Ήδη το γεγονός ότι αναφέρονται στο κείμενό της χαρακτηρισμοί, όπως «προφήτης της αλήθειας», «υιός του θεού» και «Ιησούς Χριστός» δείχνουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι όροι προέρχονται από την ιουδαϊκή θρησκεία και δεν είχε λόγο να τους χρησιμοποιεί ένας Ρωμαίος αξιωματικός, η δε ονομασία Χριστός για τον Ιησού είναι ιστορικά μεταγενέστερη και δεν είναι δυνατόν να είχε χρησιμοποιηθεί σε ανύποπτο χρόνο. Η σύγχρονη «Καθολική Εγκυκλοπαίδεια» αναφέρει ότι Ρωμαίος διοικητής με τέτοιο όνομα δεν υπήρξε ποτέ στην Ιουδαία και δέχεται ότι η επιστολή αυτή είναι χαλκευμένη.

    Πέρα από αυτές τις (αμφιλεγόμενες) αναφορές, δεν υπάρχει κάποια ιστορική περιγραφή της ζωής του Ιησού. Ακόμα και η ημερομηνία γεννήσεώς του, δεν είναι γνωστή, παρότι ακριβώς αυτό το έτος γεννήσεως έχει καθοριστεί ως η αρχή της σύγχρονης χρονολογήσεως. Το έτος γεννήσεως του Ιησού εκτιμάται ότι βρίσκεται μεταξύ τού 4 και του 1 π.Χ. Η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γεννήσεως δεν έχει σχέση με τον Ιησού, αλλά ταυτίζεται με την ημέρα γεννήσεως προχριστιανικών θεϊκών μορφών (Μίθρας) και με ρωμαϊκές εορταστικές εκδηλώσεις. Στη χριστιανική Ρώμη καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως εορτή τής γεννήσεως το έτος 354, στην Κωνσταντινούπολη το 379 και στην Αντιόχεια το 388.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μην Πιστευετε και μην Παρασυρεστε απο τους εξουσιαστες του αιωνος τουτου...ερχεται ...και νυν γαρ εστι η ωρα ...που θα παρελθουν...

    Ανεγνωσα και για τον Δια και οτι ειναι ο ’ηλιος’ ...σε αλλη αναρτηση του ιστοτοπου...για τον σταυρο...δεν ειναι ετσι...

    Το οτι εχει παραποιειθει η ιστορια και εχει Εξαπατηθει η Ανθρωποτης ειναι γεγονος

    Αναγνωστε τον Ιωαννη τον Θεολογο ξανα και ξανα και ξανα...και την Αποκαλυψη του Ιωαννου..ξανα και ξανα...και ξανα....τα γεγονοτα δεν ειναι μακρια...ετι ολιγον τι και πολλα θα Αποκαλυφθουν...παρτε την Αποφαση να ειστε Σωστοι ΕλληνΟρθοδοξοι...

    Οστις βουλεται ας κοιταξει fotobolostoxotis.blogspot.com να μαθει ωρισμενες αληθειες
    και γιατι Ιησους Χριστος Νικα και Γιατι ο Τριαδικος Θεος, Πατηρ Υιος και Αγιον Πνευμα ειναι Ο Θεος της Συμπονοιας, των Αιτιων και Αιτιατιων αλλα και της Δικαιοσυνης

    Εν Αρχη Ην ο Λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΝΩ Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΑΛΑΧ ΚΑΙ Ο ΙΑΧΩΒΑΣ ΥΠΗΡΞΑΝ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΒΡΕ ΡΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ευχαριστούμε για τον χαρακτηρισμό

    Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι όπως αμφσβητούμε τον Χρστό έτσι αμφισβητούμε και τ άλλα θρησκεύατα αρεκί να τα διαβάσει κανείς...Αλλά πολλοί μεγάλη αναγνωστών ανέβασε στα δημοφιλέστερα το θέμα για την αμφβισβήτιση του Χριστού.
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/04/blog-post_3347.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/04/blog-post_6086.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/10/blog-post_3216.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/10/150_12.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/10/i.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/10/ii.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/07/blog-post_9290.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/07/baphomet.html
    http://aorata-gegonota.blogspot.com/2012/04/blog-post_1916.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. όταν οι άνθρωποι άρχισαν να δημιουργούν κοινωνίες, ένα πρόβλημα που είχαν, πρίν ακόμα αρχίσουν να δημιουργούν νόμους, ήταν πως θα αντιμετωπίσουν πως θα μετριάσουν τις κακόβουλες πράξεις (πως θα γίνει πρόληψη και καταστολή της κακόβουλης πράξης εν τη γενέση της) οπότε οι σοφοί εκείνης της εποχής δημιούργησαν τους θεούς και το φόβο του θεού για να περιορίσουν όσο δύναται τις κακόβουλες πράξεις στις πρώτες ας τις πούμε οργανωνένες κοινωνίες. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ (ΟΥΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ). Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις ιουδογεννεις θρησκείες είναι ότι έγιναν μέσο ελέγχου/πρόληψης/καταστολής όχι μόνο των κακόβουλων πράξεων αλλά όλων των πράξεων των ανθρώπων από τη γέννηση ως το θάνατο και ακόμα χειρότερα όχι μόνο των πράξεων αλλά και της σκέψης, της βούλησης, του έρωτα, της ελευθεριας επιλογής και όχι μόνο. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ, ''εδιζησάμην εαυτόν'' και ''Ήθος δαίμων ανθρώπω'' Α! και μην πλακώνεστε (α! και μην αρχίσετε τις παπαριές για τη λέξη δαίμων = ΔΑΗ ΜΩΝ = αυτός που γνωρίζει καλύτερα. δαίμονες γνωστοί, συνειδηση, ήθος, έρωτας κ.α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΗΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ. 2012 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ" ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΝ Ο ΗΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απλώς επισιμονική ανάλυση της ιστορίας φαινεται, λογική. Ο Έλλην Λόγος

    ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΕΞΑΠΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα λάβετε τον μισθό σας γραικύλοι, μασόνοι, ανθέλληνες Εβραίοι που πολεμάτε με λύσσα Τον Ιησού Χριστό και την ορθοδοξία... Οι Ελληνες έχουν το φως Του Χριστού εδω και 1900 χρόνια. Οι ΕΛληνες ειναι ο πρώτος λαός που δέχτηκε Τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, Οι ΕΛληνες μετέφεραν το φως Του ΧΡΙΣΤΟΥ σε όλο τον κόσμο, Οι Ελληνες εδωσαν το αίμα τους και μαρτύρησαν για ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ και τώρα ως Ελληνες καλούμαστε να δώσουμε ομολογία πίστεως ενάντια στον Αντίχριστο και τα τσιράκια του. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΗΓΓΙΚΕΝ ΓΑΡ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. IC.XC.NIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.... http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/diogmoi.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

      Διαγραφή
  42. μονον Ο Αμήν Ο Ναζωραίος υπάρχει οι σημερινοι χριστιανοί λατρευουν τον ιαπετό των μασωνων, κρονιων και ερεβαίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΔΩ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΖΕ.. ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!! ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. KAI ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.. DIVIDE AND CONQUER. ΔΙΑΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... ΕΤΣΙ.. ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!!!!!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ=ΑΝΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ. ΕΛΛΗΝΟΘΡΗΣΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ.
    ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ.ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΣΦΑΖΕΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΗ; ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΓΕ Σ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΕΡΟΝΤΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΩΒΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ; ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χεστε τα αυτα ρε παιδια. Για μενα ο Θεος ειναι αγαπη και τιποτα αλλο. Γι'αυτο και πιστευω οσο δε παει σ'αυτον, γιατι πιστευω στην Αγαπη, την αληθινη αγαπη που σπανια βρισκεις, την καθαρη και ανιδιοτελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άπιστοι μετανοήστε!
    Ο υιός του θεού, σταυρώθηκε απάνω σε μια σανίδα
    με το σώβρακο, για να σωθείτε!
    A ρε κακούργα κενωνία!
    Τζάμπα η ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σας ενοχλεί κάτι στην ύπαρξη του Ιησού?Ποιο είναι το πρόβλημα σας?Τι κήρυξε ο Ιησούς?Την Αγάπη.Σας ενοχλεί κάτι σε αυτό?Δεν αντέχω να ακούω άλλο ,ότι έχει χυθεί αίμα στο όνομα της θρησκείας,ότι καποιοι βγάζουν λεφτά από αυτο,ότι υπάρχουν ανωμαλοι και προβληματικοι στις εκκλησίες και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα........Δεν με νοιάζει τι εγκλήματα και τι λάθη έχουν γίνει.Η πίστη μου προς τον Θεο ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.Δεν χρειάζεται να ασπαστώ κανένα δόγμα και κανέναν κήρυκα ή παππά.Είναι πολύ απλο το πράγμα.Παίρνεις μια Καινή Διαθήκη και την διαβάζεις.Αυτο ειναι.Και μετά αγωνίζεσαι, αν μπορείς να τα δεχτείς αυτά που γράφει και να τα δοκιμάσεις.
    Ένα σωρό λόγια ανούσια και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.Το μονο επιχειρημα που επαναλαμβανεται εδω απο τους άθεους ειναι η συνεχης ιστορική αναφορά των ατελειων και αδυναμιων της ανθρώπινης φύσης μεσα απο τον δίαυλο της θρησκείας.Ομως Αυτός που Πρώτος κατέκρινε τους υποκριτες θρησκευόμενους ήταν ο Χριστός.Για καμμιά άλλη κατηγορια ανθρώπων δεν σταθηκε ο Λογος Του ,τόσο επικριτικός και οξύς οσο για τους Φαρισαίους.Έλεος πια !!!!Κοροιδευόμαστε εδω?Ξεχάσατε ότι γκρεμισε τα τραπέζια αυτων που πουλούσαν πράγματα εξω απο τον ναό?Ξεχασατε τα Ουαι υμιν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριται?Τα εχετε ξεχάσει ή δεν τα έχετε διαβάσει ή εκ του πονηρού δεν τα αναφέρετε γιατι δεν σας συμφέρει?Μελετηστε απροκατάληπτα τα Ευάγγελια και μετα ελάτε να κρίνετε και έλατε να μας πείτε .
    Και ξαναλέω αν καποιος τα "κονομαει" η "χειραγωγει" η κτλπ μεσω της θρησκείας αυτό δεν ακυρώνει τον Χριστο ουτε τον λόγο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω εχω διαβασει ολοκληρη την αγια γραφη!
      πρωτον ο θεος των χριστιανων ειναι ο ΓΙΑΧΒΕ ΣΑΒΑΩΘ
      δευτερον το ονομα Ιησους η τζεσουα στα εβραικα σημαινει ο γιαχβε σωζει!
      τριτον ο χριστος δεν γινεται να γκρεμισε τα τραπεζια εξω απο τον ναο γιατι υπηρχαν και καμια 200αρια φυλακες του ναου εκει περα διαβασε και ψαξτο!
      τεταρτον ο κοσμας ο αιτωλος ειπε δεν ειστε Ελληνες ειστε Χριστιανοι!
      πεμπτον παλαια διαθηκη ειναι η ιστορια των εβραιων
      εκτο το ονομα της παναγια ειναι μαριαμ
      και ενα σωρο αλλα αν θες παραπανω συζητηση ειμαι εδω να κανουμε διαλογο

      Διαγραφή
    2. Στέφανος , πρώην χριστιανός ....23 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:21 π.μ.

      Το πρόβλημα δεν είναι ο Χριστός. Είναι οι χούλιγκαν του. Στην τελική όποιος μίλησε για παγκόσμια ειρήνη και αγάπη τον εκτελούμε. Χριστός , Γκάντι , Λένον , δεν έχει σημασία , αν πεις να ζήσουμε όλοι αγαπημένοι μπάμ και κάτω ....

      Όταν καις βιβλία και αν σε αφήσουν ελεύθερο και ανθρώπους , δεν είσαι καλά . Πλανάσαι οικτρά αν νομίζεις πως αν ποτέ υπάρξει σχέση κράτους - θρησκείας όπως στα ισλαμικά κράτη πως δεν θα καίνε πάλι κόσμο στην πυρά. Το πρόβλημα είναι πως τα ανθρωπάκια που πιστεύουν σε θεό, συμπεριφέρονται σαν να έχουν μπάρμπα τον αρχηγό της μαφίας.

      Όπως οποιοδήποτε ψέμα , χρειάζεται πολύ δουλειά . Πρέπει να πηγαίνεις εκκλησία , να βλέπεις πως και οι άλλοι κάνουν το ίδιο , πρέπει να προσεύχεσαι , ώστε να μην ξεχάσεις τον υπερφυσικό νταβατζή , που σε βλέπει όλη τη μέρα , και θα σε κάψει για μια αιωνιότητα στα καζάνια της κόλασης , αν δεν κάνεις αυτό που λέει . Αλλά σε αγαπάει ....

      Η σχέση των χριστιανών με τον θεό τους δεν είναι αγάπη , είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης ....

      Παρόλα αυτά , ο Χριστός δεν είναι κακό πρότυπο . Και δεν με νοιάζει η υπερφυσικότητα του , όποιος λέει πως είμαστε όλοι ίσοι , όποιος λέει αγαπάτε αλλήλους , είναι ο ήρωας μου. Το πρόβλημα είναι πως περιμένουμε από τους άλλους να δηλώσουν χριστιανοί , όχι να φέρονται ως χριστιανοί .....

      Διαγραφή
  49. ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ !! ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ . ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ. 1.500.000 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. MIA ZΩΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ.ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΓΟΜΑΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ. Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΤΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΟΧΙ ? ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΕΚΕΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ? ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΖΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ? ΠΡΙΝ 2013 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ? ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.1986 ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ !! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ.Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ !!! ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΓΝΩΣΕΩΝ.ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ.ΑΚΟΜΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ! ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!!!
      ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ????

      Διαγραφή
    2. Στέφανος , πρώην χριστιανός ....25 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:14 π.μ.

      Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω πως θεωρείται αγένεια να γράφετε με κεφαλαία στο Internet , καθώς όταν εφευρέθηκε το chat (συνομιλία μέσω κειμένου), θεωρήθηκε πως τα κεφαλαία ισοδυναμούν με ύψωση της φωνής .

      Το πρόβλημα είναι πως οι θεοί χρησιμοποιούνται άλλοτε σαν άλλοθι , και άλλοτε ως πασπαρτού . Είναι καιρός να πάρουμε την ευθύνη της ύπαρξης μας στα χέρια μας. Ας παραδεχτούμε πως ακόμα και αν γνωρίζουμε πολλά , δεν ξέρουμε από που προερχόμαστε. Είναι πιο θαρραλέο και εποικοδομητικό , από το ψέμα των θεών. Γιατί και ο θεός δεν εξηγεί τίποτα. Ποιος έφτιαξε τον θεό ? Αν προϋπήρχε γιατί να μην κόψουμε τον μεσάζοντα και να πούμε πως το σύμπαν προϋπήρχε ?

      Αν κάποιος μελετήσει την ιστορία , η μεγαλύτερη μάστιγα στην ανθρωπότητα ήταν η θρησκεία. Η ανθρωπότητα είναι 1500 χρόνια πίσω λόγω της αδυναμίας της θρησκείας να συμβιβαστεί με την επιστήμη . Ανυπολόγιστη η γνώση που χάθηκε στην πυρά της υποτιθέμενης αίρεσης , τρομερό το τίμημα αν υπολογίσει κανείς τους επιστήμονες που κάηκαν ως μάγοι . Από την Υπατία της Αλεξάνδρειας , ως των Τζορντάνο Μπρούνο , που κάηκε επειδή τόλμησε να πει πως υπάρχουν αμέτρητοι ήλιοι στο σύμπαν.

      Αυτό που μπορεί να καταστραφεί από την αλήθεια , πρέπει να καταστραφεί. Η θρησκεία μόνο διχόνοια , πόλεμο και μιζέρια έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα. Θα είμαστε καλύτεροι χωρίς αυτήν.

      Διαγραφή
    3. Πιστευω οτι η θρησκεια ειναι μια μορφη εξουσιας που, οπως ολες οι εξουσιες , θελει να καθυποταξει το ατομο. Πως;;;; Καλλιεργωντας την ''αγνοια'' και ''πουλώντας ελπιδα και φοβο''.Κατα τα αλλα συμφωνω με τα παραπανω .Και κατι αλλο . ΔΕΝ ειναι μεσα στη φυση του ανθρωπου το ''αγαπατε αλληλους''', και τουτο διοτι τα συναισθηματα ΔΕΝ μπορουμε να τα ελέγξουμε. Αυτο που μπορουμε να ελεγξουμε ειναι η προς τα εξω εκδηλωση των συναισθηματων μας. Γιαυτο νομιζω οτι πρεπει να επιδιώκουμε το εφικτό που ειναι το ''βοηθάτε αλλήλους'', το οποιο δεν ειναι προς τα εξω συναισθημα αλλα συμπεριφορα. Ειναι αυτο που οι Αρχαιοι Ελληνες ονομαζαν ΕΛΕΟ (ο) και που το πρωτοσυνανταμε στον Ομηρο οταν ο Πριαμος πηγαινει στην σκηνη του Αχιλλεα και του ζηταει Ελεο , (να αντηληφθεις δηλ. το προβλημα του αλλου και να τον βοηθησεις, χωρις να ειναι απαραιτητο να τον αγαπας) προκειμενου ο δευτερος να του δώσει το πτωμα του Εκτορα ,προς ενταφιασμό.

      Διαγραφή
  51. Η ΜΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ 2013 Μ.Χ ΤΥΧΑΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτε καθιερωθηκε το μηδεν και απο ποιους?
      γιατι νομιζω οτι εχεται την εντυπωση οτι γεννηθηκε ο ιησους και ξαφνικα ολα εγιναν μαγικα!

      Διαγραφή
  52. ΙΗΣΟΥΣ=ΣΩΤΗΡ ΜΕΣΙΑΣ=ΧΡΙΣΤΟΣ,ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στέφανος , πρώην χριστιανός ....22 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:35 μ.μ.

    Αν ποτέ κατανοήσετε ότι πιστεύετε επειδή , γεννηθήκατε εδώ , και πως αν είχατε γεννηθεί στο Πακιστάν κατά πάσα πιθανότητα θα είσαστε μουσουλμάνοι , τότε θα κατανοήσετε και γιατί ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι παραμυθάκι για αυτούς που φοβούνται το άγνωστο . Παραμυθάκι για αυτούς που δεν τολμούν να παραδεχτούν πως δεν γνωρίζουμε . Ακόμα . Σας κλέβουν την ζωή εδώ , με αντάλλαγμα ζωή μετά θάνατο. Γιατί τίποτα δεν πουλάει καλύτερα από την υποτιθέμενη αθανασία . Πες σε ένα μωρό πως ο αόρατος μάγος στον ουρανό τον αγαπάει και τον προσέχει (άσχετα που αν δεν τον αγαπάς και συ θα σε κάψει στην κόλαση για πάντα) , θα σε πιστέψει. Πέστο σε έναν ενήλικα μορφωμένο και θα γελάσει στα μούτρα σου . Γι αυτό είναι σημαντικό να πέφτει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά . Και απαράδεκτο . Γιατί ΑΝ ήταν αλήθεια , δεν θα χρειαζόταν η πλύση εγκεφάλου , ποια αλήθεια χρειάζεται να την σφυροκοπήσεις στο παιδικό μυαλό ? Σκέφτεστε πως από γονιό σε παιδί , από γενιά σε γενιά περνιέται η παράδοση της θρησκείας , αλλά συλλογιστήκατε ποτέ πως ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβώς κάνουν όλοι οι γονείς σε όλες τις θρησκείες ?

    Πείτε με άθεο αν θέλετε , είμαι περήφανος για τον τίτλο . Είμαι καλός στην ζωή μου ΧΩΡΙΣ να χρειάζομαι αιώνια ανταμοιβή , βοηθάω τον συνάνθρωπο μου όπου μπορώ , απλά γιατί είναι το καλύτερο για όλους . Δεν μισώ κανέναν , προσπαθώ να μπω στην θέση του άλλου πριν κρίνω , πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι , χωρίς εξαιρέσεις , και κρίνονται από τις πράξεις τους και μόνο .

    Ποια αλήθεια χρειάζεται πίστη ? Καμία. Δεν είναι τυχαίο το πίστευε και μη ερεύνα . Γιατί αν ερευνήσεις , ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διαβάσεις τις γραφές , καταλήγεις άθεος . Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα , διαβάστε , μελετήστε πραγματικά τις γραφές . Δεν είναι τυχαίο πως η 2η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων μετά τους χριστιανούς είναι οι άθεοι . Η μόρφωση είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στους σαλτιμπάγκους που προσπαθούν να πουλήσουν αθανασία . Και αν αμφιβάλλετε , διαβάστε . Δεν θα σας πω τι , ότι διαβάσετε είναι καλό .

    Ο θεός της παλαιάς διαθήκης είναι μισογύνης , εγωιστής , υποστηρίζει την σκλαβιά , τον ρατσισμό , πράγματα απαράδεκτα την σύγχρονη εποχή , ξέρετε γιατί ? ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΡΟΣ ΓΙΔΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ::::ΙΗΣΟΥΣ ΡΙΖΑ ΛΕΞΗΣ ΙΗΣΩΝ ΙΑΣΩΝ ΙΑΣΗ-Σ ,ΧΡΙΣΤΟΣ =Ο ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ:ΠΑΤΗΡ =ΑΠΤΗΡ = ΔΙΑΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΝΑΖΩΟΓΩΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ''ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ'' ΟΠΟΥ ΜΕΤΟΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ,ΑΜΑΡΤΙΑ =-= ΑΣΤΟΧΙΑ (ΣΤΟΧΟΣ = ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΘΕΩΣΗ ) ,,,,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ=ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ (ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΑΜΑΙΚΗ ΠΤΩΣΗ )Ο ΤΡΩΓΩΝ ΜΟΥ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΙΝΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΝ ΕΜΟΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝ ΑΥΤΩ....(ΠΥΡ ΑΝΑΛΙΣΚΩΝ =ΘΕΙΑ- ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ )
    ΠΟΡΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΜΟΙΧΟΙ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ....!ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ...Η ΖΩΗ ΤΟΥΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ Η ΑΛΛΗ ΑΙΩΝΙΑ ....ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΝΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανος , πρώην χριστιανός ....24 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:54 μ.μ.

      Αν η ρίζα της λέξης σε κάνει να πιστεύεις, και δεν σε ενοχλεί ο κανιβαλισμός , καλή .... σωτηρία. Φοβού φυσικά είναι η λέξη κλειδί. Με τον φόβο σε ελέγχουν. Αμφισβητώ την λογική του αόρατου μάγου που μας έφτιαξε ελαττωματικούς , και μας κατηγορεί για αυτά τα ελαττώματα .

      Αν αυτή η ζωή είναι προσωρινή και σε περιμένει ο παράδεισος , γιατί φοράς ζώνη στο αυτοκίνητο , γιατί πας στον γιατρό ? Μήπως φωνάζεις για να πείσεις τον εαυτό σου ?

      Διαγραφή
    2. αγαπητε ανωνυμε.... τυχαιο? δεν νομιζω!
      η αγια γραφη ολη γραφτηκε πρωτα στα εβραικα!!! απο τον μωυση ξεκινησε.
      τα εβραικα ειναι κρυπτογραφημενα ελληνικα!
      ιησους ή οπως ανφερεται και στα εβραικα τζεσουα σημαινει ο ιαχβε σωζει!
      πες μου σε παρακαλω σε ποιον ιστορικο να ανατρεξω να διαβασω πληροφοριες για τον ιησου?
      διαβασε πρωτα τις γραφες τα αποκρυφα και μην εισαι τοσο χριστιανος και χρησιμοποιεις υβρις χωρις να μπορεις να κανεις διαλογο!

      Διαγραφή
    3. Είστε ολοι για δέσιμο,κανονικά όμως δεν πάτε καλά!!Τόσο πολύ έχετε τυφλωθεί απο τον ΘΕΟ ΣΑΣ ο λεγόμενος ΧΡΙΣΤΟΣ.ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΕΕΕΕΕΣ ΩΡΕΕΕΕΕΕ!!! Μόνο σε έλληνες θεούς πιστεύουμε.ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ!!!!!

      Διαγραφή
    4. Τραβα να σε δει κανενας γιατρος...

      Διαγραφή
  55. γεννηθηκε στα ναζαρα?
    ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι?τι σημενει?(ειναι ελληνικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΑΔΕΡΦΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ .
    ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟΔΩ
    ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ .ΚΑΙ ΝΑΙ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ .
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ
    ΑΣΥΝΑΡΗΤΗΣΙΕΣ
    ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΧΑ ΕΓΚΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. εσυ που γραφεις οτι δεν υπηρχε ο χριστος ευχομαι να σε φωτισει και να αλλαξεις ιδεες.δεν θα σε κρινω δεν θα σε βρισω δεν θα προσπαθησω να σου αποδειξω οτι προ- υπηρχε υπηρχε και θα υπαρχει στους αιωνες ΓΙΑΤΙ Αυτος ο Χριστος που εσυ συκοφαντεις μας διδασκει ολους εμας που τον αγαπαμε την αγαπη την αδελφοσυνη την ειρηνη με ολους τους ανθρωπους ακομα και αυτους που τον συκοφαντουν.δεν σε κρινω γιατι δεν ειμαι αξιος να σε κρινω εγω αλλα να ξερεις ΑΥΤΟΣ θα μας κρινει ολους.αλλα ειναι αποδεδειγμενο οτι κι αυτοι που τον μισουν οταν καποια στιγμη στη ζωη τους εχουν την αναγκη του Αυτον επικαλουνται για βοηθεια. ο χριστος να σε εχει παντα καλα κι ας μην πιστευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανος , πρώην χριστιανός ....3 Απριλίου 2013 στις 8:00 μ.μ.

      Το πιο ωραίο από όλα , είναι πως όλοι εσείς , δεν έχετε διαβάσει τις γραφές. Δεν έχετε ιδέα τι πρεσβεύει ο αόρατος σας μάγος . Αγάπη ? Τρίχες . Ποια αγάπη ? Την αγάπη του πίστεψε ή θα σε κάψω στον αιώνα τον άπαντα ? Έτσι αγαπάτε εσείς ? Την γυναίκα σας την εκβιάσατε ? Αγάπησε με ή θα σε σκοτώσω ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις κολογραφές να δείτε με τι έχετε να κάνετε . Ο θεός της παλαιάς διαθήκης υποστηρίζει την σκλαβιά , είναι σκληρός , μισογύνης , απάνθρωπος , αναφέρει πολλάκις πως δεν ήρθε για να φέρει την ειρήνη αλλά το σπαθί. Και δεν είναι έκπληξη , γιατί γράφτηκε από τους ανθρώπους της εποχής , που ήταν έτσι . Είμαστε προιόντα της πλύσης εγκεφάλου που φάγαμε από μικροί , και χρειάστηκε πολύ διάβασμα , πολύ σκέψη για να την ξεπεράσω. Ξέρετε τι κοινό έχουν όλες οι θρησκείες ? Όλες πιστεύουν πως ξέρουν την αλήθεια . Την απόλυτη αλήθεια .
      Και κάτι ακόμα . Για να συκοφαντήσεις κάποιον , πρέπει να υπάρχει . Ότι και να πεις κατά του Batman , δεν πρόκειται να θιχτεί , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . Δεν υπάρχει κανένας θεός ή δαίμονες και σατανάδες , δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό.
      Α , και αν η θρησκεία και ο φόβος είναι που σας κρατάνε και δεν σκοτώνετε τον διπλανό σας , σας λυπάμαι . Αν δεν μπορείτε μόνοι σας να καταλάβετε πως ο φόνος και η κλοπή είναι λάθος , τίποτα δεν έχει σημασία . Και λίγη στατιστική , για να καταλάβετε τι εννοώ . Αυτή τη στιγμή η 2η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων πίσω απο τον χριστιανισμό , είναι ο αθεισμός . Για να μην νομίζετε πως είμαστε λίγοι . Από όλους τους καταδικασθέντες για εγκλήματα και στην φυλακή αυτή τη στιγμή , μόνο το 2% είναι άθεοι.

      Κάνω καλό και βοηθάω όποιον μπορώ. Όπως και όπου μπορώ. Χωρίς να περιμένω αιώνια ανταμοιβή , γιατί είναι το σωστό . Είμαι επαγγελματίας και υποφέρω όπως όλοι με την κρίση , δεν είχα λεφτά καν για θέρμανση φέτος , και στα 2/3 των υπηρεσιών που προσφέρω δεν ζητάω χρήματα ή παίρνω πολύ λιγότερα από ότι αξίζει η δουλειά μου . Γιατί ? Γιατί είμαστε μια κοινωνία , αν δεν στηρίξει ο ένας τον άλλο τώρα που που χρειάζεται πότε θα το κάνουμε ? Γιατί υπάρχει ισχύς εν τη ενώσει , γιατί δεν αντέχω να βλέπω τους άλλους να υποφέρουν .

      Διαγραφή
  59. γραψε κι αλλες μπαρουφες για τον χριστο γιατι τα αφεντικα σου αυτοι οι δασκαλοι που σε μαθαινουν πως να συκοφαντεις και να παραπλανεις για να προςυλητησεις ψυχες εκει στις αιθουσες με τα ασπρομαυρα πλακακια και εκει στις κρυφες σεανς που επικαλειστε το σατανα σας δε θα σου δωσουν μπονους αμα δεν παραπλανησεις.πιστευε εσυ οτι θες και μη μας τσιτωνεις με ανακριβειες και βιντεακια με το καθε τυχαρπαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. σε οποια θρησκεια και αν πιστευετε, ειστε για το πουτσο._
    το οτι ο χριστιανισμος σας πηρε τα βασικα ανθρωπινα πιστευω και εφτιαξε ενα παραμυθι προς χειραγωγηση του πληθους, δεν μου λεει κατι, εκτος απο το οτι ηταν πανουργοι οι δημιουργοι του. ειδικοτερα οταν ο χριστιανισμος σας επιβληθηκε με σφαγες παγκοσμιας κλιμακας και ακομη ειδικοτερα οταν στις σταυροφοριες σας βαζατε μπροστα τα παιδακια...
    και μην μπερδευετε τους αρχαιους σας παρακαλω. ουτε τους καταλαβατε ποτε, ουτε μαλλον θα τους καταλαβετε. περνετε οτι σας βολευει και το εντασετε στη θρησκεια σας παλιοαπατεωνες -οτι κανατε και με τους ναους. καταστροφη και δομηση χριστιανικου με τα υλικα του πρωτου.
    τελος κυριοι αυτα. εξυπνησαμεν. γνωριζουμε. ετοιμαζομαστε. θα αναλαβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ξέχασε ο συγγραφέας να μας γράψει για τους διωγμούς του Νέρωνα και άλλων! Φαντάσματα κυνηγάγανε αυτοί; Έτσι γίνεται η ιστορική έρευνα; Αλλά το κυρίως θέμα είναι η νέα ηθική που ήλθε με τον Χριστιανισμό και η απελευθέρωση των δούλων που ακολούθησε. Σήμερα δε το ενοχλητικό περιεχόμενο γι' αυτούς που θέλουν την παγκοσμιοποίηση κ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9030.html

    Ποιος έκαψε την Ρώμη; Ο Νέρωνας ή ο Παύλος;

    και βέβαια οι δουλεία υποθετικά σταμάτησε 2000 έτη μετα τη σταυρωση...το πρώτο σύνταγμα που δεν προέβλεπε τη δουλεία ηταν αυτό της τροιζήνας του 1830 δλδ το ελληνικό. Και ουσιαστικά η δουλεία δεν καταργήθηκε ποτέ απλώς πέρασε σε μια φάση εμμισθης δουλείας όπως ήταν στην αρχαία αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ας επαναλάβω πάλι αυτά που έγραψα πριν για όσους δεν κατάλαβαν.Η πίστη στον Ιησού Χριστό και στην διδασκαλία του είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.Δεν χρειάζεστε μέντορες και ινστρούκτορες,(όπως ο εγκεφαλοπλυμένος φίλος απο την εταιρία "ΣΚΟΠΙΑ" που προσπαθεί να μας πει οτι αν δεν πούμε τον Θεό Γιαχβέ και βεβαια ακολούθως θα μας πει εμεις έχουμε την "αλήθεια" ,δεν σωνόμαστε!!!ΧΑΧΑ)Διαβάζεις την διδασκαλία και προσπαθείς να ακολουθήσεις.
    ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ για οσους δεν διαβάζουν τι γράφεται απλά μπαινουν και γράφουν οτι εχουν καρφωμενο στο κεφάλι τους.Το ότι κυκλοφορούν αΝΏΜΑΛΟΙ ,ψυχοπαθείς,εμποροι ,μεντορες κτλπ που εκμεταλλευονται την πίστη του κόσμου ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ Σ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.Μην αρχισετε πάλι να μου λετε για τις σταυροφοριες κτλπ.,επειδη βρεθηκαν καποια λαμογια χωρις συνειδηση και εκμεταλλευτηκαν την πιστη του κοσμακη ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    Προσωπικα πιστευω στον Χριστο και στην διαδασκαλια Του,προσπαθω να ακολουθησω αλλα τις περισσοτερες φορές μην πω την συντριπτική πλειοψηφία αποτυγχάνω.
    Δεν πορώ να καταλάβω γιατι ο άλλος γραφει για το ποιος εκαψε την ρωμη και ο αλλος γραφει για την αρχαια ελλαδα και οτι να'ναι......
    Η πίστη ειναι αξίωμα ,ή τη δέχεσαι ή όχι,παρε μια καινη διαθηκη ,μελετησε την ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΑ ΟΜΩΣ,οχι επειδη μιλαει για τον Χριστο την εξοβελιζω,και αν ηταν ο Αλχημιστης θα τον εκθειαζα,ελεος πια.
    Διαβασε τι κηρυξε ο Χριστος και αν σου κανει αΚΟλουθα,δεν χρειαζεσαι ουτε μεντορες ουτε κηρυκες ουτε τυφλοσουρτι.
    Και για να ειμαι πιο ξεκαθαρος σε αυτο που λέω,μου είναι αδυνατο να πιστεψω ότι ο Θεός θα κρίνει τον καθένα με βαση την ταμπελα της εκκλησιας του.Τι ησουν εσυ?Ευαγγελικός?Πέρνα μέσα
    Εσυ?καθολικός?δεν περνας
    Ελεος!!!!Πεταξτε τα όλα και διαβαστε τα Ευαγγέλια,θα διαπιστωσετε οτι τα περισσοτερα θαυματα ο Χριστός τα εκανε σε αλλοθρησκους και μη Εβραίους ,και τα πιο σκληρα λογια τα ειπε στο ιερατειο της φυλης του και της θρησκειας που γεννηθηκε.Δεν απλωσε χερι ποτε παρα μονο εριξε τα τραπεζια αυτων που εμπορευοντουσαν την πιστη του κοσμου.Ειπε για τους Φαρισαιους τα χειροτερα που υπηρχαν.
    Αντιλαμβάνονται οι αγνωστικιστες και αθεοι που γράφουν εδω ,οτι αυτα για τα οποια κατηγορουν τις εκκλησιες και τα εγκληματα που εχει κανει ο κληρος και το ιερατειο κατα την διαρκεια ΤΩΝ αιώνων ,Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ?
    ΕΛΕΟΣ!!! Διαβαστε τα ευαγγελια,μιλατε ολοι με αγνοια τεραστια για το τι κηρυξε ο Ιησους


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΕΣΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ! ΑΡΑΓΕ Ο ΑΠ ΠΕΤΡΟΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΥΓΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ? Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΈΣΑΣ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολυβιος 203πχ. 120πχ. Στην Ελλαδα επικρατη α-παιδεια α-θρησκεια και ολιγανθρωπια. Και οπως ελεγε ο Κων/νος Παπαρρηγοπουλος 1815-1891 και πατερας της ελληνικης ιστοριογραφιας το ελληνικο εθνος διεσωθη δια της μετα του χριστιανισμου συμμαχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ;;; Ο ΖΕΥΣ ΤΩΝ 10 ΠΙΣΤΩΝ;;; --ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ Η ΑΔΙΚΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙΣ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ Η ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΙΣΛΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ἄγαπητὲ ἀρθρογράφε, δὲν γνωρίζω ἂν ἔχει πέσει στὴν ἀντίληψή σου ὅτι τὸ βίντεο ἔχει ἀφαιρεθεῖ ἀπὸ τὸ δίκαιο καὶ δημοκρατικό YouTube.
    Θὰ ἐκτιμούσαμε ἰδιεταίρως ἐὰν μποροῦσες νὰ ἰχνηλατίσῃς καὶ πάλι τὸ βίντεο καὶ νὰ μᾶς προσφέρῃς ἕνα νέο σύνδεσμο γιὰ νὰ τὸ δοῦμε.

    Εὐχαριστῶ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αποκαταστάθηκε ευχαριστούμε για την επισήμανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. terru kotsovolos ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΤΟΝ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΤΕ...ΑΑΑΑΑΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΗΘΗΚΕ;;; ΠΕΘΑΝΕ;; ΒΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΑΠΩΣ ΕΙΠΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100. ΕΓΩ ΔΙΔΑΣΚΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΠΑΤΕ ΘΕΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Παρακαλώ στους σχολιαστές για λίγη προσοχή, ευγένια, ορθογραφία και ορθή χρήση της δημοτικής ελληνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δεν ξέρω αν υπήρξε ή όχι ο Σωκράτης, ο Απόλλωνας, ο Χριστός και η Παναγία. Η ιστορία είναι πολύ παλιά και πολλά πράγματα είναι διαστρεβλωμένα, ψεύτικα και μυθοπλασίες. Επιστημονικά όσο πιθανή είναι η πραγματική ύπαρξη των φυσικών προσώπων, άλλο τόσο απίθανη είναι.

    Είναι πολύ κακό να δογματίζετε κάποιος είτε από την μία είτε από την άλλη μεριά. Είμαστε πολύ μικρή για να ξέρουμε τόση ιστορία και που είναι απίθανο να τεκμηριωθεί. Μόνο με μια χρονομηχανή, ή με τον θάνατο θα μάθουμε την αλήθεια.

    Καλό είναι να ψάχνεις και να ερευνάς, όχι να παπαγαλίζεις. Τα αρχαία κείμενα, όσα διασώθηκαν, είναι σε βιβλιοθήκες που δεν έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτές και ότι ξέρουμε είναι από ότι μας θέλουν να μας δώσουν. Οπότε μην μου το παίζεται επιστήμονες, αφού δεν έχετε καμία πρόσβαση στις γνήσιες πηγές.

    Και επειδή έχουμε μπουχτίσει από παντογνώστες και είναι πολύ δύσκολο να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και να δούμε ο καθένας από πού κρατάει η σκούφια του και πια συμφέροντα προσπαθεί να προωθήσει και να εξυπηρετήσει. Σας παραθέτω κάποια ερωτήματα του τώρα, που μπορείτε να επαληθεύσετε το αξιοπερίεργο. Ως άνθρωπος ανήκω στην θετική σκέψη, στο λογικό, στην απόδειξη, στην επανάληψη και στο πείραμα. Τρία πράγματα όμως ξέρω ότι δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και εσείς. (τα παραθέτω με οικονομική αύξουσα σειρά τα πειράματα, γιατί είναι και δύσκολες εποχές)

    1 ο Αγιασμός δεν χαλάει ποτέ (της καθολικής ορθόδοξου πίστης) έχω κρατημένο σε κοινό πλαστικό μπουκαλάκι φυλαγμένο πάνω από 15 χρόνια. Επίσης δοκίμασα έκανα και ο ίδιος με φωτογραφικά την ίδια διαδικασία και μου βρώμισε. Επίσης πήρα και αγιασμό από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που μου βρώμισε επίσης.

    2 το Άγιο Φως δεν καίει. (κοστίζει ένα ταξίδι στα Ιεροσόλυμα αλλά αξίζει μόνο γι’ αυτό). Ως μηχανικός δεν έχω βρει καμία άλλη φλόγα που να το κάνει αυτό.

    3 Από την Θεία Κοινωνία δεν κόλλησε κανείς τίποτα. Δεν δίναμε οικονομικά να παίρνω δείγμα από κάθε έναν που κοινωνάει και να την εξετάσω μικροβιολογικά. Αλλά επειδή με προβλημάτισε πολύ αυτό. Στο Τέλος της εκκλησίας ο παπάς πίνει ότι περισσεύει και όλοι χαίρουν άκρας υγείας, δεν έχουν ούτε άφθες, ούτε σύφιλη, ούτε AIDS, ούτε ηπατίτιδα που να μην την είχαν πριν και να την κόλλησαν μετά αφότου ήπιαν το περίσσεμα.

    Και καταλήγω ότι η πίστη είναι πίστη και η λογική λογική, δεν έχουν κοινό πεδίο ορισμού. Είναι προσηλυτιστικό να παίρνεις το μπαϊράκι και να προσπαθείς να ξυπνήσεις-κοιμήσεις τον κόσμο είτε από την μία είτε από την άλλη.

    Επίσης για το ποιος είναι Έλληνας άστο μην ξύνεις πληγές. Και το κάθε απόφθεγμα κάποιου δεν φέρει την αλήθεια γιατί δεν είναι δόγμα ούτε πιστεύουμε σε αυτά. Πρέπει να προσπαθείς να καταλάβεις το πώς το είπε και τι σημαίνει η κάθε λέξη και όχι να το πετάς έτσι για να εξυπηρετήσεις τους όποιους σκοπούς σου. Γιατί αν θεωρείσαι Έλληνας επειδή γεννήθηκες στον χώρο της Ελλάδας ( ή των συνθηκών για να ονομαστείς) τότε είσαι απλά έλληνας.
    -Έλληνας με την αρχαία ερμηνεία του όρου που φέρει μια πνευματική κατάσταση, και όχι με την Ρωμαϊκή που υποδήλωνε των ειδωλολατρισμό.
    -έλληνας όπως ο νεοέλληνας του Πανούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέφανος , πρώην χριστιανός5 Μαΐου 2014 στις 12:46 μ.μ.

      Cognitive dissonance. Η προκατάληψη στην πληροφορία. Είναι αστείο και ειρωνικό τουλάχιστον το

      "Ως άνθρωπος ανήκω στην θετική σκέψη, στο λογικό, στην απόδειξη, στην επανάληψη και στο πείραμα."

      Και από την άλλη να παραθέτεις χωρίς ίχνος απόδειξης 3 μπαρούφες. Υπάρχει αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον αποδείξει σε ελεγχόμενες συνθήκες ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ υπερφυσικό. Σου συνιστώ να πας να τα πάρεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα ταξιδάκι όπως λες. http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html

      Άντε τυχερέ , τα κονόμησες :D

      Διαγραφή
  72. και εγω με τη σειρα μου εχω να προσθέσω τα λογια του Χριστού :" μακαριοι οσοι δεν είδαν αλλα
    πίστεψαν " ισως γιατι ηξερε οτι φευγοντας απο αυτό τον κόσμο δεν θα αφηνε πισω του τρανταχτα
    τεκμηρια της υπαρξεως Του οπως ο Διας ας πουμε που εχει αποδειχτει με μαρτυρίες οτι υπηρξε, τον εχουν παρει πρεφα πολλοί ορειβάτες στον όλυμπο.. Και δεν καταλαβα από ποτε ο Χριστος εγινε εκβιαστης; Ο ίδιος είπε Εγω είμαι η Οδος η Αληθεια και η Ζωη Αμα δεν θες να ζησεις δικό σου το
    προβλημα δεν ζεις οπως αν δεν πεινας και δεν τρως πας στα θυμαρακια δεν τραβαει κανεναν με το ζορι
    να παει κοντα του και να νιωσει την αγαπη του. Δηλαδη αν ενα παιδι σηκωθει και εγκαταλειψει τους
    γονεις του χωρις λόγο είναι οι γονεις του εκβιαστες; τι κομπλεξιλα έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Στό όνομα τού Δία δέν σφάχτηκε κανένας,στό όνομα τού Χριστού έγιναν γενοκτονίες.Καί οι πρώτοι πού κυνηγήθηκαν ανηλεώς ήταν οι Έλληνες.Γιατί;Γιατί γιά νά μπορέσει νά εδραιωθεί ο Χριστιανισμός έπρεπε νά εξαλειφθεί η λογική.Καί ο Ελληνικός πολιτισμός είχε τήν λογική καί τήν έρευνα ως βάση.Γι αυτό καί έκλεισαν οι Ακαδημίες,έκλεισαν οι φιλοσοφικές σχολές και η επιστήμη η έρευνα καί η ελεύθερη σκέψη ποινικοποιήθηκαν.Τώρα άν κάποιοι θεωρούν ότι είναι μακάριοι επειδή δέν είδαν καί πίστεψαν ας κοιμηθούν τόν ύπνο τού δικαίου καί ας αφήσουν τούς υπόλοιπους νά ερευνούν γιά τήν αλήθεια.Ευτυχώς έχουν μείνει αρκετοί Έλληνες στήν χώρα τών Ρωμιών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ποιά είναι η συμπαντική ανάγκη, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2000 χρόνια πριν)που αναγκάζει ολόκληρο θεό να στείλει στη γη το παιδί του; Γιατί κάτι σημαντικό θα έπερεπε να υπήρχε. Για τί ας πούμε δεν τον έστειλε πριν 7000 χρόνια ή πριν 130 ή σήμερα το πρωί ή αύριο το μεσημέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Χαμός!!!!!!!!! Βαρέθηκα να διαβάζω απόψεις (δεν άντεξα όλες) φανατικών, κυρίως αγράμματων και απαίδευτων αναγνωστών, χωρίς καμμία τεκμηρίωση στα γραφόμενα. Ολοι μας διδαχτήκαμε τα ίδια και μεγαλώσαμε σε παρόμοιες συνθήκες, γιατί έτσι έπρεπε και έτσι βολεύει κάποιους. Η λύση ειναι απλή: ΜΕΛΕΤΑΣ τα πάντα (όχι μόνο αυτά που μονόπλευρα σου έμαθαν) και με οδηγό το ένστικτό σου θα δεις την αλήθεια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ακομα ενα τρολαρισμα κατηγορια κοτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. 1.Πίστευε και μη, ερεύνα!

    2.Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!

    3.Η ταπετσαρία του μπλογκ σου με τους διαβόλους δείχνουν το γιατί σε έπιασε η ψύχωση και γράφεις αυτές τις αστειότητες. Εκτός αυτού δείχνουν και τι πρεσβεύεις.

    Καλή φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΝΤΙΛΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2013 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το άρθρο είναι απόλυτα σωστό! Μπορείτε να φωνάζετε όσο θέλετε, δεν θα αλλάζει τίποτα. Αποδείξτε πως το άρθρο κάνει λάθος! Μπορείτε; Δεν μπορείτε. Δεν έχετε στοιχεία. Το μόνο που αποδεικνύεται είναι η έλλειψη στοιχείων! Δεν ξέρω ποιον θα δείτε όταν πεθάνετε, σίγουρα όμως δεν θα δείτε τον Ιησού. Είστε γεμάτοι προκαταλήψεις και η Ανοησία και ο Φανατισμός σας (μαζί πάνε αυτά) δεν έχει όρια. Αυτές οι δυο κουβέντες που "είπε" ο Ιησούς και κράτησαν τόσα χρόνια τα είπαν πριν από αυτόν οι 7 Σοφοί της Ελλάδας, όπως και τις υπόλοιπες εντολές. Βρίσκονται στα λεγόμενα Δελφικά Παραγγέλματα, μόνο που αυτά δεν είναι μόνο 10, είναι πολύ πιο πλούσια, αλλά προφανώς δεν μπορούσαν να τα θυμούνται όλα. Επίσης δεν ήταν εντολές, αλλά είχαν συμβουλευτικό χαρακτήρα (ελπίζω να καταλαβαίνετε την διαφορά). Έλληνες χριστιανοί έχετε παραπλανηθεί. Όλα όσα πιστεύετε είναι ανύπαρκτα. Ο χριστιανισμός είναι ένα παζλ από τις θρησκείες της Μεσογείου, που στα χέρια των Εβραίων έγιναν όπλο. Βλέπετε, είχαν όλα τα προσόντα για να επιβάλουν αυτό που ήθελαν. Και πονηριά και βιαιότητα. Οι πρόγονοί σας εξαναγκάστηκαν να αλλαξοπιστήσουν, για να γλιτώσουν τον αποκεφαλισμό και την δήμευση της περιουσίας τους. Κοινώς, για να επιβιώσουν. Αντί λοιπόν να την "πέφτετε" ομαδικά (αν και μπορεί όλοι οι ανώνυμοι να είναι το ίδιο πρόσωπο) σε σελίδες που τολμάνε και λένε τα πράγματα με το όνομά τους με την αγάπη στα χείλη σας, ανοίξτε κανένα βιβλίο της προκοπής (όχι τα "ιερά βιβλία") μήπως και βρείτε την αλήθεια. Όχι, δεν είναι αιρετικά, είναι Ιστορικά. Βέβαια πολλές φορές οι "ιερείς" καταδίκασαν την φιλοσοφία, την άλγεβρα, την γεωμετρία, την μόρφωση γενικά (δεν τους βόλευε), τα σύκα, τα μήλα, το φίδι, την γυναίκα, το σεξ, τους Έλληνες κλπ κλπ αλλά με την Ιστορία δεν τα πήγαν και τόσο καλά, παρόλες τις προσπάθειες να την παραποιήσουν. Δεν μπορώ να σας διδάξω κάτι, ιδιαίτερα στα σχόλια μιας σελδίας, προσπαθώ όμως να σας κάνω να σκεφθείτε. Μην φοβάστε! Θα ενοχληθείτε, αλλά στο τέλος, πνευματικά θα νοιώσετε Ελεύθεροι. Καλή Λευτεριά Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τραγελαφος η νεοταξιτικη προσπαθεια σας να αποδομησετε τον Χριστιανισμο προς τερψην των ιουδαιοσιωνιστων που κοσμουν τις μασονικες τελετες τους με πληθος παγανιστικου περιεχομενου.
      Για να μην γραψω πολλα θα ξεκινησω με το οτι τα τεκμηριωμενα ντοκουμεντα σας ειναι απλα εικασιες, υποθεσεις και φυσικα μισες αληθειες. Αυτος εγραψε εκεινο αλλα σιγουρα ειναι ψεμμα, ο αλλος εγραψε το δευτερο αλλα δεν ξερουμε αν υπηρχε ο ιδιος, ο τριτος εγραψε κατι αλλο αν ισχυε αυτο τοτε ο τεταρτος δεν θα γραφε το εκτο, αρα δεν ισχυει. Ο Παυλος λετε δεν αναφερει τον Ιησου το... "Ιησούν τον κύριον ημών εώρακα" σας λεει τιποτα???? Ιδου το χρονικο στην επιστολη προς κορινθιους

      1 Οὐκ εἰμὶ ἀπόστολος; Οὐκ εἰμὶ ἐλεύθερος; Οὐχὶ Ἰησοῦν Χριστὸν τὸν Κύριον ἡμῶν ἑώρακα; οὐ τὸ ἔργον μου ὑμεῖς ἐστε ἐν Κυρίῳ;

      Α προς κορινθιους

      24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν·

      Β προς κορινθιους Ε

      19 ὡς ὅτι Θεὸς ἦν ἐν Χριστῷ κόσμον καταλλάσσων ἑαυτῷ,

      Πράξ. 9:3-18

      3. Και καθώς πορευόταν, πλησίαζε στη Δαμασκό, και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό·
      4. και πέφτοντας κάτω στη γη, άκουσε μια φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;
      5. Και είπε: Ποιος είσαι, Κύριε; Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις·

      12 Εἰ ἄλλοι τῆς ἐξουσίας ὑμῶν μετέχουσιν, οὐ μᾶλλον ἡμεῖς; Ἀλλ᾿ οὐκ ἐχρησάμεθα τῇ ἐξουσίᾳ ταύτῃ, ἀλλὰ πάντα στέγομεν, ἵνα μὴ ἐγκοπήν τινα δῶμεν τῷ εὐαγγελίῳ τοῦ Χριστοῦ.

      18 Τίς οὖν μοί ἐστιν ὁ μισθός; Ἵνα εὐαγγελιζόμενος ἀδάπανον θήσω τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Χριστοῦ, εἰς τὸ μὴ καταχρήσασθαι τῇ ἐξουσίᾳ μου ἐν τῷ εὐαγγελίῳ.

      21 τοῖς ἀνόμοις ὡς ἄνομος, μὴ ὢν ἄνομος Θεῷ, ἀλλ᾿ ἔννομος Χριστῷ, ἵνα κερδήσω ἀνόμους·

      Ο Παυλος λοιπον Αφου αναφερει και μαλιστα εμφανεστατα ως Θεο τον Χριστο και οι επιστολες του ειναι λιγα μολις χρονια μετα τα γεγονοτα πως εσεις τιτλοφορειτε το ''Ο Ιησους δεν υπηρξε ποτε??''

      Ο Πλουταρχος ουτε τον Παυλο αναφερει αρα ουτε ο Παυλος υπηρξε.

      Οπου αναφερεται ο Ιησους αδιαψευστα ασχολειστε με το αν τελικα ηταν Θεος και κρινετε αυτο αλλα ταυτοχρονα αυτοδιαψευδεστε με τον τιτλο που βαλατε.

      Για να μην καθομαι να πολυλογω θα σας αναφερω μονο τα εξης.
      Οι δωδεκαθειστες ηταν αυτοι που κατεστρεψαν την Αρχαια Ελλαδα οταν συστρατευονταν με τους Ρωμαιους, οταν πολεμουσαν τον Πυρρο και οταν προσκυνουσαν ''οι απροσκυνητοι...'' τον Καισαρα. Οι Βυζαντινοι ειναι η αιτια που σημερα εσεις παινευεστε για τον Πλατωνα και τον καθε Πλατωνα γιατι χωρις αυτους ουτε που θα τον ξερατε, χωρις αυτους ουτε αναγεννηση θα υπηρχε ουτε διαφωτισμος καθοτι ειναι γνωστο πως αυτοι διεσωσαν, διδασκαν και μετεφεραν την αρχαια Ελληνικη γραμματεια και γνωση και μην μου πειτε για αραβες και νεφελιμ ετσι?

      Ο Γενναδιος σχολαριος αχρηστοι ερευνητες γραφει στην επιστολη του προς τον Λουκα νοταρα

      ''Αλλά συ γε ταληθή μένε φρονών και χάριν ειδώς τω Θεώ ανθ’ ων σε κεκόσμηκεν υπέρ πάντας τους νυν όντας Έλληνας''

      και λιγο πιο κατω αναφερεται στον ιδιο ως τον...
      ''βέλτιστο των νυν Ελλήνων απάντων''

      Σχολαριος προς αυτοκρατορα Τραπεζουντας Ιωαννη Δ

      ''κοσμεί τοιούτος ων το γένος άπαν Ελλήνων''

      Προς αδερφο Παλαιολογου Δεσποτη Θεοδωρο

      ''δεν ζημίωσε των συγγενών Ελλήνων ουδένα''

      Μην με κανετε να σας γραφω απο κει και περα για το ποσο Ελληνικη η οχι ηταν η Βυζαντινη αυτοκρατορια.
      Θα σας πω μονο τρια τελευταια
      1 Να πατε να πειτε στους οπλαρχηγους, τους μακεδονομαχους και τους ηρωες του 40 πως δεν ειναι Ελληνες

      2 Το οτι σημερα δεν αναφωνειτε ολοι σας αλλαχ ακμπαρ το χρωστατε σε Χριστιανους

      3 400 χρονια ισλαμικων σφαγων και εξισλαμισμου και οι τουρκοι μας κλασανε τ' αρχι δια γιατι οι Χριστιανοι κρατησαν την πιστη τους

      3 δυναστειες βυζαντινων και οι εθνικοι καναν τον σταυρο τους

      ΑΝΤΕ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΒΛΑΚΟΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ

      Διαγραφή
    2. Στέφανος , πρώην χριστιανός5 Μαΐου 2014 στις 12:53 μ.μ.

      Πόσα αποσπάσματα από το BATMAN να παραθέσω ώστε να θεωρηθεί απόδειξη πως ο BATMAN υπάρχει ?

      Άντε από δω αρνητές του υπέρτατου ήρωα, του καταπληκτικού BATMAN

      "2 Το οτι σημερα δεν αναφωνειτε ολοι σας αλλαχ ακμπαρ το χρωστατε σε Χριστιανους"

      Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Η εκκλησία ήταν ΚΑΤΑ της επανάστασης. Τάχθηκε, και πάντα τάσσεται , με το status quo. Το ότι σήμερα δεν αναφωνούμε αλλάχ ακμπάρ, το καταφέρανε οι πρόγονοι μας ,παρά την αντίθεση της επιχείρησης που λέγεται εκκλησία.

      Διαγραφή
  80. Ανάγκα και θεοί πείθονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ! ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Η ύστατη μάχη του κακού να αποδείξει την ανυπαρξία του, αναιρώντας τον Θεό τον Δημιουργό του...
    βάζοντας ηλίθιες ιδέες σε σκοτεινά μυαλά σαν και τα δικά σας...για να σκεπάζετε με ομίχλες βλακείας τα μυαλά των αφελών.
    Ομολογώ ότι έχεις/έχετε τα προσόντα να γίνετε οι μεγαλύτεροι άγιοι αν σταματήσετε τις βλακείες και ομολογήσετε τον ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΌ τώρα ...θα έχετε νικήσει κατά κράτος τον άνομο λούσιφερ...

    Σας εύχομαι ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΩΤΕΙΣΜΕΝΟΥΣ.. ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.. ΙΧΘΥΣ.. ΑΡΤΟΣ.. ΑΝΑΣΤΑΣΗ.. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ.. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΙΜΑΝΙ.. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΥΛΗ.. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΗΣ (407).. ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ 4ΚΟΛΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ Α.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ..

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ.. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ.. ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ; NAI.. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.. ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΙΣΤΗ.. ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ..ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.. ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΗΘΕΛΕ.. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕ ΘΕΙΚΟ ΕΡΓΟ.. ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ.. ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ..

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ...ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΩΣΦΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ...
      ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΚΥΡΙΕΣ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΦΗΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ...ΜΗΝ ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.

      Διαγραφή
  83. Η μητερα μου ειναι Ιρανη Ουσαφα ειναι το ονοματης, ειναι Μουσουλμανα.Πιστευω απολυτα στον Αλλαχ,πρεπει να ειναι η μονη αληθινη πιστη.Ο πατερας μου ειναι Χριστιανος με το ονομα Μπαμπης,και ο Θεος μου αρεσει.μαλλον ειναι καλλιτερη θρησκεια εχει και πολλα παρακλαδια 890 παραθρησκευτικες οργανωσεις και επειδη εχω διαβασει για ολες νομιζω οτι και αυτες εχουν δικιο.Ο Ιησους νομιζω ειναι ο ποιο δυνατος,εξαλου διαβασα οτι αν ευλογισει το νερο αυτο δεν χαλαει,Ισως τα εμφιαλομενα να ειναι αγιασμενα.Εγω ομως γεννηθηκα στην Κινα.1'5 δισεκατομμυρια ανθρωποι λετε να εχουν αδικο και δεν πιστευουν στον πραγματικο Θεο η Βουδα οπως τον λενε? Μαλλον αυτοι πρεπει να εχουν δικιο.Μεγαλωσα στην Ινδια εκει δουλευε ο πατερας μου,και εκει πηγα σχολειο.Εκει δεν εχουν ενα θεο εχουν πολλους, ο ενας καλλιτερος απο τον αλλο,ασε που ειναι και αυτοι ενα δισεκατομμυριο δεν νομιζω να μην ξερουν τι πιστευουν!ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.καντε το ιδιο και εσεις.Η αληθεια ειναι μια ο θεος δεν ειναι ενας, δεν ειναι 3αδα ουτε 12αδα ειναι 6789543267900αδα.για να ειστε σιγουροι 100% (ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝ ΧΟΝ ΤΣΙ ΜΑΓΙΑΤΑΡΟΥΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα σου δεν είναι ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝ ΧΟΝ ΤΣΙ ΜΑΓΙΑΤΑΡΟΥΝ αλλά Νίκος ο Παλιάτσος....

      Διαγραφή
  84. Re file pos ginetai otan kapoios kanei eksorkismo sto onoma tou iisou xristou kai tis agias triadas oi daimones na kathontai souza??? Kati allo exei ginei kai exoun eksafanistei oi plirofories pou 8a eprepe na eixes gia skopimotites fantazomai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. telika h ellhnes eimaste poly kolimenh xaxaxa apla perpatan san ta probata se oti tous exoyn ma8h papagalakia poy pisteyoun se kati poy den apodikniete o allos o blakas efere paradigma eksorkismous bre agramato on esy ides eksorkismo kai na fefgoun h dialo xaxax gelioi eiste oloi den eiparxei kamia apodiksh oute gia ton an ypirxe oyte gia to an den ypirxe as pisteyh o ka8enas oti 8elei alla se kamia periptosh apoblakomenh mhn fanathzeste kai prospa8hte na pite blas8hmo enan an8opo o opios exei anti8ete apopsei apo esas akoma kai malakies na leei h 8riskia mas agaphth xristianh moy leei pos den krinoyme ton allon eyge xristianh mono fanatismo exete gia kati poy sthn praksh den eiste h 8riskia poy xtipieste tosh ora leei na mhn gamieste san ta skylia na pantreyeste prota pios xristianos tirh thn 8riskia tou? e? e ante trabate gamh8hte poy moy to paizete kai xrhstianh zwa edw papades paiderastes exoyme gay exoyn poylish ta xrisafia tou laoy kleboyn paggaria twra to exoyn kanh kai telios epaggelma gia na mas 8apsoyn 8eloyn leyta e ante fate thn gamath thn 8riskia mas eleos pia kolymena myala fanatismena probata ton kyberniseon eiste tpt parapano . pisteyo ston xrhsto 8eo agia giati poly apla ayto me ma8an na pisteyo parola ayta den mporo na po omos me sygouria kai fanathsmo oti se ayta poy me ma8an na pisteyo ksero oti yparxoyn , an pe8ano isos ma8o an nai h oxi pros stoigmhn omos den ksero opote den krino kanenan oles h gnomes einai sebastes poso malon an bgazoyn kai kapia stixia sthn fora h pragmatikothta ths 8riskias mas briskete se papiro mesa sto batikano to opio fylasete me drakontia metra to 1992-1994 enas dimosiografos epixirise na mpi apo thn kaminada kryfa gia na kataferei na diabasei ton pappyro ayton poy ton eixan toso kala fylagmeno den ta katafere h moinaxh ton epiasan kai ton ksylofortosan emeine mia eydomada sto nosokomio, kai erwto ti einai toso fobero poy kriboyn kai kontepsan h kalh kai 8riski an8ropoi na skotosoun enan synan8ropo tous ? moipos ths bromes ? h moipos thn pragmatikh 8riskia poy mas exoyn apokripsi kai thn exoyn teriaksh etsi opos boleyh ? . mhn poroneste gia pragmata poy den gnorizete re probata otn kati den mporis na apodiksis mhn epimenhs apla .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ειναι τραγελαφος η νεοταξιτικη προσπαθεια σας να αποδομησετε τον Χριστιανισμο προς τερψην των ιουδαιοσιωνιστων που κοσμουν τις μασονικες τελετες τους με πληθος παγανιστικου περιεχομενου.
    Για να μην γραψω πολλα θα ξεκινησω με το οτι τα τεκμηριωμενα ντοκουμεντα σας ειναι απλα εικασιες, υποθεσεις και φυσικα μισες αληθειες. Αυτος εγραψε εκεινο αλλα σιγουρα ειναι ψεμμα, ο αλλος εγραψε το δευτερο αλλα δεν ξερουμε αν υπηρχε ο ιδιος, ο τριτος εγραψε κατι αλλο αν ισχυε αυτο τοτε ο τεταρτος δεν θα γραφε το εκτο, αρα δεν ισχυει. Ο Παυλος λετε δεν αναφερει τον Ιησου το... "Ιησούν τον κύριον ημών εώρακα" σας λεει τιποτα???? Ιδου το χρονικο στην επιστολη προς κορινθιους

    1 Οὐκ εἰμὶ ἀπόστολος; Οὐκ εἰμὶ ἐλεύθερος; Οὐχὶ Ἰησοῦν Χριστὸν τὸν Κύριον ἡμῶν ἑώρακα; οὐ τὸ ἔργον μου ὑμεῖς ἐστε ἐν Κυρίῳ;

    Α προς κορινθιους

    24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν·

    Β προς κορινθιους Ε

    19 ὡς ὅτι Θεὸς ἦν ἐν Χριστῷ κόσμον καταλλάσσων ἑαυτῷ,

    Πράξ. 9:3-18

    3. Και καθώς πορευόταν, πλησίαζε στη Δαμασκό, και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό·
    4. και πέφτοντας κάτω στη γη, άκουσε μια φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;
    5. Και είπε: Ποιος είσαι, Κύριε; Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις·

    12 Εἰ ἄλλοι τῆς ἐξουσίας ὑμῶν μετέχουσιν, οὐ μᾶλλον ἡμεῖς; Ἀλλ᾿ οὐκ ἐχρησάμεθα τῇ ἐξουσίᾳ ταύτῃ, ἀλλὰ πάντα στέγομεν, ἵνα μὴ ἐγκοπήν τινα δῶμεν τῷ εὐαγγελίῳ τοῦ Χριστοῦ.

    18 Τίς οὖν μοί ἐστιν ὁ μισθός; Ἵνα εὐαγγελιζόμενος ἀδάπανον θήσω τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Χριστοῦ, εἰς τὸ μὴ καταχρήσασθαι τῇ ἐξουσίᾳ μου ἐν τῷ εὐαγγελίῳ.

    21 τοῖς ἀνόμοις ὡς ἄνομος, μὴ ὢν ἄνομος Θεῷ, ἀλλ᾿ ἔννομος Χριστῷ, ἵνα κερδήσω ἀνόμους·

    Ο Παυλος λοιπον Αφου αναφερει και μαλιστα εμφανεστατα ως Θεο τον Χριστο και οι επιστολες του ειναι λιγα μολις χρονια μετα τα γεγονοτα πως εσεις τιτλοφορειτε το ''Ο Ιησους δεν υπηρξε ποτε??''

    Ο Πλουταρχος ουτε τον Παυλο αναφερει αρα ουτε ο Παυλος υπηρξε.

    Οπου αναφερεται ο Ιησους αδιαψευστα ασχολειστε με το αν τελικα ηταν Θεος και κρινετε αυτο αλλα ταυτοχρονα αυτοδιαψευδεστε με τον τιτλο που βαλατε.

    Για να μην καθομαι να πολυλογω θα σας αναφερω μονο τα εξης.
    Οι δωδεκαθειστες ηταν αυτοι που κατεστρεψαν την Αρχαια Ελλαδα οταν συστρατευονταν με τους Ρωμαιους, οταν πολεμουσαν τον Πυρρο και οταν προσκυνουσαν ''οι απροσκυνητοι...'' τον Καισαρα. Οι Βυζαντινοι ειναι η αιτια που σημερα εσεις παινευεστε για τον Πλατωνα και τον καθε Πλατωνα γιατι χωρις αυτους ουτε που θα τον ξερατε, χωρις αυτους ουτε αναγεννηση θα υπηρχε ουτε διαφωτισμος καθοτι ειναι γνωστο πως αυτοι διεσωσαν, διδασκαν και μετεφεραν την αρχαια Ελληνικη γραμματεια και γνωση και μην μου πειτε για αραβες και νεφελιμ ετσι?

    Ο Γενναδιος σχολαριος αχρηστοι ερευνητες γραφει στην επιστολη του προς τον Λουκα νοταρα

    ''Αλλά συ γε ταληθή μένε φρονών και χάριν ειδώς τω Θεώ ανθ’ ων σε κεκόσμηκεν υπέρ πάντας τους νυν όντας Έλληνας''

    και λιγο πιο κατω αναφερεται στον ιδιο ως τον...
    ''βέλτιστο των νυν Ελλήνων απάντων''

    Σχολαριος προς αυτοκρατορα Τραπεζουντας Ιωαννη Δ

    ''κοσμεί τοιούτος ων το γένος άπαν Ελλήνων''

    Προς αδερφο Παλαιολογου Δεσποτη Θεοδωρο

    ''δεν ζημίωσε των συγγενών Ελλήνων ουδένα''

    Μην με κανετε να σας γραφω απο κει και περα για το ποσο Ελληνικη η οχι ηταν η Βυζαντινη αυτοκρατορια.
    Θα σας πω μονο τρια τελευταια
    1 Να πατε να πειτε στους οπλαρχηγους, τους μακεδονομαχους και τους ηρωες του 40 πως δεν ειναι Ελληνες

    2 Το οτι σημερα δεν αναφωνειτε ολοι σας αλλαχ ακμπαρ το χρωστατε σε Χριστιανους

    3 400 χρονια ισλαμικων σφαγων και εξισλαμισμου και οι τουρκοι μας κλασανε τ' αρχι δια γιατι οι Χριστιανοι κρατησαν την πιστη τους

    3 δυναστειες βυζαντινων και οι εθνικοι καναν τον σταυρο τους

    ΑΝΤΕ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΒΛΑΚΟΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. απιστε σβησε τωρα το αρθρο σου παλιο μασωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ρε παιδιά διάβασα διάβασα μέχρι που βαρέθηκα να το διαβάσω ολόκληρο το άρθρο, καταρχήν η θρησκεία είναι ιδέα και καμία ιδέα δεν χρειάζεται αποδείξεις. Τώρα το ότι κανένα ιστορικό κείμενο (σύμφωνα πάντα με το άρθρο) δεν αναφέρει τον Ιησού αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε, εγώ κάλλιστα πιστεύω ότι δεν τον αναφέρουν για να υποβαθμίσουν την αξία του και να ξεχαστεί μέσα στον χρόνο, πράγμα που δεν έγινε και από ότι φαίνεται μερικούς σας πειράζει, γιαυτό λοιπόν εσύ που θέλεις αποδείξεις για όλα τα γεγονότα, το παρών άρθρο, είναι απόδειξη ότι θέλουν να απομακρύνουν τους Έλληνες από τις ηθικές αξίες που έχουμε μεγαλώσει όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !!!!
    ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !!!!ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ !!!!
    ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ????
    ΠΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΟΙ ΠΩς ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ????
    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ????ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ,ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Θ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ !!!!
    ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ !!!!
    ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ !!!
    ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ,ΠΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Θ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!
    ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ,ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !!!
    ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ .........ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΑ !!!
    ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΝΝΟΩ ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ,ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ''ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ ...ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ'''
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ !!!!ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ....ΑΠΛΑ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ !!!!!!!!
    ΚΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ...ΑΥΤΟΝ ΔΕ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ....ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ...ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ !!!!!!!!
    ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ....ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!
    ΛΕΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εγώ πάντως έχω άλλες πληροφορίες για την ιστορικότητα και τις ιστορικές αναφορές για το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού.
    http://diulistirio.blogspot.ch/2014/03/blog-post_6254.html.
    με παραμπομπές κιόλας σε βιβλιογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη δική μας ανάρτηση θα δείτε επίσης πολλές πηγές και βιβλιογραφία. Προφανώς είναι οι ενεργοί σύνδεσμοι.

      Επιπλέον ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ότι ή όποιον θέλει, η πίστη δεν χρειάζεται στοιχεία και αποδείξεις, φιλοσοφικά αντιβαίνει τη λογική. Οι περισσότεροι πιστεύουν κάτι γιατί έτσι τους είπε το περιβάλλον τους και όχι γιατί αποδείχθηκε μετά από λογική εξέταση.

      Διαγραφή
  91. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 23 Ιουνίου 2012 - 2:22 μ.μ.

    Όπως λες οι ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ έγραψαν την ιστορία και δεν την πιστεύεις, ωστόσο πιστεύεις τα ιερά βιβλία.
    Και ποιός σου λέει οτι τα ιερά βιβλία δεν τα γραψαν οι ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. www.mythikismos.gr

    Το ελληνικό site για την αμφισβήτηση της ιστορικότητας του Ιησού με πληθώρα άρθρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Λοιπον εδω εχουμε ολοι την αλιθεια τι πραγμματικα σηνεβει με τον Ισου Χριστο.................http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/441372/salos-me-vivlo-poy-vrethike-stin-toyrkia Ανακαλύφθηκε, και κρατήθηκε μυστικό, το έτος 2000, ότι το βιβλίο περιέχει το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα - ενός μαθητή του Χριστού - που δείχνει ότι ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε, ούτε ήταν γιος του Θεού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Φίλε εσύ που έγραψες αυτό το άρθρο πρέπει να διαβάσεις καλύτερα γιατί έμεινες στην ίδια τάξη , συγγνώμη που σου το λέω αλλά διάβασες αυτό που σε σύμφερε και έπειτα έγραψες , δεν σου έκλεισε κανείς τα μάτια απλά είδες αυτό που ήθελες να δεις . Και τέλος αν θες να μάθεις αν όντως ο Ιησούς υπήρξε πήγαινε να βρεις βιβλία από την βιβλιοθήκη του Βατικανού που κρύβουν πολλές αλήθειες και πασάρουν έξω μόνο τις αμφυσβιτείς , μόνο και μόνο για να υπάρχει ΚΟΝΤΡΑ και ΜΙΣΟΣ , και να πάρεις την άλλη εκδοχή αυτή που γράφεις και αυτή που θέλεις να πιστεύεις , ας υποθέσουμε ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, πως λοιπόν, θες από ευαγγέλια θες από οποιαδήποτε άλλη ιστορική αναφορά , των μαθητών του για εμάς, απλοί άνθρωποι για εσένα και πάλι μιλάνε για αγάπη και ειρήνη και αυτά που διάβασες και διαβάσαμε και διαβάζουμε όλοι ακόμα μιλούν πάντα για κόντρα και μίσος , δεν το βρίσκεις λίγο περίεργο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πηγή μας είναι εδώ http://apollonios.pblogs.gr/2012/01/aklonhta-ntokoymenta-apodeiknyoyn-oti-o-ihsoys-den-yphrxe-pote-o.html και υπάρχουν κι επιπλέον πηγές, κακώς έγραψες το σχόλιο σε μας απευθυνόμενος/η προς τον/την συγγραφέα.

      Διαγραφή
  95. Καταρχας ο Ιησους Χριστος υπηρξε στην πραγματικοτητα και αυτο το αποδεικνυει το γεγονος οτι πραγματι τα χρονια που ο Ιησους καταδικαστηκε σε σταυρωση,στην τοτε "βιογραφια" ας πουμε του Ποντιου Πιλατου αναφερει οτι πραγματι καταδικαστηκε καποιος επειδη θεωρουσε τον εαυτο του Υιο Του Κυριου.Επισης η Ναζαρετ υπηρξε αλλα με τα χρονια εχει αλλαξει ονομα (είναι μια αρχαία πόλη στην Βόρεια Περιφέρεια της Παλαιστίνης, που σήμερα περιλαμβάνεται στο Ισραήλ, με συνολική έκταση 14,12 τ.χλμ. και πληθυσμό 81.400 κατοίκους (2008).)Τελος,επειδη ειμαι φοιτητης της κοινωνικης θεολογιας ο κ.Μπεγζος ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεν εχει υποστηριξει κατι τετοιο!!Επομενως,την αλλη φορα οταν καποιοι επιθυμειτε να καταδικασετε κατι,επιβεβαιωστε καλυτερα τις πηγε σας και το να κατηγορειτε τον χριστιανισμο ειναι δικαιωμα σας αλλα το να το κανετε δημοσια να ξερετε οτι επροκειτο για αδικημα απο την στιγμη που ο ορθοδοξος χριστιανισμος ειναι επισημη θρησκεια κρατους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΙΒΑΝΙΤΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΗΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ta gegonota milane apo mona tous ,o laos pou theoritika opos lene I xristianikes grafes o agapimenos tou theou ke kala simera ine oi hiroteri laoi tou kosmou pou apo mikra pedia tous ekpedevoune gia tromokrates psihri dolofoni.afti I thriskia o xristianismos den ine tipota alo apo mia kalostimeni epihirisi mia pagosmia eteria, ean den ehis lefta den kanis tipota . posa lefta thelis gia na pantreftis gia vaftisia gia kidies milame gia poli hrima ohi astia. an to skeftis kapos etsi ego den eho tin politelia na pistevo se aftin tin thriskia den vgeno me ta exoda pou eho simera .piga tis proales se mia egdilosi pou ekane o agios nikolas ke ihan mousiki ke fagito pira 4 akrivos ntolmadakia ke ena anapsiktiko ke plirosa 10 dolaria.na heso ego ke ton hristo tous ke ton hristianismo tous tous apateones .osi kali vlakes as akolouthoun ton xristianismo ke na ehoun tis tsepes tou ke tis pistotikes tous karten ke na plironoun tous apateones olous tous agious ke tis eklisies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Apolwnios o tyaneys k ta thaumata toy....ellhnismos arxaioteros apo xristianismo ....k o kathenas oti tou pei to mualo tou....ole

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. απο Εβραιους δεν περιμεναμε κατι καλυτερο…
    Τη μια (πριν το Πασχα) ”ανακαλυπτουν” τα οστα του Χριστου (αρα, ακυρη η Πιστη των Χριστιανων)- ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΥΛΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ, ΣΤΟ …ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ!!!
    Απο την αλλη, τα Χριστουγεννα, ο Χριστος, δεν υπηρχε ιστορικα…
    Το αλλο Πάσχα, καποιος ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ πεταγεται παλι ,και ω! Ο Ιησους ηταν παντρεμενος με τη Μαγδαληνη!!!
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΑΠΟ ΔΙΩΚΤΕΣ (ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ) ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ:
    Ποιές άλλες μαρτυρίες ιστορικών και μάλιστα ειδωλολατρών υπάρχουν εκτός της Αγίας Γραφής που να μιλούν για τον Ιησού της Ναζαρέτ;
    Αρκετά παραμύθια έχουμε ακούσει περί της δήθεν μη υπαρκτής προσωπικότητας του Ιησού Χριστού. Πολλά ιστορικά πρόσωπα έχουν πολύ λιγότερες πηγές (π.χ. Μ. Αλέξανδρος, Σωκράτης κ.α.) και όμως είναι εκτός αμφισβήτησης!
    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ; (Συνοπτικά)
    - Ο Κορνήλιος Τάκιτος Ρωμαίος ιστορικός που έζησε στη διάρκεια του τελευταίου μέρους του πρώτου αιώνα μ.Χ.
    - Ο Σουετώνιος, σύγχρονος του ιστορικού Τάκιτου, σπουδαίος Ρωμαίος ιστορικός.
    - Ο Πλίνιος είναι σύγχρονος των δύο προηγούμενων ιστορικών.
    - Ο Ιώσηπος ο Εβραίος.
    - Ταλμούδ, το ιερό βιβλίο των Εβραίων.
    - Αρχαιολογικά ευρήματα.
    - Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού.
    - Η Συριακή Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. 1) Πρώτη πηγή: Κορνήλιος Τάκιτος.
    Ιστορικός που έζησε στη διάρκεια του τελευταίου μέρους του πρώτου αιώνα μ.Χ. Ο ιστορικός αυτός έγραψε : «Ο Κρίστους (όπως είναι στα Λατινικά ο «Χριστός», από τον οποίο προήλθε το όνομα χριστιανός), υπέστη την εσχάτη των ποινών στη διάρκεια της βασιλείας του Τιβέριου από έναν από τους επιτρόπους μας, τον Πόντιο Πιλάτο». -The Complete Works of Tacitus (New York, 1942), «The Annales», Βιβλίο 15, παρ. 44. Επιπρόσθετα αναφέρει τις ιδιαίτερες τιμωρίες που υπέβαλλε ο Νέρων τους «Χριστιανούς», οι οποίοι όπως προσθέτει ήταν πολυάριθμοι. Από τη μαρτυρία του Τάκιτου μπορεί κανείς να διακρίνει τα εξής βασικά στοιχεία:
    α) Δίνεται συγκεκριμένος χρόνος και τόπος δράσεως «επί Τιβερίου βασιλέως και διοικητού της Ιουδαίας Ποντίου Πιλάτου». β) Πιστοποιείται η ύπαρξη του Ιησού Χριστού και μιλά για το θάνατό του ως «κακοποιού» από τον Πιλάτο. γ) Μιλά για τον Ιησού με απλότητα χωρίς να φαίνεται ότι αμφισβητεί την ύπαρξή Του. Ο Τάκιτος είναι τελείως αντίθετος στο Χριστιανισμό. Δεν αμφισβητεί ούτε ότι υπήρξε ο Χριστός, ούτε ότι ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε παρά τους διωγμούς. Αν ο ιστορικός είχε τη παραμικρή αμφιβολία για την ύπαρξη Του θα το έγραφε στο έργο; Ασφαλώς, με κάποιο τρόπο θα σημείωνε αυτή του την αμφιβολία… Δεν αμφιβάλλει λοιπόν καθόλου για την ύπαρξη του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ο Νόμος Μου Είναι Νόμος Αγάπης
    http://www.tlig.org/el/messages/27/

    -Eίμαι εδώ, Eγώ είμαι, ο Iησούς Xριστός. Eπίτρεψέ Mου να σου υπαγορεύσω τα Λόγια Mου, κόρη Mου. Tώρα, άκουσέ Mε και διάκρινέ Mε.
    Mήπως Mε φοβάστε; Mήπως Mε απαρνείστε γιατί τα μάτια Mου βλέπουν μέσα σας και μπορούν να διαβάσουν όλα, όσα έχει κάνει η ψυχή σας; Mη Mε φοβάστε, γιατί σας έχω ήδη συγχωρήσει. Tο Aίμα Mου χύθηκε για τη σωτηρία σας. Hμουν πάνω στη γη με σάρκα, έζησα ανάμεσα σε αμαρτωλούς, θεραπεύοντας τους αρρώστους και ανασταίνοντας τους νεκρούς. Δεν σας έχω εγκαταλείψει, γιατί ακόμη βρίσκομαι ανάμεσά σας, γιατρεύοντάς σας. Eλάτε σε Mένα να θεραπευθείτε. Θα υψώσω τις ψυχές σας έως Eμένα, θα σας μάθω να Mε αγαπάτε και ν'αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Aν είστε αδύνατοι, η Δύναμή Mου θα σας στηρίξει, αν έχετε χαθεί, θα είμαι εκεί, για να σας δείξω την Oδό. O Nόμος Mου είναι ένας Nόμος Aγάπης, ακολουθείστε Tον. Aκολουθώντας Tον, θ'ανοίξω τις καρδιές σας, για να μπορέσετε να Mε δεχθείτε. Θα σας εμπνεύσω, θα σας διδάξω πώς ν'αγαπάτε, πώς να συγχωρείτε, πώς να είστε άγιοι και να ζείτε άγια. Eλάτε λοιπόν, αγαπημένοι, ελάτε και μάθετε από Mένα. Eίμαι η Aγάπη, είμαι η Eιρήνη, είμαι η Eυσπλαχνία, είμαι Πράος και Tαπεινός, είμαι η Συγγνώμη. Σας αγαπώ όλους.

    Δεν Σας Φέρνω Τίποτε Καινούριο
    Οι Αγαπημένοι Του Στόχοι Είναι Oi Αφιερωμένες Μου Ψυχές
    http://www.tlig.org/el/messages/957/
    Δεν είμαι ένας Θεός περίπλοκος, ούτε είμαι απομακρυσμένος. Δεν κρύβω το πρόσωπό Μου και δεν κρατώ κανένα στο σκοτάδι. Και μόνη η Παρουσία Μου είναι Φως! Πολλοί από σας λένε: 1 "Κύριε, πες μας κάτι καινούριο..." Αυτό είναι το πνεύμα του Αντίχριστου και το πνεύμα αυτό είναι διαδεδομένο στον κόσμο. Δεν θα σας φέρω τίποτε καινούριο: Πέθανα, αναστήθηκα, είμαι ο Πρώτος και ο Έσχατος. Όποιος πιστεύει σε Μένα θα έχει ζωή αιώνια. Είμαι αιώνια ζωντανός και ένδοξος, και κρατώ τα κλειδιά του θανάτου και του Άδη. Υπάρχουν κι άλλα που πρόκειται να έρθουν, αλλά τα πάντα είναι γραμμένα μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Θα έρθω με το Πνεύμα Μου να σας ξαναδώσω το φως σας, για να εκπληρωθούν αυτά που είπα... ότι στο τέλος θα θριαμβεύσω.

    Ακόμη και σήμερα η γη Μου διαιρείται, κομματιάζεται, και μέσα στον Οίκο Μου και στην οικογένειά Μου γίνονται αγοραπωλησίες. Στους προφήτες που τους στέλνω, λένε: "μην προφητεύετε". Ήρθε ο καιρός που σας έλεγα προηγουμένως, όταν καρδινάλιοι θα στρέφονται εναντίον καρδιναλίων, επίσκοποι εναντίον επισκόπων, ιερείς εναντίον ιερέων. Η δύναμη του Διχαστή έχει διεισδύσει σαν καπνός στον Οίκο Μου για να πολιορκήσει τη γη Μου. Το καταστροφικό του έργο είναι ισχυρό και οι αγαπημένοι του στόχοι είναι οι αφιερωμένες Μου ψυχές. Διαστρέφει τους λογισμούς τους για να ακολουθούν τα πάθη της καρδιάς τους. Ο Άνομος απ' όπου κι αν περάσει, αφήνει πίσω του την κατάρα του... Έχει ορκιστεί να σας ξεσηκώσει τον ένα εναντίον του άλλου. Μέσα στην οργή του, ορκίστηκε να σας δοκιμάσει όλους όπως το σιτάρι στο κόσκινο, ιδίως τους αφιερωμένους Μου, και να τους απογυμνώσει. Ορκίστηκε να σας κάνει όλους παιχνίδι του. Σας βεβαιώνω: όποιος δεν έχει έντιμη καρδιά θα υποκύψει, αλλά οι έντιμοι θα νικήσουν με την ευθύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. eeeee na poume ke afto,iparhi akomi to ktima stin ierousalim ....ke malista akaliergito,to opio ihe agorasti me ta 30 nomismata pou isepraxe o ioudas,ke ta petaxe sta podia ton fariseon ....afou ihe katalavi to lathos tou,i farisei omos mi thelontas na lerosoun ta heria tous me ema dosan entoli na agorasti to singekrimeno ktima,ke mehri simera parameni etsi akaliergito,afto egine akrivos tis imeres tis prodosias,ligo prin aftoktonisi o ioudas.opios pai ierosolima bori na rotisi ke na tou dixoun to ktima pou agorastike me ta 30 agiria.hihihihihihihihihihi .....ara ipirxe o hristos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Μπραβο φιλε, πολυ καλο το αρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΜΕ ΛΥΠΗ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ - ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ή ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗ - ΨΑΞΙΜΟ - ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ .............. ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ - ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ - ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ; ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ - ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ - ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΑΠΕ ; ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αγαπητέ Φιλέα, το άρθρο αυτό καταρχάς δεν το γράψαμε εμείς. Απλώς το αναδημοσιεύσαμε.
    Επίσης δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. Και επιπλέον είναι τουλάχιστον 2 ετών παλιό.
    Όμοια έχουμε αναφερθεί για όλα τα θρησκεύματα, καθώς και για τη χρήση τους από τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Διαβαζω σχεδον 2 ωρες ολα τα σχολια και εχω να πω ενα..ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ δεν σημαινει τελικα πιστευεις δεν πιστευεις ερευνα..Σημαινει πιστευε αλλα μην ερευνας γιατι οι γνωμες ειναι πολλες οι ιστορια εμφανιζεται οπως βολευει οποτε ο καθενας μας με την δικη του λογικη ας πιστευει οτι θελει..Το οτι θα υπηρχε διχασμος της χριστιανοσυνης το ξεραμε το οτι θα υπαρξει εξαφανισμος των ΕΛΛΗΝΩΝ το βλεπουμε και αντι να ψαχνετε για το αν υπηρχε ο ΧΡΗΣΤΟΣ η οχι παρολο που ακομα και αν καποιοι πιστευουν πως δεν υπηρξε ποτε τουλαχιστον κρατησε τους χριστιανους ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμενους απο πολλα δεινα που εχουν περασει..Τωρα?Με αυτον τον διχασμο που ξεκιναει απο την θρησκεια που θα καταληξουμε?Λυπαμε ειλικρινα να διαβαζω ολα αυτα τα κειμενα που μονο μισος μου βγαζουν..Ας ξυπνησουμε ολοι μας και να ειμαστε ενωμενοι μηπως καταφερουμε να βγουμε απο αυτο το τελμα των μασσωνων επιτελους..Στο κατω κατω ο ΧΡΗΣΤΟΣ δεν μας εκανε κακο για ΑΓΑΠΗ μιλησε οπως μιλουν και τα βιβλια που τον αφορουν..Υπαρχει ομως?Δειτε το και ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ότι και να κάνουν τα λαμόγια εκεί θα τους καίει ο Ιησούς ....ΙΣΧΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Εχει βγει βιβλιο απο το Αγιο Ορος με επιστολες του Ιησου Χριστου που ειναι γνησιες και δεν χωρουν αμφισβητηση.Πειτε τωρα ολοι εσεις οι απιστοι οτι ο Θεανθρωπος ειναι φανταστικο προσωπο και δεν υπηρξε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. ναι οι π@π@ριές που πουλάει ο βελόπουλος...
    στους αφελείς και πτωχούς τω πνεύματι
    +eπούληcον+
    γιατί στα πρόβατα ανήκει η βασιλεία των ουρανών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι υπήρξε ή να μην αποδείξεις ότι κάτι υπήρξε, αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάτι ΔΕΝ υπήρξε. Στην Λογική δεν υπάρχει αρνητική απόδειξη. Είναι λογικό παράδοξο. Βέβαια για τους εχθρούς του Χριστού, οι οποίοι είναι φύσει παράλογοι, αυτά δεν έχουν σημασία. Στα σκοτισμένα μυαλά όλα είναι σκότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ακριβώς γι αυτό είναι παράλογο να πιστεύεις στο Χριστό. Όσο υπήρξε ο Χριστός άλλο τόσο υπάρχει ο Superman...Εγώ πιστεύω στον Spiderman...

    Άσε το άλλο, ο Χριστός είπε ότι ήρθε να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία...Αποτέλεσμα Απέτυχε...Ο Θωρ είπε ότι ήρθε να σκοτώσει τους Παγωμένους Γίγαντες. Αποτέλεσμα δεν υπάρχουν σήμερα παγωμένοι γίγαντες...ΧΡΙΣΤΟΣ-ΘΩΡ 0-1 εκτός έδρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ολα εσεις κορακια που τον Κραζετε για αυτα που εχει γραψει Ειστε ο Λογος που ο κοσμος μας βαδιζει στα Χειροτερα...
    Να μαθετε τουλαχιστον να μην Τρωτε οτι σας δινουν αυτοι που σας Μεγαλωσαν γιατι δεν ηξεραν και φοβοντουσαν. Να Κοιτατε εκει εξω και να μην κρυβεστε γιατι σας βολευει η Αγνοια. Ειστε οι μονοι που δεν εχετε ποτε λογο και ευθυνη, γνωση γιατι ολα τα ριχνετε στο Χριστο τον Θεο Η σε οποιον αλλο Βρειτε γιατι ποτε σας δεν θελετε να Κανετε εσεις κατι. Ανθρωποι Ξυπνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ολα εσεις κορακια που τον Κραζετε για αυτα που εχει γραψει Ειστε ο Λογος που ο κοσμος μας βαδιζει στα Χειροτερα...
    Να μαθετε τουλαχιστον να μην Τρωτε οτι σας δινουν αυτοι που σας Μεγαλωσαν γιατι δεν ηξεραν και φοβοντουσαν. Να Κοιτατε εκει εξω και να μην κρυβεστε γιατι σας βολευει η Αγνοια. Ειστε οι μονοι που δεν εχετε ποτε λογο και ευθυνη, γνωση γιατι ολα τα ριχνετε στο Χριστο τον Θεο Η σε οποιον αλλο Βρειτε γιατι ποτε σας δεν θελετε να Κανετε εσεις κατι. Ανθρωποι Ξυπνατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. μερικες ερωτησεις...ο αδαμ και η ευα τι χρωμα ειχαν? οι υπολοιποι ανθρωποι πως γεννηθηκαν απο αυτους, μηπως ηταν μεσω αιμομειξίας? οι φυλες του ιακωβ αβρααμ κτλ ηταν σχεδον ολοι συγγενεις μηπως ζευγαρωναν και αυτοι μεταξυ τους? ο χριστος εξαφανιζεται σε ηλικια 12 ετων απο τις γραφες και ξαναεμφανιζεται σε ηλικια 30+...τι εγινε ρε παιδια που πηγε? που ηταν ολα αυτα τα χρονια?..ο ιησους ειχε 12 μαθητες, 12 ειναι τα ζωδια, οι ωρες,12 μηνες 12 οι θεοι του ολυμπου.. δεν εχουν σταματημο οι συμπτωσεις.

    ο κατακλυσμός του δευκαλίωνος

    Ο Δευκαλίωνας λοιπόν μετά από συμβουλή του πατέρα του κατασκεύασε ένα πλοίο συγκέντρωσε τα απαραίτητα εφόδια για την επιβίωση τους και επιβιβάστηκε στο πλοιάριο μαζί με την γυναίκα του. Στο μεταξύ ο Δίας ανοίγει τους καταρράκτες του Ουρανού και το έδαφος της Ελλάδας γεμίζει με νερό και οι άνθρωποι χάνονται. Για εννέα μέρες και εννέα νύχτες το βασιλικό ζευγάρι περιφέρεται από τα νερά μέσα στο πλοιάριο. [1] Την δέκατη όμως ημέρα προσάραξε στο όρος Όθρυς ή κατά άλλη εκδοχή στον Παρνασσό ή στον Άθω. Εκεί όταν οι βροχές σταμάτησαν και τα νερά υποχώρησαν ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατέβηκαν στην ξηρά και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν θυσία στον Φύξιο Δία (προστάτης των φυγάδων). Ο θεός που επικαλέστηκε ο θεοσεβής Δευκαλίωνας έστειλε τον Ερμή [2] για να τους μεταφέρει την υπόσχεση ότι ο Δίας θα πραγματοποιούσε την πρώτη ευχή τους.Και η πρώτη ευχή του Δευκαλίωνα και της Πύρρας δεν ήταν άλλη από το να δώσει και πάλι ζωή ο Δίας στο ανθρώπινο γένος.


    ο κατακλυσμος του γκιλγκαμες

    Στις όχθες του Ευφράτη, στην πόλη Σουρρουπάκ, πόλη παλιά, υπήρχε μεγάλη ευημερία και ο πληθυσμός αυξανόταν πολύ! Πολεμικός σύμβουλος της πόλης την εποχή εκείνη ήταν ο Ελνίλ και καθώς λέγεται ενοχλήθηκε από τα πλήθη των ανθρώπων για αυτό προσέτρεξε στο συμβούλιο των θεών και εκείνοι καθώς θεώρησαν το αίτημά του δίκαιο αποφάσισαν με μεγάλη προθυμία να εξαπολύσουν κατά της πόλης κατακλυσμό.

    Ο Εά, επιτηρητής των καναλιών την εποχή εκείνη και αυτόπτης μάρτυρας του συμβουλίου, προειδοποίησε τον Γκίλγκαμες για την συμφορά που ερχόταν. Τον συμβούλευσε να χτίσει πλοίο γερό, να συλλέξει σπόρους και όλα τα έμβια όντα. Έτσι ο Γκίλγκαμες ξεκίνησε να χτίζει το πλοίο και την έβδομη μέρα το πλοίο ήταν έτοιμο και φόρτωσε σε αυτό όλα τα ζώα και την οικογένεια του και χρυσάφι πολύ και περίμενε.

    Όταν οι θεοί εξαπέλυσαν την μήνη τους, ήρθε θύελλα δυνατή που έφερε βροχή που έπεφτε με λύσσα για έξι μέρες και έξι νύχτες. Μόνο την έβδομή μέρα μαλάκωσε ο καιρός και μια χαραμάδα φως ήρθε και άγγιξε το πρόσωπο του Γκίλγκαμες, ο οποίος έκλαψε πολύ καθώς έψαχνε μάταια για στεριά.

    Και ξάφνου μπροστά του είδε το βουνό Νισίρ και άραξε εκεί και έστειλε περιστέρι μα αυτό δεν βρήκε στεριά κι έπειτα έστειλε χελιδόνι κι αυτό τίποτε, και κοράκι κι αυτό πέταξε μακριά και βρήκε στεριά κι έφαγε και πέταξε πάνω από τα κεφάλια τους έκρωξε και έφυγε για πάντα.

    Θυσία μεγάλη έγινε τότε προς εξευμενισμό των θεών και εκείνοι μαζεύτηκαν και μαζί τους κι Ενλίλ που θύμωσε σαν είδε πως σώθηκαν θνητοί και οι υποψίες έπεσαν στον Εά κι αυτός τους εξύμνησε τον άνθρωπο ως σοφό και πως στον ύπνο του το είδε και προετοιμάστηκε και πως όλοι μαζί θα πρέπει για την μοίρα του να αποφασίσουν. Και ο Ενλίν πρόσταξε πως ο Γκίλγκαμες και η γυναίκα του δεν θα είναι πια θνητοί και πως θα ζουν για πάντα στις εκβολές των ποταμών

    Λέγεται πως η αιτία του κατακλυσμού ξεκάθαρη δεν είναι και πως ίσως οφείλεται στις αμαρτίες των ανθρώπων ίσως πάλι και στην εξασθένιση της γης λόγω γεροντικής ηλικίας.

    Σας θυμιζουν κατι?

    μιθρας γεννημενος 25 δεκεμβρη
    οσιρης το ιδιο
    ο βααλ
    ο διονυσος
    παλι τα ιδια



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. 22 Πάνω από τα κεφάλια των όντων είδα κάτι που έμοιαζε με κρυστάλλινο, λαμπερό θόλο.23 Κάτω απ' το θόλο στέκονταν τα όντα με απλωμένα τα φτερά τους· καθένα άπλω­νε δύο φτερά και άγγιζε τα φτερά του άλλου όντος, ενώ με τα άλλα δύο φτερά σκέπαζε το σώμα του. 24 Όταν προχωρούσαν, άκουγα τον ήχο των φτερών τους: ήταν σαν μια με­γάλη θάλασσα που βρυχιέται, σαν τη φωνή του Παντοδύναμου· ήταν ένας ορυμαγδός σαν βουή από πολεμικό στρατόπεδο. Όταν στέκονταν, δίπλωναν τα φτερά τους.25Αλλά και τότε ακουγόταν ακόμα ένας ήχος που ερχόταν από το θόλο, πάνω απ' τα κεφάλια τους.
    26 Κι εκεί, πάνω από το θόλο, υπήρχε κάτι που έμοιαζε με τεράστιο ζαφείρι σε σχήμα θρόνου. Και πάνω στο θρόνο είδα να κάθε­ται κάποιος που έμοιαζε με άνθρωπο.27 Έ­πειτα είδα, από τη μέση του και πάνω κάτι που έλαμπε σαν χρυσάφι κι από τη μέση του και κάτω είδα κάτι σαν φωτιά, που ολόγυρα του έβγαζε λάμψη. 28 Έμοιαζε με το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται στα σύννεφα μετά τη βροχή· τέτοια ήταν η λάμψη αυτή, σαν το α­παύγασμα της δόξας του Κυρίου.

    μαλλον κανα διαστημοπλοιο θα ειδε....

    αυτα τα ολιγα, ειναι τοσα πολλα τι να πρωτογραψεις..
    και μονο που η δευτερη μεταφραση της καινης διαθηκης εγινε απο τους εβδομηκοντα, δηλαδη εβραιους ραββινους, τι να λεμε.
    και τι καλο θεουλη που εχετε, αν διαβασει κανεις τη παλαια διαθηκη ειναι σαν να διαβαζει ταινια τρομου.
    πλημμύρες,σκωτομοι,φωτιες,σεισμοι.. ο θεος της αγαπης και πρασινα αλογα...
    εδω δεν λυπηθηκε τον γιο του θα λυπηθει εσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ; ΤΟΣΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΗΘΙΑ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον Αππολώνιο τον Τυανέα; Να υπήρξε κάποιος δηλαδή με τις ικανότητες του και να έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους ακατανόμαστους; Σε τέτοιους είδους θεωρίες δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτος. Μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις κι αυτές με κίνδυνο να εκτεθείς. Το σίγουρο είναι ότι η "αρχή των όλων" ή όπως αλλιώς την ονοματίζει έκαστος στέλνει κατά καιρούς οντότητες να μας συναιτήσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Η Σταύρωση
    http://www.tlig.org/el/messages/11/

    Αφού Mε μαστίγωσαν, Με έφτυσαν καταπρόσωπο και Mου κατάφεραν πολλά δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι που Mε άφησαν ζαλισμένο. Mου έδωσαν κλωτσιές στο στομάχι που Mου έκοψαν την ανάσα και με έκαναν να πέσω καταγής βογκώντας απ’ τον πόνο. Διασκέδαζαν μαζί Mου κλωτσώντας Mε με τη σειρά του ο καθένας. Είχα γίνει αγνώριστος. Tο σώμα Mου ήταν τσακισμένο, το ίδιο και η καρδιά Mου. H σάρκα Mου, που ήταν ξεσχισμένη, κρεμόταν απ’ όλο Mου το σώμα.

    Ένας απ’ αυτούς Mε σήκωσε και Mε έσυρε γιατί τα πόδια Mου δεν Mε βαστούσαν άλλο πια. Mου φόρεσαν τότε έναν από τους χιτώνες τους. Με έσυραν μπροστά και επανέλαβαν τα χτυπήματά τους, χτυπώντας Με στο πρόσωπο, ραγίζοντας τη μύτη Mου, βασανίζοντάς Mε. Άκουγα τις βρισιές τους. Κόρη, με τι μίσος και ειρωνεία αντηχούσαν οι φωνές τους, αυξάνοντας το ποτήρι Mου. Tους άκουγα να λένε, "Πού είναι συγκεντρωμένοι οι φίλοι σου ενώ ο βασιλιάς τους είναι μαζί μας, είναι όλοι οι Eβραίοι προδότες όπως αυτοί εδώ; Nα, ο βασιλιάς τους!" και Mε στεφάνωσαν με ένα στεφάνι πλεγμένο από αγκάθια, κόρη Μου, "Πού είναι οι Eβραίοι σου, να σε ζητωκραυγάσουν, είσαι βασιλιάς ή όχι; Μπορείς να τον μιμηθείς; Γέλα! Μην κλαις, είσαι βασιλιάς, ή όχι, φέρσου λοιπόν ανάλογα." Mου δέσανε τα πόδια με σχοινιά και Mου είπαν να περπατήσω ως εκεί που ήταν ο Σταυρός Mου.

    Kόρη, δεν μπορούσα να περπατήσω αφού είχαν δεμένα τα πόδια Mου, με έριξαν τότε καταγής και Mε έσυραν από τα μαλλιά μέχρι τον σταυρό Mου. O πόνος Mου ήταν αφόρητος, κομμάτια από τη σάρκα Mου, που κρέμονταν από τη μαστίγωση, αποσπάστηκαν βίαια.

    Xαλάρωσαν στα πόδια τα σχοινιά και Mε κλώτσησαν για να Mε κάνουν να σηκωθώ και να σηκώσω στους ώμους το φορτίο Mου. Δεν μπορούσα να δω πού ήταν ο σταυρός Mου, αφού τα μάτια Mου είχαν γεμίσει με το αίμα Mου που κυλούσε στο πρόσωπό Mου απ’ τα αγκάθια, που είχαν χωθεί στο κεφάλι Mου. Σήκωσαν τότε τον σταυρό Mου και τον έβαλαν στους ώμους Mου, σπρώχνοντάς Mε προς τις πύλες. Kόρη, πόσο βαρύς ήταν ο σταυρός που έπρεπε να σηκώσω! Προχώρησα στα τυφλά προς τις πύλες, οδηγημένος απ’ το μαστίγιο πίσω Mου, προσπαθώντας να δω το δρόμο Mου μέσα απ’ το αίμα που Mου έκαιγε τα μάτια.
    Tότε ένιωσα κάποιον να Mου σκουπίζει το πρόσωπο. Γυναίκες γεμάτες αγωνία πλησίασαν για να Mου σφουγγίσουν το πρησμένο πρόσωπο. Τις άκουσα να θρηνούν και να οδύρονται, τις ένιωσα. "Να είστε ευλογημένες" ψιθύρισα, "το αίμα Mου θα ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας. Κοιτάξτε, κόρες, ήρθε η ώρα της σωτηρίας σας."
    Aνασηκώθηκα με δυσκολία. Tα πλήθη είχαν εξαγριωθεί. Δεν έβλεπα κανένα φίλο γύρω Mου. Κανένας δεν ήταν εκεί να Mε παρηγορήσει. H αγωνία Mου μεγάλωσε και έπεσα καταγής. Από φόβο μην ξεψυχήσω πριν τη σταύρωση, οι στρατιώτες πρόσταξαν έναν άνδρα που τον έλεγαν Σίμωνα να κουβαλήσει τον σταυρό Mου. Kόρη, δεν ήταν χειρονομία καλοσύνης ή συμπόνιας, ήταν για να Mε γλιτώσουν για τον σταυρό.
    Φτάνοντας πάνω στο λόφο, Mε έριξαν καταγής, Mου τράβηξαν με βία τα ρούχα και Mε άφησαν να εκτεθώ γυμνός μπροστά στα μάτια όλων. Οι πληγές Mου ξανάνοιξαν και το Αίμα Mου χυνόταν στη γη. Oι στρατιώτες Mου πρόσφεραν κρασί ανακατεμένο με χολή. Το αρνήθηκα γιατί βαθιά μέσα Mου είχα κιόλας την πίκρα που Mου είχαν δώσει οι εχθροί Mου. Γρήγορα κάρφωσαν τους καρπούς Mου πρώτα, κι αφού, αφού έχωσαν τα καρφιά πάνω στο σταυρό, τέντωσαν το τσακισμένο Mου σώμα και κάρφωσαν με βία τα πόδια Mου. Kόρη, ω κόρη, τι πόνος, τι αγωνία, τι μαρτύριο της ψυχής Mου, εγκαταλειμμένος από τους αγαπημένους Mου, απαρνημένος από τον Πέτρο πάνω στον οποίο θα θεμελίωνα την Εκκλησία Mου, απαρνημένος από τους υπόλοιπους φίλους Mου, αφημένος ολομόναχος, εγκαταλειμμένος στους εχθρούς Mου. Έκλαψα, η ψυχή Mου ήταν περίλυπη.
    Oι στρατιώτες σήκωσαν τον σταυρό Mου και τον έχωσαν μέσα στο άνοιγμα.
    Ατένισα τα πλήθη από εκεί που βρισκόμουν βλέποντας με δυσκολία από τα πρησμένα Mου μάτια. Κοίταξα το πλήθος. Δεν είδα κανένα φίλο ανάμεσα σε αυτούς που Mε χλεύαζαν. Κανένας δεν ήταν εκεί για να Mε παρηγορήσει. "Θεέ Mου! Θεέ Mου! Γιατί με εγκατέλειψες;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

    http://www.tlig.org/el/messages/581/
    Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου, 1990

    -Θα έρθω να σας ενώσω, ο Λόγος Μου δόθηκε και το Θέλημά Μου θα εκπληρωθεί. Εν τω μεταξύ, κάλεσε ένα έθνος που δεν γνώριζες ποτέ και δώσε τους τις οδηγίες που σου έδωσα, κι αν κάποιος "σοφός" σε κατηγορεί πότε πότε ότι Με αποκαλείς Πατέρα, θύμισέ του ότι σήμερα ένα Παιδί γεννήθηκε και το όνομά του είναι Θαυμαστός Σύμβουλος, Παντοδύναμος Θεός, Πατέρας του Μέλλοντος Αιώνος και Άρχων Ειρήνης. 5 Προσευχήσου γι' αυτούς που αυτοαποκαλούνται διδάσκαλοι του νόμου, το πνεύμα τους να γίνει ταπεινό και φτωχό. Προσευχήσου όλα τα έθνη να έρθουν στο Φως Μου και η εκδίκηση που κατατρώγει τις καρδιές τους να ξεριζωθεί, ώστε η Ειρήνη Μου να αγκαλιάσει τις καρδιές τους.

    Προσευχήσου η ανατολή να κάνει ειρήνη με τη δύση και ο βορράς με το νότο. Προσευχήσου αυτή η υπερβολική έπαρση και αλαζονεία που έχει καταλάβει ορισμένους ποιμένες Μου να αντικατασταθεί με την ταπείνωση. Προσευχήσου να καταλάβουν Τι εννοούσα λέγοντας "όποιος θέλει να γίνει μεγάλος ανάμεσά σας πρέπει να γίνει υπηρέτης σας και όποιος θέλει να είναι πρώτος, πρέπει να γίνει δούλος σας. Όπως και ο Υιός του Ανθρώπου που δεν ήρθε για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει και να προσφέρει τη ζωή του λύτρο για όλους." 6Μιμηθείτε Με, τον Κύριό σας, και θα ζήσετε.

    ΣΕ ΛΙΓΟ, ΜΙΑ ΘΥΕΛΛΑ ΦΩΤΙΑΣ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ
    ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ


    http://www.tlig.org/el/messages/905/

    Εγώ είμαι η Ελπίδα για τις άπιστες καρδιές
    αλλά συγχρόνως το Σπαθί που διαχωρίζει τις καρδιές. Είναι τόσοι που πεινούν για το Λόγο Μου 6 … αλλά γιατί οι άνθρωποι κρύβουν τους θησαυρούς που σκορπίζω πάνω τους; Αν η Ψυχή Μου είναι κυριευμένη από λύπη, είναι γιατί το Ποτήρι της Δικαιοσύνης Μου ξεχειλίζει τώρα στα Χέρια Μου που είναι έτοιμα να χτυπήσουν και να μαστιγώσουν αυτή την άπιστη γενεά όπως ποτέ πριν. Έπειτα, σαν Πατέρας που είμαι, με συμπόνια και τρυφερότητα θα θεραπεύσω τις πληγές που θα προκαλέσουν τα ίδια Χέρια που θα χτυπήσουν… Αυτή είναι η μεγάλη Ελπίδα που Μου ζητάτε. Θα έρθω να τους φέρω όλους σπίτι και να θεραπεύσω τις πληγές τους. Σαν πατέρας που είμαι, θα περιποιηθώ τα πληγωμένα Μου παιδιά, θα ανταποκριθώ στις ανάγκες τους. Τότε θα μάθουν ότι από την αρχή ανήκαν σε Μένα και ότι ο Ων είναι Πατέρας και Κύριος.

    Θα κάνω τα χείλη τους να διακηρύξουν: "ευλογημένος ο Κύριός μας", κι ακόμη μια φορά θα διακηρύξουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Θα την διακηρύξουν όπως ποτέ πριν γιατί θα τους δώσω νέα καρδιά… Γι' αυτό μην απορείς που σ' αυτές τις έσχατες μέρες οι άνθρωποι είναι αλαζόνες και προδίδουν ο ένας τον άλλο. Μην απορείς για τους πολυάριθμους ψευδοπροφήτες που φανερώνονται και για τους ψευδοδιδασκάλους που διαδίδουν πλάνες και παρερμηνεύουν τις Γραφές… Όχι, μην απορείς παιδί Μου, που οι άνθρωποι σε χλευάζουν όταν λες: "Πιστεύω στον Πατέρα μου στον Ουρανό. Πιστεύω σε ένα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα. Πιστεύω στην ένδοξη ζωντανή Παρουσία του αγαπημένου Του Υιού στην Θεία Ευχαριστία. Πιστεύω στον Ιησού Χριστό, που συνελήφθη δια του Αγίου Πνεύματος και γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία."

    Όχι, κόρη Μου, δεν πιστεύουν στην Ανάσταση του Υιού Μου, ούτε στη Θεότητά Του… Σου λέω: να έχεις ειρήνη ανάμεσα στη μανία, και στις δοκιμασίες να παραμένεις στην Ειρήνη Μου. Εξάπλωσε την Ειρήνη Μου. Μην αφήνεις ποτέ την καρδιά σου να ταράζεται από τη σκληρότητα των ανθρώπων… Είμαι μαζί σου ακόμη κι αν δεν Με βλέπεις, παιδί Μου, είμαι μαζί σου. Ο Υιός Μου βρίσκεται ήδη στο δρόμο από τον οποίο αναχώρησε για να είναι ανάμεσά σας, γι'αυτό θάρρος! θάρρος, και μη φοβάσαι. Έχε την ελπίδα σου σε Μένα και σε κανέναν άλλο. Είμαι ο Γιαχβέ, ο Αββάς σου, και σου υπόσχομαι να σε φέρω στο σπίτι. Πήγαινε λοιπόν και δείξε τη Δύναμή Μου και την Ευσπλαχνία Μου, είμαι μαζί σου. Πήγαινε, πήγαινε και πες σε όλους: "η βοήθεια έρχεται από το Θεό, η ελπίδα έρχεται από το Θεό.
    ΑΡΧΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. στα επιχειρήματα απαντάτε με μυθοπλασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  121. ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΓΕΝΕΑ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ
    ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

    http://www.tlig.org/el/messages/902/



    Σας δίνω καταπληκτικά σημάδια, με τη δύναμη του Αγίου Μου Πνεύματος σας δίνω αυτά τα θαυμαστά σημάδια. Υψώνω τους αδύνατους για να μαρτυρήσουν τη Δόξα Μου και να σας υπενθυμίσουν ότι είμαι Τρισάγιος! Όμως μέσα στην καρδιά σας δεν υπάρχει ειρήνη γιατί απορρίπτετε το Άγιο Πνεύμα Μου που είναι Φορέας της Ειρήνης… Η Νύχτα είναι σχεδόν επάνω σας, γενεά, και είστε τόσο μακριά από τη μεταστροφή! Σύντομα, και πρόκειται για το δικό σας σύντομα, όταν θα σκεπαστείτε με το αίμα σας, Εγώ πλέον σαν Κριτής, θα σας υπενθυμίσω το αίμα που σκέπασε τα χέρια σας επειδή απαγορεύσατε σε τόσες ψυχές να λάβουν τις χάρες Μου διαμέσου αυτής της Υπενθύμισης του Λόγου Μου. Μοιάζετε με τους Ρωμαίους, Με στεφανώνετε καθημερινά με αγκάθια . Θα πείτε άραγε τότε όπως ο Πιλάτος: "Είμαι αθώος απ' αυτό το αίμα" και θα νίψετε τα χέρια σας με αρωματισμένο νερό;

    Αρνείστε να δεχθείτε το αντίδοτο του θανάτου, αρνείστε να αναγνωρίσετε το Λόγο Μου που δίνεται από το Άγιο Πνεύμα Μου στις μέρες σας, Τον ακούτε αντίθετα με επιπολαιότητα. Άνθρωποι χωρίς καθόλου πίστη! Ακούτε με τ' αυτιά σας χωρίς να καταλαβαίνετε, κοιτάτε με τα μάτια σας αλλά δεν μπορείτε να διακρίνετε το Λαμπρό και Άπειρο Έλεός Μου που σκορπίζω πάνω σας! Αχάριστη γενεά, μετέτρεψες τη μαρτυρία για το Άγιο Πνεύμα Μου σε μύθο! Μετέτρεψες τα Μυστήριά Μου σε μύθο και το ποιμαντικό σου ραβδί έγινε σκήπτρο ψεύδους, με ποιον λοιπόν να σε παρομοιάσω μέσα στην απόλυτη γύμνια σου; Με τον Κάιν; Με τον Φαραώ; Με τους Φαρισαίους; Ή με τον Ιούδα; Μένεις κατάπληκτη όταν κραδαίνω το Σπαθί Μου 2 μπροστά στα μάτια σου, άπιστη γενεά; Δεν ήξερες ότι το σπαθί έχει τη σημασία του;

    Δεν έχετε ακούσει ότι δεν είμαι μόνο μαχητής της Ειρήνης αλλά και της Δικαιοσύνης 3 ; Δεν έχετε διαβάσει ότι είμαι ο Πιστός και Αληθινός, ο Αμήν, ο Αμερόληπτος Κριτής, γνωστός με το Όνομα: ο Λόγος του Θεού; 4 Αλλά η Γραφή λέει ότι η εποχή σου, επίσκοπε 5 του θηρίου, θα αρχίσει τον πόλεμο ενάντια σε Μένα και τους αγίους Μου. 6

    Η επίγεια Βασιλεία Μου είναι μπροστά στις πόρτες σας αλλά δεν την θέλετε, όπως δεν θέλετε ν' ακούσετε το Λόγο Μου… Η διεστραμμένη σας καρδιά δεν δίνει προσοχή στις προειδοποιήσεις Μου γιατί απαρνηθήκατε το ταπεινό ποιμαντικό ραβδί σας και προτιμήσατε το σκήπτρο του ψεύδους. Και όταν ακούτε το Λόγο από το Στόμα Μου δεν προειδοποιείτε την καρδιά σας, ούτε σκέπτεστε να προειδοποιήσετε τους άλλους, όχι, βλέπετε να έρχεται το Σπαθί 7 αλλά δεν δίνετε σημασία… Έχετε αντιρρήσεις και ενθαρρύνετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο: "όλες αυτές οι ανοησίες, μη δίνετε σημασία, είναι υστερία. Μην προσέχετε όλους αυτούς τους τρελούς. Μην ακούτε την 'Αληθινή εν Θεώ Ζωή', είναι εφεύρεση του Πονηρού, θα πείτε για να μειώσετε τη Φωνή Μου και αποκαλείτε βιαστικά "κακό και ψέμα" ό,τι είναι θείο και άγιο.

    Το αίμα που έχει χυθεί, γενεά, θα σε κυνηγήσει. Κάθε φαράγγι, κάθε λόφος, κάθε θάλασσα, κάθε βουνό θα αισθανθούν το Σπαθί Μου. Το αίμα που έχει χυθεί θα σε κυνηγήσει και θα πεθάνεις. Αλλά αν, έστω και σήμερα, απαρνηθείς την αμαρτία σου και μετανοήσεις με την καρδιά σου και υποσχεθείς να ζήσεις με ευσπλαχνία, ενότητα και ειρήνη, θα ζήσεις και δεν θα σου ξαναθυμίσω πια τις αμαρτίες σου. Γύρισε σε Μένα, γενεά - γιατί θέλεις τόσο πολύ να πεθάνεις στην αμαρτία; Γύρισε σε Μένα, απαρνήσου την αμαρτία και θα ζήσεις. Δεν διάβασες; 8 "Είμαι ο Αμήν, ο μάρτυρας ο αξιόπιστος και αληθινός, 9 αυτός που είναι η αιτία όλων των δημιουργημάτων του Θεού - με δικαιοσύνη κρίνει και πολεμάει." 10 Πώς μπορείς εσύ που κηρύττεις καθημερινά το Λόγο Μου, να μη διακρίνεις ούτε τους καιρούς ούτε τα σημεία; Εσύ που επιμένεις να λες ότι δεν είμαι ο Συγγραφέας αυτού του Μηνύματος, σου λέω: κρίνεις με ανθρώπινα κριτήρια και καμαρώνεις μέσα στη δόξα σου… Πρόσεχε λοιπόν και φύλαξε τη γλώσσα σου από την κριτική - Εγώ είμαι ο μοναδικός Κριτής, και είσαι πραγματικά στα Χέρια Μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Λύγισε το γόνατο, Ελλάδα, και ζήτησε επ' Ονόματί Μου να συγχωρεθείς.

    http://www.tlig.org/el/messages/1066/

    Άκουσέ Με, έχω κλάψει για όλα τα σφάλματά σου, αδελφέ, όμως η Καρδιά Μου είναι άβυσσος Αγάπης και Ευσπλαχνίας. Εγώ είμαι Εκείνος που ζωογονεί το πνεύμα σου και φωτίζει τα μάτια σου. Προσφέρω θεραπεία, ζωή και ευλογίες. Αν σου έλεγα κολακευτικά λόγια, δεν θα ήμουν Εγώ. Σου εξήγησα καθαρά τα σφάλματά σου για να επιστρέψεις σε Μένα με καρδιά συντετριμμένη και θα σε θεραπεύσω. Η επαίσχυντη γύμνια σου είναι τώρα ορατή από τους αγίους Μου και τους αγγέλους Μου στον ουρανό. Εκτίθεσαι, αδελφέ, όχι μόνο σε όλα τα έθνη αλλά και στον ουρανό. Κι όμως, Εγώ, παρά τη φοβερή σου γύμνια, θα σε στηρίξω και θα σε ντύσω πάλι με τον εαυτό Μου, αν θελήσεις να ταπεινωθείς, μετανοώντας και βάζοντας όσα είπα στην καρδιά σου.
    Λύγισε το γόνατο, Ελλάδα, και ζήτησε επ' Ονόματί Μου να συγχωρεθείς. Σήκω και αναστήσου από το θάνατό σου, επιτρέποντας στη Μητέρα Μου να οδηγήσει τα βήματά σου, σαν παιδί, στο δρόμο των ζαφειριών και στον εξαγιασμό. Επικαλέσου Την και επίτρεψε στην Αγία Μητέρα σου να σε παλινορθώσει από τα νεκρά σου έργα, ώστε οι υπηρεσίες που θα Μου προσφέρεις να είναι βασιλικές αφού θα γίνονται με καθαρή καρδιά. Επίτρεψε στην Αγία σου Μητέρα να σε επαναφέρει στην αγιότητα και να σε βοηθήσει και πάλι να αυξηθείς και να φτάσεις στη σωτηρία.
    Επικαλέσου τους αγίους για να σου δείξουν το δρόμο για τον Οίκο του Φωτός και τα λόγια σου δεν θα είναι πια κενά αλλά θα γίνουν μελωδία ειρήνης, ενώ θα αποσύρεις όλα αυτά που είπες εναντίον Μου, μετανοώντας στο χώμα και στη στάχτη. Α! πότε θα δω τον Οίκο της Ανατολής να χαιρετίζει με ένα άγιο φίλημα τον Οίκο της Δύσης; IC
    Κόρη Μου, δες τις βαθιές πληγές που προξένησαν στο Σώμα Μου τα στόματά τους. Ευλογημένη, μη σκύβεις να Με γυρέψεις, είμαι πάνω σου και δίπλα σου. Έλα και μπες στη χαρά και την ειρήνη του Κυρίου σου. Κοίτα μπροστά σου και ποτέ πίσω σου και μείνε προσκολλημένη σε Μένα. IC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. καλα ειναι να υπαρχουν ερευνητες, και εγω την ψαχνω, αλλα να μας γραφεις ρε φιλε σαν αποδεικτικο στοιχειο οτι δεν υπηρχε ναζαρετ, μαλλον πρεπει να ξεκινησεις απο ιστορια και μετα το πας θεολογια, η ναζαρετ ηταν βορεια της παλαιστινης, εχουν βρει την πολη σε ερειπια πλεον, και τωρα φυσικα ανοικει στο ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Η ναζαρέτ δεν υπήρχε στα χρόνια του Χριστού...Επίσημα...ψάξτο λίγο, δες παράδειγμα εδώ http://mythikismos.gr/%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%81%CF%87%CE%B5-%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ως Ιστορικός σας λέω ότι ο Χριστός ήταν ένα υπαρκτό και αποδεδειγμένα ιστορικά πρόσωπο .Το παραπάνω άρθρο είναι καθαρά προπαγανδιστικό και επιστημονικοφανές και δεν έχει καμία σχέση με την αληθεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ως Αστροφυσικός σας λέω ότι ο θεός δεν υπάρχει πόσο μάλλον ο γιός του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Ως τεχνικος ανελκυστηρων σας θετω το εξης ερωτημα .Συμφωνα με το χριστιανισμο , ο μωαμεθ ο ψευδοπροφητης καταφερε να πεισει τοσο κοσμο για τον αλλαχ με απωτερο σκοπο να τον χειραγωγησει..Απο οσο γνωριζω το δεχονται ολα τα παρακλαδια του χριστιανισμου αυτο( σε καποιες χιλιαδες καταμετρουνται τα παρακλαδια) ... Εσας ποιος σας επεισε για το χριστιανισμο μαθατε? Οποιος κι αν ηταν παντως εκανε καλη δουλεια το μεσαιωνα .. Και για να μην παρεξηγιομαστε, αθεος ειμαι, δεν εκπροσωπω καποιον,,,θα ηθελα μια απαντηση απο τους αναγνωστες που πιστευουν στο χριστιανισμο παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Μπορείς να αποδείξεις ότι κάποιος υπήρξε, ή δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάποιος υπήρξε. Αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις ότι κάποιος ΔΕΝ υπήρξε. Αρνητική απόδειξης δεν υφίσταται. Είναι ενάντια στην λογική. Αλλά από ότι φαίνεται για τους εχθρούς του Χριστού αυτό δεν έχει σημασία. Προκειμένου να πολεμήσουν Την Αλήθεια είναι σε θέση να μας ανακηρύξουν όλους χαζούς για να ικανοποιήσουν τον αντίχριστο και μισάνθρωπο εγωισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς τα λες πολύ σωστά. Πιστεύω στον Σούπερμαν απέδειξε μου ότι δεν υπάρχει ο Σούπερμαν. Οι άλλες θρησκείες πολεμούν την Αλήθεια. Η Αλήθεια είναι ο Σούπερμαν. Τέλος...

      Διαγραφή
  129. Εγώ μετά από όλα αυτά που γράφτηκαν από όλους...σε ένα συμπέρασμα καταλήγω...
    Είτε υπάρχει Χριστός είτε όχι, είμαι ελεύθερος να πιστέψω ότι θέλω.
    Έτσι και αλλιώς, στον θάνατο μόνος είσαι πάντα.
    Κανείς δεν "φεύγει" μαζί σου.
    Τα σάβανα δεν έχουν ούτε τσέπες για να πάρεις έστω κάτι υλικό μαζί σου.
    Όπως γεννήθηκες, έτσι και φεύγεις από αυτή την ζωή. ΓΥΜΝΟΣ

    Το πρόβλημα όμως είναι ένα μέσα στο μυαλό μου.

    ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

    Αν ζήσω εν Χριστώ ζωή, θα αγιάσω και θα πάω στον παράδεισο.
    Αν ζήσω χωρίς εν Χριστώ ζωή, τότε θα πάω στην κόλαση και θα πληρώσω για τις αμαρτίες μου, όποιες και αν είναι.

    "Η ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ" (ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥΤΟΥ)

    Δεν υπάρχει καν Χριστός και όλα είναι κουραφέξαλα. Οπότε τσάμπα πιστεύω ότι πιστεύω.
    Σε αυτή την περίπτωση, τότε η ψυχή μου δεν έχω ιδέα που θα πάει. Στον Όλυμπο...στον Άδη...ιδέα δεν έχω..ποιος θα το αποφασίσει.

    ΑΠΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ......

    Αν ζήσω χωρίς Χριστό, δεν τρέχει και τίποτα αφού δεν υπάρχει...αν ζήσω με Χριστό, πάλι δεν έχω να χάσω τίποτα γιατί είτε υπάρχει είτε όχι...μόνο κερδισμένος βγαίνω....Η παράδεισο θα κερδίσω..η τίποτα....
    ΑΡΑ: ΖΕΙΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.....
    ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ..ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου, εγώ πιστεύω στον σούπερμαν καθώς η πίστη είναι εντελώς προσωπικό θέμα, αν θες πιστεύεις αν θες όχι και δεν αποδεικνύεται επιστημονικά αν υπάρχει ή δεν υπάρχει...

      Πιστεύω στο σούπερμαν και είμαι απολύτως ευτυχισμένος όταν πεθάνω θα πάω στον πλανήτη του ΚΑΛ ΕΛ...

      Ο Καζαντζάκης πάλι έλεγε:

      "Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος"

      Διαλέγεις και παίρνεις...

      Διαγραφή
  130. διαβαστε την αγια ελληνικη γραφη μας που οι εβραιοι ονομασαν μυθολογια.........απο που ηρθαν οι προγονοι μας και το ρολο που επαιξαν..........απο πιθηκια τους εκαναν ανθρωπους και εμεις ολα αυτα τα απαρνιομαστε και προσκυναμε εναν εβραιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Όλοι εσείς που δεν πιστεύεται στον Κύριο, απορώ? Ψυχή δεν έχετε? Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ, ποιος σας την έδωσε? Δεν σας χρειάστηκε ποτέ? Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης σας στη γη? Όλοι εσείς φίλοι μου ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό. Πως για να βρείς κάτι, θα πρέπει και να το ψάξεις. Αν εμφανιζόταν ο Κύριος μπροστά μας και ήταν υλικός, θα ήταν λίγο, πως να το πω? Καταναγκαστικό να πιστέψεις. Μιας και θα υπήρχε απτή απόδειξη της ύπαρξης του. Είναι θέμα πίστης. Γι'αυτό εξάλλου λέμε <> και όχι Γνωρίζω έναν Θεον. Ευλογία Κυρίου φίλοι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'