Ιράν: Άλλες τρεις χώρες «μαζεύουν» τους πρεσβευτές τους


Αυξάνονται συνεχώς οι χώρες που αντιδρούν στα επεισόδια στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, οι οποίες και προβαίνουν σε αντίμετρα ή παίρνουν ακόμα και μέτρα ασφαλείας για το δικό τους προσωπικό.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ήταν άλλες τρεις ευρωπαϊκές χώρες που επανεξετάζουν τη στάση τους απέναντι στην Τεχεράνη μετά το συμβάν, ανακαλώντας τους πρεσβευτές τους στις έδρες των υπουργείων Εξωτερικών για διαβουλεύσεις.
Η διατύπωση αυτή συνήθως παραπέμπει στην επαναφορά της διπλωματικής αντιπροσωπείας λίγο καιρό αργότερα και αφού πρώτα μειωθεί η ένταση και στο μεταξύ έχει σταλεί… δια την διπλωματικής οδού το μήνυμα της δυσαρέσκειας για τη στάση της ιρανικής κυβέρνησης.
Στο μεταξύ ανάμεσα στα σχόλια που γίνονται για τη στάση που έχει τηρήσει η Βρετανία, παρατηρητές επισημαίνουν ότι η στάση είναι εκ πρώτης όψεως σκληρή, όμως αφήνει περιθώρια συνδιαλλαγής, αφού δεν προχώρησε στο κλείσιμο του αγγλόφωνου Iran TV και τα γραφεία του Παγκόσμιου Γραφείου Ισλαμικής Καθοδήγησης στο Λονδίνο, δύο από τους πιο σημαντικούς βραχίονες της ιρανικής επικοινωνιακής πολιτικής.
Στο Ιράν φαίνεται ότι πάλι έχουν εγερθεί διαφωνίες για όσα έγιναν εναντίον των Βρετανών, με τον Αχμαντινεζάντ να φέρεται να έχει πει ότι ναι μεν ενέκρινε την πορεία των φοιτητών στην Τεχεράνη, ουδέποτε έδωσε όμως άδεια ή/και εντολή εισβολής στον χώρο της πρεσβείας. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί σημαντικά η θέση του Ιράν διεθνώς…
 Πηγη

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'