ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ;

Νέες ιστορίες άνοιξαν οι εξετάσεις DΝΑ που πραγματοποιήθηκαν στο κρανίο που φυλάσσεται στη Μόσχα και θεωρείται ότι είναι του Χίτλερ. Οι πρώτες γνωστές επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν ποτέ στα λείψανά του απέδειξαν ότι το κρανίο ανήκει σε γυναίκα 20 έως 40 ετών.



Πρόκειται για το κρανίο της Εύα Μπράουν, που όταν πέθανε ήταν 33 χρονών; Όχι, καθώς όλες οι ιστορικές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν την αυτοκτονία της με υδροκυάνιο. Έτσι, αναβιώνουν πάλι οι παλιές υποθέσεις: από τη διαφυγή του Χίτλερ στην Αργεντινή με ένα ιαπωνικό υποβρύχιο, μέχρι τη μυστική του παραμονή στη θρυλική ναζιστική βάση της Ανταρκτικής - της οποίας όμως η ύπαρξη δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Βέβαια, κανένας δεν τον είδε να αυτοκτονεί και κανένας δεν φωτογράφησε το πτώμα του. Όταν έγινε η αυτοψία στις 8 Μαΐου (τα πτώματα είχαν βρεθεί μία δύο μέρες νωρίτερα), οι Σοβιετικοί δήλωσαν με σιγουριά πως έχουν στην κατοχή τους το πτώμα του Χίτλερ, χάρη σε ένα τμήμα της κάτω γνάθου που έμεινε άθικτο. Αυτό το εύρημα βρίσκεται στη Μόσχα, στα αρχεία της μυστικής αστυνομίας, και δεν έχει εκτεθεί ποτέ στο κοινό - υπάρχουν μόνο φωτογραφίες του.

Το FBI έκλεισε επίσημα την υπόθεση το 1956 αλλά, μάταιο να το αρνηθεί κανείς, η τελευταία αυτή ανακάλυψη των Αμερικανών επαναφέρει στο προσκήνιο μια μεγάλη ιστορική απορία.

http://www.liako.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'