Με ANFO η βόμβα στο Όσλο - Πιθανή η ύπαρξη και δεύτερου εκτελεστή στο νησί Ουτόγια


ImageΕταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Νορβηγός που συνελήφθη ως ύποπτος για την έκρηξη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και για την επίθεση στο Ουτόγια είχε αγοράσει έξι τόνους λιπάσματος το Μάιο. Που σημαίνει ότι η επίθεση έγινε με ΑΝFO που στο παρλθόν έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είχε κάνει την παραγγελία αυτή μέσω της εταιρείας του, διευκρίνισε η εταιρεία λιπασμάτων. Ο 32χρονος ύποπτος συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις στο Ουτόγια, δυτικά του Όσλο, μετά την επίθεσή του στο συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και αφού είχε σκοτώσει ... 84 ανθρώπους τους οποίους κυνηγούσε μέσα στο δάσος του νησιού επί μία ή δύο ώρες!

Ο απολογισμός των 84 νεκρών της επίθεσης στο Ουτόγια μπορεί να αυξηθεί καθώς η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά θύματα, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Όσλο Ρότζερ Άντρεσεν.

Παράλληλα η αστυνομία διερευνά σήμερα τις πληροφορίες ότι και ένας δεύτερος οπλισμένος άνδρας μπορεί να εμπλέκεται στην επίθεση στο νησί Οτόγια που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος δεν φορούσε στολή αστυνομικού, όπως ο πρώτος ύποπτος που συνελήφθη, εθεάθη στο νησί Ουτόγι.




defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'